Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Tomek jak bys chcial jakies konkretne nazwy linek to pisz, kilka ich przerobilem. No i nie traktujcie moich wypowiedzi jako zlosliwosci bo to wogole nie tak mialo byc. Aktualnie mam do testow Nylon Illexa, made in japan podobno robiony przez Sunline. Ja uzywam glownie Sunline wiec mysle ze bedzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 No ja Twoich wypowiedzi nie traktuje jako złośliwości.Stoję przy swoim ale jak ktoś poda dobre argumenty czemu by nie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Problem PP sam sie rozwiązał - dzisiaj na rybach miałem awaryjne nawijanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Panowie chyba po przegranej Bayernu bardzo nerwowi się zrobili Chylę czoła przed kimś kto całkiem zrezygnuje z linki na rzecz nylonu. Edytowane 28 Lipca 2013 przez piotrrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Nie musisz Piotrze. Ja nie lubie pilki noznej wiec to tez nie to. Mam troche innych problemow, min. Zdrowotnych itd. Przepraszam za moja uszczypliwosc ale to chyba frustracja bierze powoli gore po tylu tygodniach w 4 scianach. Nie wiem jak bym mogl Ci to najprosciej wytlumaczyc bo nie chce wyjsc znowu na snoba czy popapranca. Ja uzywam tylko linek Japonskich i troche ich przerobilem. Zalety juz wymienilem a Tomek podal jedna ktora mowi sama sa siebie. Zauwaz ze lowcy Bassow w Japoni, USA czy Wloszech nie uzywaja wogole plecionek w BC. Skoro lowie kijami stworzonymi do tej metody, uzywam przynet czy kolowrotkow to czemu nie mialbym siegnac po ostatnie ogniwo jakim jest linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Nie ma problemu Ja miałem co prawda tylko dwie szpulki Nylonu i moja wiedza nie jest zbyt duża, ale po kilku miesiącach zauroczenia jednak wróciłem do tradycyjnej linki. Mono cenie właśnie za dość sporą rozciągliwość gdzie w niektórych przypadkach jest bardzo komfortowa. Choć będę bardzo wdzięczny jak podasz mi jakąś ciekawą propozycję Nylonu do mikro przynęt typu jigi 1-3gr czy obrotówki max nr2 ( zastosowanie głownie do łowienia okoni ) Edytowane 28 Lipca 2013 przez piotrrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Jesli szukasz linki o malej rozciagliwosci to polecam Dead or Alive firmy nogales. Jesli jednak wolalbys troche bardziej rozciagliwa ale mimo to dajaca super kontakt to polecam Maschine gun cast firmy sunline. sa jeezcze 2 fajne linki varivasa takie jak Bass pride soft i w wersji Hard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 O ile prywatny import zza wielkiej wody komuś nie pasuje tutaj jest dość spora oferta: http://www.shop.finest-tackles.de/index.php/Fishing-Lines/Zeige-alle-Produkte.html Tylko te średnice trochę straszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 średnice ? nie zauważyłem, ceny owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Cena to pojecie wzgledne, za jakosc trzeba placic. Majac multik czy kija za 2000zl nie nawine linki za 10zl bo to sie mija z celem. Nie mam zamiaru ani na celu nikogo przekonywac ja korzystam i moge tylko polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 jeśli chcesz zapłacić za np. Varivasa Sea Bass Premium PE ok. 260zł z przesyłką, to proszę bardzo ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Kamil akurat dyskusja idzie o Nylonie więc ceny nie są aż tak mocno kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) chodzi o marże, nie o samą cenę, która przy mono jest z natury niższa poza tym wybór tam żaden Edytowane 28 Lipca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 No ja importuje sobie sam i mi sie oplaca, trzeba wiedziec gdzie, jak i kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 no co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Wow, ale wnosisz do tematu @bazyloss. Co bysmy zrobili bez takiego castingowego mistrza tematu jak ty:ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Żyłka która dostałem od Kamila jest opisana jako 0.285 i 12lb a jak ja złoże na poł to mam taka sama srednice jak 0.20 Dragona HM80 ;] bardzo malo się rozciąga wydaje mi sie ze nada sie do szklaka ale powiem na 100% jak go dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) No ja importuje sobie sam i mi sie oplaca, trzeba wiedziec gdzie, jak i kiedy. ?????? to na pewno wiele wniosło, a spinasz się na starcie - jakieś kompleksy, czy poczucie humoru kiepskie ? a mistrz ze mnie takie, że jeszcze nawet setki rzutów nie wykonałem castem Edytowane 28 Lipca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 No ja importuje sobie sam i mi sie oplaca, trzeba wiedziec gdzie, jak i kiedy. ?????? to na pewno wiele wniosło, a spinasz się na starcie - jakieś kompleksy, czy poczucie humoru kiepskie ? a mistrz ze mnie takie, że jeszcze nawet setki rzutów nie wykonałem castem To tym bardziej powinienes milczec to mozesz sie czegos nauczysz Spinam sie przed lustrem po treningu jedynie ale nie lubie jak ktos wbija sie w watek nic do niego nie wnoszac po za czepialstwem. Rafal,.zobaczymy jak bedzie szpulka czy sprosta twoim.oczekiwaniom. Ja mysle.ze tak ale na wszelki wypadek testuje kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 No ja importuje sobie sam i mi sie oplaca, trzeba wiedziec gdzie, jak i kiedy. ?????? to na pewno wiele wniosło, a spinasz się na starcie - jakieś kompleksy, czy poczucie humoru kiepskie ? a mistrz ze mnie takie, że jeszcze nawet setki rzutów nie wykonałem castem To tym bardziej powinienes milczec to mozesz sie czegos nauczysz Spinam sie przed lustrem po treningu jedynie ale nie lubie jak ktos wbija sie w watek nic do niego nie wnoszac po za czepialstwem. Rafal,.zobaczymy jak bedzie szpulka czy sprosta twoim.oczekiwaniom. Ja mysle.ze tak ale na wszelki wypadek testuje kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) nie bardzo wiem co to ma wspólnego z kwestią sprowadzania sprzętu JDM (co akurat jest mi nie obce i dlatego jak to mówisz "wcinka") tyle, że ja, jak ktoś pyta to chętnie piszę "gdzie, jak i kiedy" i nie cwaniakuję ale nich Ci będzie, mnie ego nie przygniata jak zrobię te sto rzutów to pogadamy Edytowane 28 Lipca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Obracasz kota ogonem. Kolega pytal o linki to mu podalem a ze ceny sa takie a nie inne to nie moja wina. 2 sprawa do tych 100 dopisz kilka kolejnych 0 bo magia internetu sprawia ze nie wiesz nic o mojej osobie i stopniu zaawansowania. Co do importu to uwierz mi ze w japoni zostawilem sporo pieniedzy i troche wody w wisle uplynie zanim osiagniesz ten poziom. Proponowal bym zaprzestac wymiane srubek i knobow (tak czytam twoj watek) a isc na ryby i nauczyc sie obslugi swojego sprzetu. Przez takkch "kozakow" jak ty nie mam ochoty sie dzielic swoja wiedza a wielu by pewnie skorzystalo. Rafalowi pomoglem nie wjednej kwesti ale chlopak zadaje sensowne pytania to dostaje sensowne odpowiedzi ktroe weryfikuje nad woda a nie przed monitorem. Jak bys mial jeszcze cos do powiedzenia to prosze pisz na priv bo jeden z fajniejszych topicow na jerku i szkpda go zasmiecac. Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) LOVE&PEACE Edytowane 28 Lipca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) a ja nie odpuszczę tak łatwo, nie mam zamiaru się licytować, bo raz jak sam zauważyłeś nie znam Cię, dwa to nie w moim stylu przywaliłeś "No ja importuje sobie sam i mi sie oplaca, trzeba wiedziec gdzie, jak i kiedy." i to mnie wkurzyło po co udzielać się na forum, skoro dzielisz się wiedzą na priv z wybranymi osobami, jaki wtedy jest sens istnienia takich portali ??? i nie "kozakuj" mi , bo to już Panem "P" mi śmierdzi i Ty również nie masz pojęcia o mnie i moim doświadczeniu i przerzucanie się wyciągami z kart kredytowych też ładne by nie było (to niestety następny problem sprzętu JDM i wiedzy na jego temat - niestety wzrasta wraz z zasobnością portfela osobnika lub społeczności) ps. a już osobiste wycieczki "knobowe" to zupełne błoto, co z tego, że lubię ładne rzeczy, od kilku lat każdy mój kołowrotek jest wizualnie i najczęściej technicznie tuningowany jak się da, bo mnie to bawi i chyba po to są fora, aby ewentualnie to pokazać, ktoś się zainteresuje i jeśli mu to się spodoba, to skorzysta, sam sprowadzi lub poprosi o pomoc i nadal nie rozumiem o co Ci tak naprawdę chodzi, ja się otwarcie przyznałem, że moje doświadczenie castingowe jest kiepskie (co nie znaczy, że wędkarskie ogółem też ), ale zdążyłem się już zorientować, że wielu forumowiczów ma równie małe doświadczenie ze sprzętem i akcesoriami JDM, a zwłaszcza ich cenami, więc podrzucanie linków, gdzie ceny są dwa, a nawet trzy razy wyższe, niż możliwe do zapłacenia w JP (i wcale nie trzeba być super wtajemniczonym) uważam albo za nieuczciwe albo nieodpowiedzialne. Mi się już kilka osób udało przekonać (a niektórzy bronili się rękami i nogami), że sprowadzenie sprzętu z Japonii nie jest ani trudne, ani skomplikowane, do tego wcale nie takie drogie i teraz sprowadzają sobie sami i płacą 70zł za Sea Bass Premium PE, a nie 50 Euro, grono odbiorców fajnego sprzętu się poszerza i ogółem wszyscy korzystamy Edytowane 28 Lipca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ja zadnego linku nie wklejalem wiec nie wiem o co Ci chodzi. Nie bede z toba dyskutowac bo nie widze najmniejszego sensu gdyz dla mnie jestes teorytykiem. Nikt tu nie pisze o sprzecie JDM. Padlo pytanie o linki wiec podalem te ktorych osobiscie uzywalem, a ze lapolie tylko na japonskie produkty to linki sa takie a nie inne. Jak bys kiedys chcial zadac sensowne pytanie to mozesz to smialo uczynic, na ile bede umial pomoge ale proponuje troche oglady bo nie jestem jakims Frajerem. Castingiem lapie nie od dzis i w tym czasie nie jednego czegos nauczylem. Nie jestem alfa i omega i sa tu bardziej doswiadczeni koledzy chocby Tomek, ale nie lubie uzytkownikow ktorzy mysla ze maja steeza na polca i uwazaja sie za Bog wie kogo. Z calym.szacunkiem do Ciebie i innych uzytkownikow zakoncze.ta bezowocna dyskusje tubi teraz. Ludzia zainteresowanym chetnie sluze pomoca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi