Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Wiekszej bzdury nieslyszalem Rafal :-) Ale ludzie ktorzy takie cos pisza/mowia tak naprawde nie potrafia obsluzyc BC w 100%. Kazdy wie kiedy wyszly pierwsze multiki na rynek i wtedy plecionek nie bylo. 2 sprawa, ktos kto interesuje sie Baitcastingiem wie ze w Japoni, USA uzywa sie praktycznie tylko zylek czy fc a pletki ida na korbe np. Do Rock fishing ;-)

A po co Ci ktos? Kupujesz placisz pay palem i git malina. Nie ma nic prostszego Rafal.

http://www.ebay.com/itm/SUNLINE-MACHINEGUN-CAST-12LB-165yds-FISHING-LINE-/380178983426?hash=item58846eea02

http://www.ebay.com/itm/GRAN-Nogales-DEAD-or-ALIVE-Nylon-8lb-150m-NIP-/370691585681?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564ef0b691

Na obydwu szpulkach masz 150m wiec mozesz nawinac 75 i masz na 2 razy. Sunline ma nawet zaznaczona polowe ;-)

Edytowane przez Gugcio

Jestem młody ale totalnie nie internetowy a już najmniej anglojęzyczny xD Ale spoko pracuje nad tym mam zamiar zapisać się na angielski bo chyba mnie już nasz kraj zmeczył na tyle ze chce mieszkać gdzieś gdzie da się godnie żyć z zarobionej kasy ... a najbardziej chodzi mi po głowie Norwegia   :rolleyes:

Gugcio dobrze wyczaiłem na tym drugim forum za masz Megabassa Zonde ;> ?? 

Edytowane przez RafałWrocław

Zonda to Ladny Alphas czyli nic specjalnego. Mlynek za prawie 2k a nie miala nawet klikajacej gwiazdy hamulca. Ladna byla nie powiem ale na co mi 2 x drozszy Alphas  ;)  Jakby mnie stac to by sobie lezala w pudelku a tak poszla do ludzi zebym mogl nabyc cos innego. Hypar lariat Megabassa to juz inna historia i ten mlynek warty swojej ceny choc tak naprawde to Steez po zabiegach kosmetycznych  ;)

Łeee zabiegi kosmetyczne to ja sam robie (jak ktoś wspomi T-Knoby w RYODZE to ... !! Mi się podobają :P   :lol:  :lol: )  myslałem ze coś extra w środku zmieniaja w tych megabassach :) 

Co do kolowrotkow Megabass i nie tylko to nie wiesz we wszystko co tutaj ktos napisze....jezeli masz ochote poczytac na temat jdm to proponuje strony amerykanskie takie jak tackletour ,westernbass czy wired2fish i pare innych w zaleznosci czego sie poszukuje.....wracajac do kolowrotkow MB mianowicie wyzej wspomnianych hyper lariant to moge Ci powiedziec ze tylko kompletny amator albo ktos kto nigdy go nie uzywal porowna lariant do steez ....

Co do kolowrotkow Megabass i nie tylko to nie wiesz we wszystko co tutaj ktos napisze....jezeli masz ochote poczytac na temat jdm to proponuje strony amerykanskie takie jak tackletour ,westernbass czy wired2fish i pare innych w zaleznosci czego sie poszukuje.....wracajac do kolowrotkow MB mianowicie wyzej wspomnianych hyper lariant to moge Ci powiedziec ze tylko kompletny amator albo ktos kto nigdy go nie uzywal porowna lariant do steez ....

A czym konkretnie różni sie od steeza ? miałeś kiedyś tego megabassa :) ? każda informacja jest istotna bo jak człowiek ma płacić tylko za to ze go odpicują to jak już pisałem sam sobie moge odpicować ... 

Greg nie przesadzaj ok? Lapalem lariatem is i to jest oficjalnie steez. Piszesz pierdoly az sie smiac chce. Nawet szpulki mb pasuja do steezow wiec lepiej nic juz nie pisz bo nawet mialem rozebranego lariata i steeza wiec wiem co pisze. Megabass tez nic innego o lariatach nie pisze wiec naprawde nie wiem o co Ci chodzi.

Rafal nie ma za co. Jak chcesz to podesle Ci fotki rozebranych mlynkow. Lariat to steez 100hsl jesli chodzi o hyper lariata is 71. Steeza sam mialem a kumpel ma lariata i steeza. Oba mialem na stole takze wiem co pisze. W zondzie byla tylko inna przekladnia bo miala przelozenie 6.9:1. Nie od dzis wiadomo ze MB tuninguje flagowe modele daiwy.

Fotki poszly i tam masz odpowiedz na twoje pytania ;-) Megabassy sa ladne ale funkcyjnie to samo co Steezy jesli mowa o Low Profile. Kumpel ma to i to z tym ze Steez to 103HLA. Ja do dzis zaluje ze pogonilem Steeza a mialem go wlasnie od Tomka  :D Ale wroci, aktualnie czekam na CC51 i zastanawiem sie czy jej nie pogonie i nie lykne Steeza  :P