Skocz do zawartości

Wędki Hype Tackle H2

Darek_W

Rekomendowane odpowiedzi

@popper widziałem takie oraz podobne temu materiały i nie są to dla mnie materiały, które mógłbym potraktować jako obiektywna opinia. Tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście materiały z jotubów od "twórców", którzy w jakikolwiek sposób mają coś wspólnego z plecioną, nie trafiają do mnie pod względem bycia obiektywnym w ocenie tychże wędzisk.

Na obecnym etapie jestem bardzo sceptyczny do tego wyrobu choćby na przykładzie przyponów, plecionek lub główek jigowych. Plecionkę zakupiłem na testa i wypadła słabo. Główki jigowe (nie wszystkie oczywiście) tańcują sobie na haku, są po prostu luźne. Przyponów osobiście nie używałem, ale opinie są bardzo skrajne. Jedni wychwalają pod niebiosa, a inni twierdzą, że to chińskie badziewie... Był jeszcze temat ich super okularów, które jak się krótko po premierze okazało, można było zakupić na ali za 20-30 zł (różniły się one jedynie logotypami na oprawkach).

Przyznam szczerze, że w momencie, gdy pierwszy raz usłyszałem o "projekcie" wędzisk od pleciony to w pewnym stopniu nawet mnie to ucieszyło, że Polski producent będzie próbował konkurować na rynku, który jest poniekąd zdominowany przez zagranicznych producentów (najczęściej widuje u spinningistów kije spod znaku skandynawskich producentów). Jednak chwilę po premierze, gdy przedstawili oni swoją podstawową serię H2, która na papierze wygląda na bardzo, ale to bardzo podstawową i usłyszałem cenę powyżej 300 zł, to cały optymizm poszedł... A do tego cały czas to ich gadanie, jakie to te wędziska nie są premium...

Na obecnym etapie przypomina mi to sytuację, która miała miejsce z okularami. Przypuszczam, że dostali oni gotowca, dołożyli swoje logotypy i kije gotowe. Żadna filozofia. Niby człowiek wiedział, ale się łudził. Pytam o opinie na temat tych patyków, ponieważ jeżeli się okaże, że są porównywalne do np. serii SG2 od Savage i kije H2 pojawią się na promocji za jakieś rozsądne pieniądze, to można byłoby rozważyć zakup takiego wędziska (jako nawet zapas na wszelki wypadek), zamiast napychać kieszenie zagranicznym producentom.

Pozdrawiam.

• Like 2

Wędek w ręku nie miałem.

Natomiast główki jigowe tego producenta są najlepsze jakie znalazłem na rynku.

Ostre, w miarę tę ostrość trzymają mimo kamieni (pod tym kątem bywają lepsze produkty) i są bardzo mocne. Mocniejszych 4/0 nie znalazłem, wytrzymują siłowy hol sumków średniaków, takich powiedzmy 15kg prawie bez odkształcania.

• Like 1

Wysyłka jest darmowa to i zwrot taki być musi. Z resztą po poprzednim wpisie kolegi któremu odpowiedziałem nie chce mi się już dalej wchodzić w dyskusje.

Nie musi. Przy odstąpieniu od umowy sprzedawca zobowiązany jest zwrócić koszta przesyłki do klienta, koszt odesłania towaru leży po stronie konsumenta. Darmowy zwrot to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy, żaden przepis go do tego nie obliguje.

• Like 2

Jak zwykle w przypadku panów z pleciony, duuuuzo hype'u, zwykle o nic. Marketing youtubowy rozdmuchany do granic , a sprzęt przeciętny, od linek, okularów, wędek, teraz tylko czekać na kołowrotki.

No okulary to się zgodzę. Miałem stare Polaroidy takie z regulacją poziomu polaryzacji. Dzieciaki mi kupiły na dzień ojca HT no i nie mają podjazdu do tych starych. Noszę bo nie chce zrobić przykrości i wyjść na bumera  :D

Śmiać się chce z tych wojenek Majkiego z Kowalczyk iem z zeszłej zimy. Niby to się popstrykali pod publikę, żeby później Kowalczyk pokazywał się z wedkami Majkiego, niech se pospulstwo pomyśli jakie to one muszą być super skoro wróg nr 1 ich używa. To wszystko sobie chłopaki obmysleli przy flaszeczce, czysta strategia handlowa ????????????

• Like 2

Mi wędka Hype Tackle H2 LF 2,30m 1-10g złamała się przy holowaniu pòłkilowej ryby. Po czymś takim człowiek ma prawo być naprawdę wkurzony... 40 lat łowię ryby i to jest pierwszy raz kiedy wędka mi się łamie przy holowaniu ryby... Wszystko wskazuje na tandetną jakość...

Inviato dal mio ONEPLUS A6003 utilizzando Tapatalk

Tak sobie czytam, niektóre wypowiedzi chyba w imię: nieważne jak mówią byle mówili.

Co do problemu z kupieniem i odesłaniem. Rozumiem, kupiłem coś, pomyliłem się, czasem się zdarza. Ale zamawiać z zamiarem oddania? A to nie można sie przejść do sklepu? Potem ktoś kupuje sobie wymarzony sprzęt i dostaje … tak naprawdę używkę. O ewentualnym zabraniu nad wodę to już nawet nie chce komentować.

Masz rację. Dlatego większość z nas ma po kilkanaście wędek a giełda ma się dobrze. :D

Ale to nie usprawiedliwia wypróbowywania czegokolwiek i odsyłania z założenia - obojętne czy dotyczy to wędek czy spodni.

W takim np sklepie z obuwiem oczywiście mierzę parę z setką ludzi ale potem kupuje pudełko nowych. Wędkę w porządnym sklepie tak samo, chyba ze biorę tę ze stojaka to zazwyczaj dostanę zniżkę (w porządnym sklepie) i tez robię to świadomie.

Nie chciałbym dostać wędki która ktoś machał w domu, może w coś puknął, może wyginał w kółko dla próby, albo zabrał nad wodę i szarpał na zaczepach. Taką wędkę bez oporu kupuję na giełdzie - i mam ich kilka.  Ale cena jest zupełnie inna.

Kupowanie na próbę w celu odesłania jest po prostu nieuczciwe.

• Like 2

Kupowanie na próbę w celu odesłania jest po prostu nieuczciwe.

według mnie nieuczciwe jest odesłanie produktu używanego i oczekiwanie pełnego zwrotu środków. Mi się zdarzało zamówić coś żeby obejrzeć  albo zamówić dwa rozmiary do przymiarki bo byłem gdzieś na granicy i odesłać ten niewłaściwy. Nie zdarzyło mi się coś użyć i udawać że odsyłam jako nowe!  Najlepszy taki przykład januszowania widziałem na nartach we Włoszech gdzie polskie dzieciaki jeździły w kurteczkach z metkami - a jak się zaczęliśmy śmiać z synem to tatuś skrupulatnie upychał meteczkę za kołnierzyk kurteczki. 

Co do wędek to jak folia nie jest zdjęta, metki na miejscu i ktoś sobie tylko w domu pomachał bo do sklepu albo nie może albo ma daleko to dla mnie jest ok.

• 2 tygodnie później...

Ja może trochę na szybko, trochę może pochopnie, ale zamówiłem 2.30 1-7 g.

Wędka w materiale reklamowana jako klon Microflexa od DAMa.

Microflexem przełowiłem 5 lat, po złamaniu szczytu zamówiłem na szybko Greystreama od Jaxona, rzeczywiście ten kijek kosztuje 1/3 tego co H2,ale sam Microflex stoi teraz pod 4 stówki. Pomimo zachwalania Greystreamów, nie można go nawet porównywać z Microflexem, bo i też użyte materiały i wykonanie rozbieżne...

Jak H2 przyjdzie to ją wezmę nad wodę, o ile czas pozwoli, i spróbuję coś skrobnąć.

Edytowane przez digger
  • Like 3

Ja może trochę na szybko, trochę może pochopnie, ale zamówiłem 2.30 1-7 g.

Wędka w materiale reklamowana jako klon Microflexa od DAMa.

Microflexem przełowiłem 5 lat, po złamaniu szczytu zamówiłem na szybko Greystreama od Jaxona, rzeczywiście ten kijek kosztuje 1/3 tego co H2,ale sam Microflex stoi teraz pod 4 stówki. Pomimo zachwalania Greystreamów, nie można go nawet porównywać z Microflexem, bo i też użyte materiały i wykonanie rozbieżne...

Jak H2 przyjdzie to ją wezmę nad wodę, o ile czas pozwoli, i spróbuję coś skrobnąć.

czemu zdecydowałes sie na 230 a nie 220 cm ?

wg reklamy 220 niby miał byc lepszy

pytam bo po złamaniu mojego kija  na okonie rozglądam sie za zakupem czegos taniego

bekley, H2 na jakiejś lepszej promocji (obecnie -20%), a moze jakiś hińczyk chociaz takie patyczki ze względu na gwarancje wole krajowe

rozglądajac sie zastanawiałem sie nad h2 i  własnie te dwie długości wpadły mi w oko i  szukam jakiochś róznic poza tymi 10 cm długości

Wejdźcie sobie tutaj

KINGDOM Official Store

https://a.aliexpress.com/_EwiWoz3

Wybierzcie kijek wedle swoich upodobań kupcie i sprawdźcie nad wodą :)

Nie jeden z Was się zdziwi ile lepiej wykonane są kije, tańsze, z czulszymi blankami za śmieszne pieniądze :) a w tym jeszcze dostaniecie sztywny pokrowiec który zmieści kilka wędek :)

Akurat tej firmy bym nie polecał, kumpel kupił Kingdoma, który strzelił na pierwszym wypadzie (podczas wyrzutu gumy zgodnej wagowo z CW). O gwarancji zapomnij, olali go żądając opłaty za zniszczony skład...

Edytowane przez zeralda

Akurat tej firmy bym nie polecał, kumpel kupił Kingdoma, który strzelił na pierwszym wypadzie (podczas wyrzutu gumy zgodnej wagowo z CW). O gwarancji zapomnij, olali go żądając opłaty za zniszczony skład...

A mój kijek wormmaster kupiony kilka lat temu doskonale służy do dnia dzisiejszego i jestem mega zadowolony :)

czemu zdecydowałes sie na 230 a nie 220 cm ?

wg reklamy 220 niby miał byc lepszy

pytam bo po złamaniu mojego kija na okonie rozglądam sie za zakupem czegos taniego

bekley, H2 na jakiejś lepszej promocji (obecnie -20%), a moze jakiś hińczyk chociaz takie patyczki ze względu na gwarancje wole krajowe

rozglądajac sie zastanawiałem sie nad h2 i własnie te dwie długości wpadły mi w oko i szukam jakiochś róznic poza tymi 10 cm długości

Wziąłem 230 cm, bo w takiej długości miałem Microflexa, w takiej też mam Greystreama i dla mnie jest to długość optymalna i na brzeg i na łódkę. Kij już mam, niestety nie było dane jeszcze bujnąć się z nim nad wodę.

Na sucho - dużo szybszy niż greystream, porównywalny pod tym względem do Microflexa. Wykonanie jak w DAMie, brak nadlewek lakieru, przelotki wklejone bardzo równo. Materiały oprócz blanku, bo jak to się zachowuje przy rzucie i holu, to powiem dopiero pp łowienia, więc materiały bardzo budżetowe, uchwyt kołowrotka to tani zamiennik, przelotki jak w greystream, dziwi mnie brak przelotki antysplątaniowej na szczycie, jest zwykła malutka przelotka i tyle. Może to obniżenie wagi przez brak tych bocznych ramek będzie miało wpływ na szybkość, ale ile to ujęło? 0.3 grama może..

O blanku na razie tyle, że na pewno jest bardziej zbieżny w szczycie niż Microflex i Greystream.

według mnie nieuczciwe jest odesłanie produktu używanego i oczekiwanie pełnego zwrotu środków. Mi się zdarzało zamówić coś żeby obejrzeć albo zamówić dwa rozmiary do przymiarki bo byłem gdzieś na granicy i odesłać ten niewłaściwy. Nie zdarzyło mi się coś użyć i udawać że odsyłam jako nowe! Najlepszy taki przykład januszowania widziałem na nartach we Włoszech gdzie polskie dzieciaki jeździły w kurteczkach z metkami - a jak się zaczęliśmy śmiać z synem to tatuś skrupulatnie upychał meteczkę za kołnierzyk kurteczki.

Co do wędek to jak folia nie jest zdjęta, metki na miejscu i ktoś sobie tylko w domu pomachał bo do sklepu albo nie może albo ma daleko to dla mnie jest ok.

Na wędkce, która do mnie przyszła brak był jakiejkolwiek folii i metek????

Na wędkce, która do mnie przyszła brak był jakiejkolwiek folii i metek

No to chyba już nie bardzo  :mellow: Tak jak mówiłem, owszem odsyłałem towar który mi nie przypasował - jakieś za małe kalosze, kołowrotek SG - wędki jeszcze nie ale raczej kupuję w sklepie no bo mam taką możliwość. Ale wszystko co odsyłałem było zapakowane firmowo i w 100% w takim stanie jak do mnie przyszło. Jak ktoś zerwał folię to cena powinna być obniżona i powinieneś raczej dostać informację.