Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Tak swoją droga w środku było tak mało smaru ze wygladało to jak by poprostu ktoś kto go składał mial palce smarem pobrudzone i tyle co dotknął cześci to zostalo ...

Edytowane przez RafałWrocław
  • Like 1

Wczoraj dostałęm Ryoge 1016HL i powiem ze wydawało mi się ze bedzie pół raza większa niż jest - pozytywne zaskoczenie :)

nowa tez wymaga smarowania -wiem bo posiadam takową sam nie smarowałem nie dał bym rady tego poskładać   ( dzieki Tomek jeszcze raz)

Cały czas trenuje potrafię już posłać 4 g wobler na 15-20 m a widocznym na zdjęciu poniżej ZZrapem od Tomka rzucam około 50-55 m :) Oczywiście nie obyło się bez wypadków i ze 40 m PP 15lb poszło w pi.... ;) Jednak Ryoga jest o wiele bardziej wymagająca pod względem wagi wabików od Aldebarana - zwiodła mnie jej wielkość do UL się nie nadaje na 100 %  Ta metoda jest nie z tej ziemi nie wiem co ja tyle lat ze spinem robiłem , żałuje z calego serca ze dużo wcześniej nie przestawiłem się na casta ;) 

111da.jpg

222ywz.jpg

ZZrap to moj numer 1 !!! nie widziałem jeszcze tak niesamowitej konstrukcji - Tomek to prawdziwy magik :) 

Aldek to klasa sama w sobie , sprawdza się wszystko to o czym mi mowileś odnośnie profili jak porównuje go z Ryoga : 

- plus za odległość wodzika od szpuli ( w Ryodze strasznie to skraca rzuty i linka dostaje po tyłku podczas wybierania)

- wygodniej się go trzyma i można wsadzić palucha pod niego 

Tak sie teraz zastanawiam czy jednak Ztka nie była lepszym wyborem niz Ryoga :) hehe 

W akcji : 

p1000663d.jpg

Edytowane przez RafałWrocław

Mi się ten Aldek podoba jak cholera.Ryoga też spoko obsłuży Ci 5g wobki tylko hamulec ustaw na 6-7.

co do rzucania 5g woblerem z Ryogi - możliwe że dała by rade ale na bank nie na lince 15lb :D . I na 100% musze ją przesmarować ... 

No to Zetkę trza było brać :lol: To jest to samo co duża Ryoga 2020.Ja chyba będę kupował Małą Ryogę i dam do anodowania na czarno. albo jej tuning Maegabass LN.Przy smarowaniu Ryogi trzeba cholernie uważać na mechanizm terkotki hamulca!!

Edytowane przez Tomy

Tomku po morderczych treningach i poświeceniu prawie całej PP 15 lb rzucam Twoim Raptorem6 (6-7g) na ok 30 m :D Co do smarowania Ryogi to cały czas dojrzewam do tego :D hehe 

Nic się nie przejmuj.Pierwsze otwarcie to tylko dorzucenie smaru.Nie musisz rozkręcać wszystkiego.Wystarczy tyle:

post-46714-0-60749500-1367916723_thumb.jpgpost-46714-0-42256500-1367916743_thumb.jpg

i nie wal za dużo smarowidła!!Przekładnia i tak to wywali na ścianki a zostawi sobie tylko tyle ile jej trzeba.Dużo smaru to błąd!

Edytowane przez Tomy