Skocz do zawartości

Wędki Hype Tackle H2

Darek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Powinien być test na obecność narkotyków przed dodaniem czegoś na YouTube :D dobra - obejrzałem całość . Wszystkie moje wędki jutro lecą na giełdę . Zastąpię moją skromna kolekcję kilkudziesięciu wędek trzema xxfastami a i karpie tym połowie .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 3

Graphiteleader'y od pleciony to już historia Wjeżdżają nowe poprawione Graphiteleader'y i nazywają się H5

Patyki "wyjściowo" kosztowały ponad tysiąc złotych

Łooo matko po tym materiale pracownie zakończą swoją działalność, ponieważ tylko dwie osoby na świecie są wstanie ręcznie rolować blanki i te ręcznie rolowane blanki to H5 Polecam obejrzeć ten materiał na poprawę humoru

Chińczyk jak zwijał te maty na kolanie to płakał

• Like 1

Nie chińczyk - dwóch chińczyków muszą mieć niezły zapier*** jak sami kręcą :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nie no zaraz coś poprzękrecaliście

one nei są ręcznei skręcane

one sa tylko

Ręcznie nakrapiane blanki

takie pochlapane ręcznie  niebieską farbą

a nie że skręcane recznie

Edytowane przez selk

Kolorystycznie kojarzą się z błękitnym okresem Pablo Picasso. Kto wie, kiedy były barwione... Obiektywnie rzecz biorąc, nie należy się uprzedzać do wędek, których nie miało się w ręku. Obiektywnie rzecz biorąc, trudno nie być uprzedzonym do pajaca, który jest twarzą tego projektu.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Gość Umbra

Nie wiem dlaczego, ale cała pleciona wydaje mi się trochę taka kiczowata.

Niezłe też mają "promocje".... Penn przecena z 899zł na 740zł (najniższa cena sprzed 30 dni 735zł)

Przykład i ceny losowe, ale dokładnie tak to wygląda... W części to cena bez promocji była niższa o kilka lub kilkadziesiąt zł

Edytowane przez Umbra

Po obejrzeniu tego ,pomijając jakość towaru i ogólny cukierkowy przekaz to jedyne co przychodzi mi do głowy to poziom marketingu tej branży w naszym kraju. To że z dużym prawdopodobieństwem trochę szybszy i innego koloru Jaxon ,wyginany przez dwóch gości w sklepie ,wystarczy żeby robić biznes w tym kraju... Ciekawą jesteśmy społecznością.

• Like 4

Nie bierzcie tego na poważnie. Majki jak porównywał kije do graphiteleader-a to prawie parsknął śmiechem. Zapewne kilka powtórek nagrania musiało być. Taki mają pomysł na reklamę od wielu lat.

Obejrzałem to. Moim zdaniem cały materiał z premedytacja obliczony jest na wzbudzenie kontrowersji ---> wywołanie komentarzy ---> podbicie zasięgów. Tylko o to tutaj chodzi. Specjalnie tyle andronów , farmazonów i oczywistych bzdur tam jest mówione żeby się "Janusze" w komentarzach zagotowały. Bo nie ważne czy źle czy dobrze - ważne żeby mówili i nie przekręcili nazwy. A nazwa krótka więc trudno przekręcić ;) I to działa, co widać chociażby po tym że nawet w tak odległym miejscu jak jerkbait trwa dyskusja.  Tak że marketing w sieci chłopaki potrafią robić bez dwóch zdań.

A czy potrafią zamówić dobrą wędkę w Chinach ? Tego nie wiem, nie miałem jeszcze w ręku. Chińczyk na Alconite za 6 stów to nie jest jakaś specjalna okazja w dzisiejszych czasach, konkurencja w tym segmencie jest dosyć ostra. Czas zweryfikuje. Szkoda że na spinningach te beznadziejne uchwyty "z dziurą w środku" - nie rozumiem tej "mody",  ani to wygodne, ani ładne, ani lekkie -  masakra

• Like 8

A gdyby tak Graphiteleader instalując na Corto UX przelotki Alconite wyraźnie zszedł z ceny, a te H5 uzbrojono w Torzite, to który z dwóch porównywalnych modeli (długość, cw) tak w ciemno, nie znając obu, byście wybrali? 

Nie miałem Corto UX. Wybrałem je, bo ten wyśniony z kitką :) H5 porównywał z Graphiteleaderem i raczej trudno porównać z ich modelami dużo droższymi. Skoro jednak uważasz, że sprzedawane przez wiele naszych, zachodnich i japońskich sklepów UX to zwykły chrust, to może faktycznie porównanie niezbyt trafne.

Edytowane przez jachu

Jeśli reklama taka jaką serwują przynosi efekty, a zapewne przynosi skoro w takim stylu jest kontynuowana tzn., że odbiorcom, do których jest kierowana pasuje. Co do wartości użytkowych to zwyczajnie wędę kupić trzeba i porównać do tej samej półki cenowej bo do tej wyższej to raczej nie ma potrzeby, gdyż odpowiedź znana jest z góry co nie znaczy, że patyki H5 są kiepskie, głuche czy przesadnie ciężkie. Dla każdego coś pasującego.

zaden,wybor miedzy japonczykiem ktory sie lamie bo no stop sa zgloszenia ze pekaaja i chinczykiem ktorych blanki maczaja w cieplej wodzie :) i nakrapiaja farba

Powiedz mi co dokładnie "pęka" bo to trochę uogólnienie. W tym momencie mam 9 Graphiteleaderów i tylko w jednym połamałem wklejkę. Będąc uczciwym, z mojej winy podczas rzutu (zawinąłem pletkę zaraz za przelotką szczytową). Podczas holu nigdy nie miałem z nimi problemów i zawsze "dowoziły" ryby.

Kupując je na zagranicznym rynku, znalazłem na przestrzeni roku chyba tylko dwie sztuki w których pękł blank. Fakt, HS potrafi pęknąć, ale to też kij, który wymaga odpowiedniego traktowania. Żeby było zabawniej, częściej trafiałem na połamane Evergreeny, Yamagi, Ticty jak Grafity.

Jeszcze inną sprawą jest robienie dźwigni z wędki na zaczepie. Dla mnie wędka służy do holowania ryb, a jak mam zaczep-luzuje plecionkę i ręką za nią ciągnę. Wolę stracić zestaw jak kij.

Edytowane przez Matss87
  • Like 1

Kupując je na zagranicznym rynku, znalazłem na przestrzeni roku chyba tylko dwie sztuki w których pękł blank. Fakt, HS potrafi pęknąć, ale to też kij, który wymaga odpowiedniego traktowania. Żeby było zabawniej, częściej trafiałem na połamane Evergreeny, Yamagi, Ticty jak Grafity.

Pękł Tobie, czy widzialeś na zdjęciach na japońskim Yahoo?

• Like 3