didi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 ta ALCHEMY OIL wydaje sie byc spoko http://roulementcasting.com/boutique/hedgehog-studio-alchemy-oil/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 tak, tylko cena w EU z kosmosu http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/772 wysyłka Registered Air Mail około 35zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Co do czyszczenia to ja czyszczę wszystko alkoholem izopropylowym. Nie niszczy żadnych Jest raczej neutralny dla plastików i gum a dodatkowo znakomicie odtłuszcza. Łożyska zazwyczaj lekko wytrzepuje w szczelnym plastikowym pojemniczku z alkoholem, zmieniając go kilkukrotnie, a później zostawiam na jakąś godzinę w ww. alkoholu. Pozostałe rzeczy czyszczę pędzelkiem i alkoholem. Środek jest dostępny w sklepach z elektroniką z tego co wiem to jest też używany w drukarniach, więc z dostępnością nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Łożyska odkryte w CC 201DC (jedne z najlepszych jakie znam) myję w czystej benzynie ekstrakcyjnej (sprawdzonej firmy), to samo tyczy się ceramików ZPI. Robię to od kilku lat i nie zauważyłem by miało ujemny wpływ na łożyska i ich działanie (trzy komplety). Jako oliwki używam YAMAHA VALVE OIL SYNTHETIC LIGHT. Produkt do smarowania klawiatur w instrumentach dętych, kupiona w sklepie muzycznym, jedna z najrzadszych w konsystencji oliwek. Przypomina wodę, daje mikro filtr, stosowana do wyczynu rzutowego. Generalnie jak chcę sięgać daleko z brzegu zapuszczam jej na czyste łożyska kilka kropelek, momentalnie przelatuje. Za godzinę jadę z brzegu i przed chwilą podlałem ZPI w Ryoga 1016HL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 wybaczcie ze wtrącę się w dyskusje o smarowaniu - wiadomo kto nie smaruje ten nie jedzie - ale chciałbym napisać co nieco o żyłkach i cascie ...Za namowa Gucia skusilem sie na nylon z Japoni dokladnie Nogales Dead or alive 6 LB i musze cofnąć wszystkie złe słowa o żyłkach w cascie .... Żyłka wyniosła mnie okolo 60 zł - nasza służba celna odstąpiła od cła i vatu w moim przypadku. W zestawie z sakura neo trinis 4-10 lb /9 3.5 - 11 gram ) + scorpion + avail + magnetyc zylka spisuje sie wyśmienicie rzucam od 3 gramowych wobkow poprzez 3 cm twisterki z 1.5 gramowa główka. brody nie zanotowałem, żyłka ładnie odwija sie z szpuli nie puchnie na niej itp itd łowiło się bardzo przyjemnie, żyłka na prawdę bardzo ale to bardzo mało rozciągliwa Jest jeden minus - kolor żyłki czarny - ja preferuje fluoA wiec do sedna casting + żyłka jak najbardziej tylko jest małe ale - żyłka musi być porządna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Michał mi też Gugcio łeb wyprał i namówił mnie na MGC 12lb - u mnie plecionka przepadła na zawsze ... Edytowane 8 Września 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 teraz by było trzeba zalatwic tania siec dystrybucji i mozna ''nawracac niewiernych'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Mam nadzieję, że przy następnym zlocie, na którym zameldujemy się razem dasz mi rzucić parę razy ze scorpionka z tej zacnej żyłeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 jasne skorpiona zawsze udzielam do grupowej macanki - taki jego los a jutro zamawiam chyba 18 lb i bedzie pod bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Już niedługo urlop - będę w końcu miał czas na odrobienie zaległości w pracowni bo troche obiecanych rzeczy trzeba wystrugać , tym czasem moge tylko pomarzyć o rybach , woblerach i żyłkach . Jedna wielka masakra w tym roku - pech i zgrzytanie zębami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 nie w tym to w nastepnym Jeszcze sie odkujesz tym złosliwym rybom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 nie w tym to w nastepnym Jeszcze sie odkujesz tym złosliwym rybom OBY ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Shimano Exsence DC left niebawem będzie dostępny...na stronie jp już umieścili info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 jasne skorpiona zawsze udzielam do grupowej macanki - taki jego los a jutro zamawiam chyba 18 lb i bedzie pod bolki I jak ,zamówiłeś żyłeczkę? Jeśli jeszcze nie to chętnie się dołączę do zamówienia.Też trochę popisałem z Kamilem i pod bolka jestem zdecydowany wypróbować,tym bardziej że mam druga szpulkę do Cu201E7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) a jaka wtrzymalosc Ciebie interesuje ? http://www.peche-leurre-evolution.com/an/catalogue-NOGALES-Dead-Nylon-DR-Alive,4054.htmltu sa zblizone srednice do wytrzymalosci a linka rozni sie z zdjecia tym ze jest ciemno brazowa A co do wytrzymalosci to chyba 18 lb bedzie za mocna na bolki i bede zamawiam 14-16 Edytowane 11 Września 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Kamil mi polecił taka żyłke i jestem mega zadowolony : http://www.tackletour.com/reviewsunlinemachineguncast.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 no mi polecał ta albo nogalesa dead or alive wybralem ta druga i zostane na razie przy niej az przetestuje ja dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Potrzebuję do kija 17lb c/w 28g, więc za słaba też nie może być,jak macie jakieś typy to zaproponujcie ,zdaję się na wasze opinie w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Najwazniejsze pytanie jakie wabiki i jakie prowadzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Kamil ,typowe boleniowe pociski 10-22g,tempo szybkie -średniego,czasem pojerkować BS-ami Tomyego.Pewnie ciężko pogodzić jedno z drugim,bo przy pierwszych przydałaby się bardziej rozciągliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 To celowalbym tak jak polecalem wczesniej w MGC. DoA bedzie troche za sztywny a np. Varivas bass pride soft troszke za bardzo rozciagliwy. Kijek pewnie a blanku phenixa? Jakis ciety fascik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Nie na tyle cięty jak rasowy sandaczowiec ,Tifecta 8'6" fajnie sie gnie pod rybą i czuć moc dolnika,który też pracuje ,nie stoi niczym kołek.Taki boleniowo-szczupakowy Edytowane 11 Września 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 No to MGC bedzie idealna w moim skromnym przekonaniu. Aktualnie w kiju pod takie lowienienie mam illex sportster i linka calkiem spoko, tez made in japan ale jednak MGC ma mniejsza pamiec i jest troszke sztywniejsza i lerzala mi duzo lepiej. Pod boleniowe przecinaki i bezsterowce bedzie super bo sam do podobnych zastosowan jej uzywam. Wiadomo sa gusta i gusciki ale Rafal i Michal zaufali mi i sa chyba zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 MCG jest super dostalem od Kamila 75m na testy i właśnie zapłaciłem za kolejną szpulke 150m POLECAM Jest mało rozciagliwa , mocna jak napisano na opakowaniu i 12lb - 0,285 ma srednice jak Dragon HM80 0,18 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 No to pozostaje uśmiechnąć się do kogoś,kto będzie robił zakupy w Dżapanii,bo ja tego nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi