bazyloss Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) to może spróbuj VEP'y Varivasa Salt Water Edytowane 30 Lipca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 A miales jakiegos, lub masz? Chcialbym wiedziec sztywnosc etc. Ja myslalem o Dead or Alive clear FC albo Megebass dragon Call super FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 dla Megabassa to chyba YGK tłucze, miałem to co pisałem (http://global.rakuten.com/en/store/axiasports/item/jan4513498056153/) , ale dla mnie jednak za sztywne przy wytrzymałościach, które mnie by interesowały (18lb +), pisałeś o FC, to podrzuciłem alternatywę troszkę bardziej miękką ale teraz leci do mnie jeszcze 6lb Varivas Extra Protect VEP w zamyślę do UL/L Carolina i Texas rig - zrobię jeszcze jedno podejście, aczkolwiek bedzie chyba trudno przebić BAWO SUPER HARD SUPER FINNESSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Na dniach pojawi sie u mnie szpulka 1012B , czerwone knoby ZPI i łożyska SiC tylko na szpulke SV trzeba jeszcze czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 .....a kolor alu znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie musisz Piotrze. Ja nie lubie pilki noznej wiec to tez nie to. Mam troche innych problemow, min. Zdrowotnych itd. Przepraszam za moja uszczypliwosc ale to chyba frustracja bierze powoli gore po tylu tygodniach w 4 scianach. Nie wiem jak bym mogl Ci to najprosciej wytlumaczyc bo nie chce wyjsc znowu na snoba czy popapranca. Ja uzywam tylko linek Japonskich i troche ich przerobilem. Zalety juz wymienilem a Tomek podal jedna ktora mowi sama sa siebie. Zauwaz ze lowcy Bassow w Japoni, USA czy Wloszech nie uzywaja wogole plecionek w BC. Skoro lowie kijami stworzonymi do tej metody, uzywam przynet czy kolowrotkow to czemu nie mialbym siegnac po ostatnie ogniwo jakim jest linka?Powiedz mi gdzie Ty znalazles takie informacje na temat polowu basow I plecionki?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Odbij kolego nie bede z toba dyskutowal, ty lowca bassow dla mnie nie jestes wiec mozesz lowic na co chcesz. Nie mam zamiaru zasmiecac koledze watku glupimi dyskusjami z toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Może nie jestem łowcą bassów, ale tak się składa, że subskrybuję kilka kanałów z Japoni na yt i uważam, że "wogole" jest mocno przesadzone co do używania plecionek przez tamtejszych "łowców" bassów, wydaje mi się, że wszystko zależy od wędziska, przynęty, metody i miejsca wędkowania. Zajrzyj na kanały brushbiwako, evergreenfishing, aps1995fishing, fishingextv. Mógłbym podać więcej, ale nie ma potrzeby, co do USA i Włoch to się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia jak to tam wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 @Maykel, ja tez lowca bassow nie jestem ale tematyka bardzo mnie inetersuje. Rowniez sledze te kanaly chociaz przyznam sie bez bicia ze wszystkich filmow nie obejrzalem. W tych co widzialem plecionki nie uswiadczylem bo metody jakie sa stosowane ww. Filmach to polow na: - Crankbaity - twitchbaits - Topwater - Rubber jiggs - carolina, texas, neko rig itd. Oprocz tego "sledze" kariere kilku topowych zawodnikow bioracych udzial w Bassmaster Classic jak i mam kontakt ze znakomitymi lowcami i autorami z europy oraz japoni. W dzisiejszych czasach internetu nic nowego. Chodzilo mi o zastosowanie plecionek podczas polowu bassow a nie rock fishing itd. To bedzia jedyna odpowiedz w tym temacie i jesli @gregmegabass czy ty chcieli byscie sobie dalej podyskutowac to najlepiej zalozcie sobie osobny temat. Mam nadzieje ze Rafal nie bedzie zly ze zabralem glos w tej jakze banalnej i malo interesujacej sprawie. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Basy Srasy - robicie z tej ryby chu... wie co a to przecież taki zagraniczny okoń tylko głupszy ... Ja tam w Polsce chce łapać ryby i w du... mam na co łowia basy w USA pytanie było o zastosowanie żylki w okreslonych warunkach u mnie na łowisku i Gugcio polecił mi MGC nawet posłał mi 75m do testu i zobaczy sie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Odbij kolego nie bede z toba dyskutowal, ty lowca bassow dla mnie nie jestes wiec mozesz lowic na co chcesz. Nie mam zamiaru zasmiecac koledze watku glupimi dyskusjami z toba.Przepraszam Cie ze sie zapytalem ale trudno mi bylo zignorowac twoja kolejna bzdure...twoja wiedza na temat bass fishing jest na tym samym mizernym poziomie co I twoj dorobek w swiecie sprzetu jdm....proponuje zasiegnac informacji na temat zastosowania plecionek w technikach polowu typu frog fishing,drop shot,heavy cover I dopiero pozniej zabierac glos w tej sprawie....tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Panowie znowu zaczynacie się nakręcać... nie zmuszajcie mnie bym wchodził w narzędzia administracyjne (szczególnie będąc na kacu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Mifas to u was sprzedają alkohol nieletnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 ma się te znajomości PS. nie pisałem jakiego rodzaju to kac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) PS. nie pisałem jakiego rodzaju to kac aaaaa! no chyba że tak. .Ja po wczorajszym wyglądam jak ryba z bagien. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Mifek spokojna glowa, nie mialem zamiaru odpowiadac na te zaczepki ;-) Rafal zobacz, lowienie bassow nie jest takie zle Zwroc uwage na linke I juz mnie tu nie ma :ph34r: Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez Gugcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Wygląda mi na MGC ;> ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Haha to nie ten kolor chyba, jakis konkretny FC przynajmniej tak mi sie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Haha to nie ten kolor chyba, jakis konkretny FC przynajmniej tak mi sie zdaje jest moment że w świele wygladała jak MGC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jako ze z wiadomych przyczyn nie moge uderzyc nad wode bawie sie a w sumie trenuje sobie technike rzutowa zwana Pitching. Nakrecilem krotki filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Super Kamilu.Wracaj do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Czyli żeby łowić castem trzeba - wędke , multik , linke , wabik i duża chate hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dzieki Tomek Rafal i trzeba sie cholernie nudzic jak widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ja to narazie potrenuje z miską - kubek to wyższy lewel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) No i zatoczyłem koło.A.Stanek miał rację mówiąc jak sprzedawałem Ryogi że gonię własny ogon,w tej kwestii się zgadzam.Tym razem wolniejsza wersja a przy tym mocniejsza 1016L tuning zostaje tak jak jest na fotkach.Jedynie te korki przy uchwytach wywalę i dam jakieś srebrne.Korbka została wymieniona na taki sam rozmiar jak w oryginale.Multik wygląda dość finezyjnie i o to chodziło a przy tym przełożeniu ładowanie dłuższej nie ma sensu.dołożyli jakiś taki ciemny pasek na docisku....i jakąś chyba sakiewkę na drobne.Szpula złota jeszcze dojdzie.No i Ryoga 2020 ale jeszcze nie wiem czy HL czy L.Taka potrzeba bo bardzo mnie zaczęły bawić duże bezsterowce. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi