Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

to ja też dodam 3 grosze. 

ZPI w ręku nie miałem, swego czasu miałem możliwość pomachania monoblockiem (bardzo podobne rączki)

ima01.jpg

Daiwa_Monoblock100XRL2.JPG

i ni huhu mi to nie pasilo... w sumie to w tym roku miałem też REVO AURORA oraz shimano core oba mialy zalozone OKRĄGŁE knoby piankowe i stwierdzam ze jedna to też nie moja bajka...

z ito to w ogole byłem zniesmaczony.... nic a nic mi nie leżała ta maszyna, rzucala jakoś kiepsko, odczucia też mocno mieszane :)

Ciekawie to wygląda. Opisz jak z przenoszeniem drgań na knoby, powinno być zaskakująco "czule"...  ;)  :D

Optycznie też OK.

Drgania przenoszone są pięknie - zamyśliłem się zwijająć Dorado Alaske i zahaczyła sterem o kamienie to aż wypuściłem uchwyt z łapy tak mnie to brutalnie wyrwało z tego błogiego stanu ( a na szpuli żyłka - co by było z pletką ):D hehe nie oddam ich za żadne skarby - chyba moje RCSy T idą do lamusa :) 

Ogólnie po dzisiejszej zabawie z MGC plecionka idzie w niepamięć ... 

Ogólnie to dzisiaj pierwszy raz byłem z castem na "mojej" małej rzece i jestem w zajeb... szoku , dopiero teraz odkryłem wszystkie przewagi casta nad spinem - to juz nie Odra i rzuty zupelnie inne niż z rozbiegu i połobrotu byle by dalej :D precyzje rzutów ze spina miałem dość dobrą ale cast daje owiele wiecej z trzykrotnie mniejszym wysiłkiem , to poprostu przychodzi naturalnie . Całkowita kontrola nad wabikiem który leci w wybrane przez nas miejsce jest nie do opisania ... MASAKRAAAA  

d55t.jpgfmmj.JPG

Edytowane przez RafałWrocław

Ciesze sie ze dales sie przekonac do zylki i ze teraz wiesz ze to zadna czarna magia ;) Zalety juz poznales sam a tak jak mowilem jak by ta minimalna rozciagliwosc byla utrudnieniem przy szklakach mam jeszcze cos innego ;)

Ona tak mało się rozciąga że nawet przy szklakach da rade :) 

Ta gulalka na dole tez mi nie podchodzi ale produkcja Seri Tactics ma zostac wstrzymana albo juz zostala. The tempest to zadna nowosc ale kij dalej jest numerem 1 dla mnie. Dostac te kije latwo nie jest ale trafic da sie jeszcze. Seria Orochi Megabassa podobno tez ma kilka ciekawych kijkow w swoim Line Up'ie.