RafałWrocław Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Kurier nie powinien przyjąć tak lujowo zapakowanej przesyłki.To trzeba być ostro j.....m żeby tak wędkę spakować.Na wszelki wypadek sprowadzał wędek nie będę jednak.Tak się pakuje/zabezpiecza kije i to możecie wysłać temu debilowi co pakował majorka.Jak połamią tak zabezpieczoną wędkę.To proponuje użyć tego kątownika na kurierze.P1120897.JPGP1120898.JPG Juz nawet wystarczy sama tuba tekturowa one sa mocne jak beton ... Mam nadzieje ze szybko dostaniemy nowego Majorka i tym razem tego co trzeba i w jednoskładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Widzialem juz polamane rury tekturowe / PVC - Kamil pewnie potwierdzi. To co wyprawiaja ostatnio kurierzy nie miesci sie w glowie. Ostatnio sprzedalem monitor na ebay i wyslalem DPD - nigdy nie dotarl do kupcy. Dobrze ze byla wysylka ubezpieczona, ale na kase i tak trzeba czekac! A ile gadania... Mam nadzieje ze nastepny kijek przyjdzie caly! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ja też mam taką nadzieje - szkoda tylko że ostatnio praktycznie dzień w dzień w pracy siedze i nie ma kiedy ryb łowić ani woblerków strugać Masakra byle do września i urlop (prawdopodobnie) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Panowie z racji tego ze czasu na ryby przez prace nie mam zaczynam powoli wariowac i szukam sobie zajecia jak wracam z pracy ... Kupiłem jakiś czas temu takie cuś : Wygląda to bardzo ciekawie , ale pytanie mam takie : takie łożyska się oliwi czy nie trzeba ? Fabrycznie są suche Ma ktoś na zbyciy wypychacz tego czpienia co trzyma łożysko na szpuli ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) oliwi się, najlepiej olejem Light lub Ultra Light (większość łożysk ceramicznych jest fabrycznie sucha, a może i wszystkie w standardzie) Edytowane 2 Września 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 oliwi się, najlepiej olejem Light lub Ultra Light (większość łożysk ceramicznych jest fabrycznie sucha, a może i wszystkie w standardzie) Masz jakiś sprawdzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 takie łożyska się oliwi czy nie trzeba ? Fabrycznie są suche To zależy, czy chcesz rzucać za horyzont, czy na 100 metrów wystarczy. Były wątki o oliwkach, trinity i inne, poszukaj, powinno coś wypluć. Są otwarte, więc swobodnie można doraźnie i czyścić i oliwić. Jeśli fabrycznie są suche, to nie powinno im zaszkodzić. Ma ktoś na zbyciy wypychacz tego czpienia co trzyma łożysko na szpuli ??? Był też gdzieś wątek o usuwaniu tego trzpienia, ale nie kojarzę kiedy i gdzie. Powodzenia. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Masz jakiś sprawdzony ? I.O.S. Factory 01 http://global.rakuten.com/en/store/proshopks/item/e4511474144979/ ale Z.P.I. ma swój http://www.japantackle.com/Tuning_parts/Grease_Oil.htm i Ci też mają swoje http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Jeśli fabrycznie są suche, to nie powinno im zaszkodzić. Był też gdzieś wątek o usuwaniu tego trzpienia, ale nie kojarzę kiedy i gdzie. Powodzenia. PozdrawiamGrzesiek Najbardziej chodzi mi o to czy nie powinno , czy nie zaszkodzi . Jak sie pozbyć czpienia to ja wiem pytam czy może ktoś kupił wypychacz i nie jest mu potrzebny - odkupie z checia Edytowane 2 Września 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 trzeba oliwić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 trzeba oliwić ! Jak tak stanowczo bronisz racji to coś w tym jest . Czekam jeszcze na SVke ale coś sie doczekać nie moge ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 miałem niewiele, ale zawsze smarowałem chyba nie bez powodu praktycznie każdy producent łożysk ceramicznych ma i poleca swój olej poczytaj na Boca Bearing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 ja swoje ZPI SIC BB oliwie wlasnie ta oliwka FRICTION-O i jest super,jedyny minus to to ze jest w areozolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) ? dziwne, wszystkie oleje do łożysk L/UL,które widziałem miały "dozownik" kropelkowy z myślą o otwartych małych łożyskach i aby wyciągnąć z ceramiki to co najlepsze, olej musi być też TOP Edytowane 2 Września 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Bedzie trzeba kupić jaką oliwe w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 koniecznie trzeba było spytać przed zakupem łożysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 koniecznie trzeba było spytać przed zakupem łożysk łożyska kupiłem na spontanie xD haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 no, to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 ? dziwne, wszystkie oleje do łożysk L/UL,które widziałem miały "dozownik" kropelkowy z myślą o otwartych małych łożyskach i aby wyciągnąć z ceramiki to co najlepsze, olej musi być też TOP ? dziwne, wszystkie oleje do łożysk L/UL,które widziałem miały "dozownik" kropelkowy z myślą o otwartych małych łożyskach i aby wyciągnąć z ceramiki to co najlepsze, olej musi być też TOPmoze i friction-0 tez jest z takim dozownikiem jak piszesz,ja mam ten w aerozolu ale zawsze mozna przelac,zwlaszcza ze ta oliwka naprawde jest super do sicow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 o czymś takim też trzeba było pomyśleć zawczasu, bo kombinerkami pogniesz pin http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 o czymś takim też trzeba było pomyśleć zawczasu, bo kombinerkami pogniesz pin http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/2 No bazyl a o co ja sie pytam ?? czy ktos nie ma na zbyciu takiego czegos to ja odkupie bo u mefisto troche cena straszy - więcej niż za lożyska dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 a wie ktos moze jak mozna by je bylo po czasie wyczyscic,pytam bo ZPI maja po jednej stronie, plastikowe zabezpieczenie wiec wyplukanie w benzynie chyba odpada?zreszta czy wogole zabiegi typu plukanie przy tych lozyskach wchodza w gre czy zostaje tylko sprezone powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 możemy się zrzucić to zamówię , bo sam czekam, aż ktoś mi pożyczy :) można czyścić, widziałem jakieś środki na Rakuten (poszukam), w skateboardingu stosuje się i czyści łożyska ceramiczne http://www.bocabearings.com/bearing-info/frequently-asked-questions Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Ja napisałem zapytanie bo jeden kolega na forum ma Olej IOS-01 za 85zl do sprzedania Droga ta oliwa jak ch... Edytowane 2 Września 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Suche oliwić. Bez tego nic im nie będzie poza tym, że będą miały gorsze właściwości i szybciej się zużyją. Co do "wyciągacza", sorry, umknęła mi Twoja myśl, że chcesz nabyć, a nie tylko dowiedzieć się kto czego używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi