Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

no ale kto tak spakowal? przeciez nie DHL chyba? tzn. DHL jest temu winne, ze sprzedawca wysylkowy wedek nie zna sie na swoim fachu ... czy kompletnie nie zrozumialem? :)

DHL paczki ni pakował ale jak widać wcale się z nimi nie patyczkuja , wożą je jak ziemniaki ...

Wrocilem, poszlo gladko. Wszedlem na poczte z zamiarem ze bede jak Sly w Rambo ale trafilem na taka anemiczke ze czule Sie jak Anthony Hopkins w "Czerwonym Smoku". Teraz czekamy na nowy kijek, wysle tylko maila do sklepu niech wysla prawidlowy kij i porzadnie go spakuja.

Wrocilem, poszlo gladko. Wszedlem na poczte z zamiarem ze bede jak Sly w Rambo ale trafilem na taka anemiczke ze czule Sie jak Anthony Hopkins w "Czerwonym Smoku". Teraz czekamy na nowy kijek, wysle tylko maila do sklepu niech wysla prawidlowy kij i porzadnie go spakuja.

Dobry z Ciebie chłopak i można liczyć na Ciebie :) hehe

Ja tez kilka kiji sprowadzalam, z Japan czy z niemiec a nawet z luxemburga i byly cale. Raz jak wyslalem Everka w rurze pvc 2mm kij w pokrowcu, owiniety folia babelkowa i przywiozany tak aby po obroceniu tuby nie stal na szczytowce i mimo to polamali :blink: Jak sie ma pecha to sie ma. Znajomy 3 tygodnie temu dostal kijka z seri Heracles ze zlamana szczytowka, kijek szedl Feedexem ;)

sprowadziłem trzy wędki z JP, wszystkie wysyłane Fedex w ichniczej tubie, czyli takim kartonie złożonym na trzy, pisało na nim "no bend" i nie było "bend" :)

O tym własnie pisałem - w porządnej firmie wystarczy w gazete zawinać ... Bazyl ty lepiej opowiadaj jak tam Everek po niedzielnym pływaniu :)

zapomniałem napisać, że wędki były przymocowane taśmą do rurki alu, a dwa razy chyba do szycha od mopa :), też alu, więc połamać było by bardzo trudno, ale najważniejsze, że ten karton był zawsze nie naruszony

blanki też jakoś do mnie latały Fedex'em i nigdy nie miałem przykrej niespodzianki

teraz może nie nyć już tak kolorowo, bo nie mają już rezydenckiej siedziby tylko kupili Opeka :(

Rafał, Kamil - kurier kurierem, ale sprzedawca dał ciała ewidentnie. I jakże akuratny stał się tytuł wątku.  :rolleyes: 

Nie gniewajcie się za żarcik.  ;) 

Pozdrawiam

Grzesiek

hahaha coś w tym jest :P Chyba zmienie tytuł na "Baitcastingowa Kafejka"  :P

HCSC-67MH, więc tak :

- styl jaki jest każdy widzi, prosty, aczkolwiek na swój sposób elegancki

- pianka bardzo dobrej jakości, stawiam na Fuji (Matagi jest jeszcze twardsze, ale i cięższa)

- omotki i ogólne wykonanie na wysokim poziomie (jak na JDM :) ) aczkolwiek szczytowa przelotka lekko obrócona, trzeba się przyglądać, ale ja jestem czuły na tym punkcie i w zimę się przewinie (pomyślę jeszcze na zmianą rozmiaru o oczko)

- kij bardzo dobrze wyważony, już ze Steez'em 100HL (który u mnie waży 158g) jest OK :)

tak na marginesie to i 71MHXF i tym Zillione PE Special strzeliłem fallstart, skoro nie łowię 30g i więcej  w nurtowych miejscach, to wg mnie ten Steez przy 12-25g w średnim i wolnym nurcie da radę, więc Zillion pewnie w najbliższym czasie do sprzedania, w niedzielę zabrałem oba i Zillionem łowiłem 5min :)

- wędka pracuje już z 10-12g, ale optimum to wg mnie 15-25g + 3-4", max prawidłowej pracy to 30g, ale pewnie jak trzeba by było to i 35g uciągnie

- czułość w prowadzeniu, rozpoznawaniu podłoża bardzo dobra, ale nie jakoś niesamowita, wg mnie na poziomie St.Croix Xtreme

- niestety nie mieliśmy na łódce przez cały dzień nawet skubnięcia, więc opis czułości na tym etapie jeszcze nie zamknięty

- co mnie cieszy, to to, że mimo sporej mocy kij bardzo ładnie się ładuje, a pod większym obciążeniem ma super ugięcie (bezpieczne)

- uchwyt, tego się najbardziej obawiałem i mimo, że najlepiej mi leży ECS, to muszę przyznać, że coś w nim jest, wszystkie palce mają prawidłowe podparcie, praktycznie w każdym ułożeniu i przy cięższym łowieniu większa siła idzie na sam uchwyt niż na multik, co przy takim średnio-ciężkim łowieniu jest chyba lepsze, ogólnie nie taki diabeł straszny i jest OK

dzięki dobremu ładowaniu można tym rzucać prawie wszystkim, ale wg mnie stworzony do gum/jigów/średnio-ciężkich kogutów 15-30g (w naszych warunkach) oraz cięższej Caroliny i Texas Rig

tyle na razie

Edytowane przez bazyloss

to poważanie nic tam ciekawego nie znajdziesz, czytałem instrukcje do Steez'a i Zilliona, ble, ble, ble, jedyne co tam znalazłem, to zlokalizowanie zaczepu na linke w Zillionie, ale tego też można by się domyślić oglądając dokładnie kołowrotek

jak znajdziesz instrukcje, to Ok, ale jak nie, to nie masz za czym płakać

Edytowane przez bazyloss

O tym własnie pisałem - w porządnej firmie wystarczy w gazete zawinać ... Bazyl ty lepiej opowiadaj jak tam Everek po niedzielnym pływaniu :)

Kurier nie powinien przyjąć tak lujowo zapakowanej przesyłki.To trzeba być ostro j.....m żeby tak wędkę spakować.Na wszelki wypadek sprowadzał wędek nie będę jednak.

Tak się pakuje/zabezpiecza kije i to możecie wysłać temu debilowi co pakował majorka.Jak połamią tak zabezpieczoną wędkę.To proponuje użyć tego kątownika na kurierze.

post-46714-0-31232400-1377694263_thumb.jpgpost-46714-0-96257900-1377694280_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy