digger Opublikowano 27 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2024 (edytowane) Pierwsze wnioski już są. Udało mi się dziś wyrwać na chwilę nad wodę. Wędka jest o co najmniej o klasę wyżej niż greystream. Jest szybszy, porównywalny pod tym względem z microflexem. Łowiłem od 8.00 do 11.00, rzucałem sporo, przy greystreamie paskudnie plątała się plecionka na szczycie, przede wszystkim przy krótkich, szybkich podbiciach stosunkowo lekką przynętą. Dziś tego problemu nie miałem. Trafiłem zupełnie bezwietrzną pogodę, rzucało mi się komfortowo. Dziś rzucałem przynętami od tanty 2 cale na 0.6 g czeburaszce dołem, do 3 calowego kajtka na 5 g czeburaszce gorą. Wszystko latało naprawdę fajnie. O ile przy tych najmniejszych gramaturach rzuty były na około 20 metrów, co mnie nie dziwi, bo też i to prawie nie ważyło, to już od 2g czeburaszki z kajtkiem lub little spiderkiem latało bardzo przyzwoicie. Dalej niż greystreamem, gdzie na przydomowej żwirowni naprawdę brakowało mi zasięgu przy takich gramaturach. Co do pozostałych parametrów sprzętu, które mogłyby wpływać na rzuty, to zestawiam kijki do 7 g z shimano miravel 2500 i pletką shimano kairiki 0.06. I największą różnica. Co prawda wyjąłem tylko 5 okonków 20-25 cm, ale czułość brań jest w moim odczuciu wyższa niż w greystream i microflexie, kamyczki na dnie i gałązki czuć naprawdę fajnie. Oczywiście ta kosmiczna technologia heartcore jak dla mnie jest o dupę rozbić, bo nie będę wciskał dłoni między elementy uchwytu, i tak trzymam palec wskazujący na blanku powyżej foregripa. Co ważne, żadna ryba mi nie spadła, a z greystreama spadało mi średnio 1/4 wciętych ryb. Dziś wykorzystałem 5 z 6 brań i wszystkie ryby wyjąłem. Na razie to tyle, skrobnę coś jeszcze po jesienno-zimowym sezonie. Na chwilę obecną nie wiem czy bym go kupił raz jeszcze za te pieniądze???? Edytowane 27 Października 2024 przez digger 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 To teraz jeszcze relacja z mniej korzystnych warunków i dopiero będzie można wyciągnąć w miarę obiektywne wnioski. [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Ale, ale czy Greystream nie jest 3-4x tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Ale, ale czy Greystream nie jest 3-4x tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Tak, oczywiście, na chwilę obecną jest 3 razy tańszy. Natomiast po tych kilku godzinach mogę stiwerdzic, że H2 nie odbiega za mocno od microflexa. Czy dałbym ponownie za H2 trzy stówki z okładem, nie wiem, ale na dziś jakby chodził za 200, to bym polecał z ręką na sercu. Jest jeszcze jedna różnych o której nke napisałem, i od greystreama i od droższego microflexa różni się tym, że jest bardziej zbieżny w części szczytowej, szczytówka jest dużo bardziej czuła, lepiej się ładuje małymi gramaturami, ale przy tej szybkości nke kładzie się przy podbiciu 3 calowego kajtka na 5 gramach. Edytowane 28 Października 2024 przez digger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 To teraz jeszcze relacja z mniej korzystnych warunków i dopiero będzie można wyciągnąć w miarę obiektywne wnioski. [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Greystreamem też rzucałem w bezwietrznej pogodzie... Do H2 nie ma startu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Zapewne Majki ma większą marże na tych wędkach bo jakby nie było pomija pośredników. Czy jest w stanie zrobić konkretną promkę na te patyki czas pokaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Tak, oczywiście, na chwilę obecną jest 3 razy tańszy. Natomiast po tych kilku godzinach mogę stiwerdzic, że H2 nie odbiega za mocno od microflexa. Czy dałbym ponownie za H2 trzy stówki z okładem, nie wiem, ale na dziś jakby chodził za 200, to bym polecał z ręką na sercu. Jest jeszcze jedna różnych o której nke napisałem, i od greystreama i od droższego microflexa różni się tym, że jest bardziej zbieżny w części szczytowej, szczytówka jest dużo bardziej czuła, lepiej się ładuje małymi gramaturami, ale przy tej szybkości nke kładzie się przy podbiciu 3 calowego kajtka na 5 gramach.no właśnie gdyby był za 200 mozna by potestowacza 300 z hakiem jest duzy wybór czegoś bardziej markowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Czyli jest tak, jak przypuszczałem. Kije może nie są jakąś tragedią, ale tragiczna jest ich cena i to, co otrzymujemy w tej cenie. Czułość, właściwości rzutowe i trzymanie ryby na plus. Minusem są komponenty tj. przelotki jak w Grey Streamie (według opisu @digger) i uchwyt, który jest klonem skss-a. Imo ponad 300 ziko za taki patyk to leciusieńka przesada ????Zastanawiająca też jest sytuacja, w której klient otrzymuje nowe wędzisko, ale jest ono pozbawione folii i metek. Chyba że nie było czego pozbawiać, bo może te wędziska nawet po wyjęciu z kontenerów nie posiadają ani folii, ani metek i tak też są sprzedawane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Metki miałyby być od czego? Przelotki jakieś no name, blank ciul wie, uchwyt też. Są jakieś konkretne informacje, z jakich komponentów składa się wędka? Jak za wędki za prawie 400, to tak nieciekawie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Chyba zamówię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Chyba zamówię Piszesz to już 10 raz , masz jakiś odpał od pleciony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 1 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 (edytowane) Nie mierz innych swoją miarą I gdzie są te wszystkie razy? Chyba mylisz osoby… Edytowane 1 Listopada 2024 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Nikt nie chce kupić a ilu, żywo zainteresowanych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 (edytowane) https://youtu.be/V1SnZroavPA?si=IYqncL7OnvLUKYjB Nie wiem, czy było. Myślałem nad castem HP, ale desingiem wygrał Favorite. Edytowane 5 Listopada 2024 przez zandermafija*SpinnigistaWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 https://youtu.be/ghd5N_8ybUA?si=wTkoSRL0BBltKyXY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 https://youtu.be/ghd5N_8ybUA?si=wTkoSRL0BBltK Ta reklama skutecznie zniechęca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Ta reklama skutecznie zniechęca.To nie jest reklama, to jest “recenzja” … ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 jak by kosztowaly kolo 200 pln to spoko aale to Majki poleca jak by nie patrzyl przez tyle lat to i wrogow i zwollennikow zdolbyl wiec wedki beda sie sprzedwac choc nie sa warte swojej ceny chyba ze promocje zrobia 50 proc jak wszystkie produkty hype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 https://youtu.be/ghd5N_8ybUA?si=wTkoSRL0BBltKyXY Klon skss-a = Piękny uchwyt, jak wędka z pracowni ???? Chopok dostał kod rabatowy na 5% dla swojej widowni, otrzymał zapewne sprzęt hajptakle w barter, no to promuje wędki hajpa bardziej niż sama pleciona ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 Jakby mi dali za frajer, też bym promował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Nie oszukujmy się, te wędki niczym się nie różnią od takiego Bixlite'a za niewiele ponad stówę. Węgiel podobnej klasy, też uzbrojone w no-name'y. Nic więcej tu się nie da wyczarować. Płacenie 300% za marketing pleciony, nie ma tu większej filozofii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Nie wiem jakiej to klasy węgiel I gdzie te maty są robione. Różnią się chociażby kolorem. Nie wiem czy 300, ale zdecydowanie, jak większość/ część seryjnych wędek, cena nieadekwatna do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElValo Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 Nabyłem wędkę h2 5-23 target jig 251 cm. Kij świetnie się ładuje przy rzucaniu gumami 10 cm na lekkich główkach. Wędka jest czuła i napewno ma spory zapas mocy. Akcja to rzeczywiście x fast, jednak szczytówka jest trochę bardziej miękka, co fajnie pokazuje opad. Używam na szczupaki i w takich pieniądzach uwazam, ze to fajny kij. Na rybie pracuje ładnie, ugięcie jest głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi