Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

a FC jak sie sprawował ? pytałem wczesniej ale zlales te pytanie chyba ... <_<

A co do Tatuli moze dupy nie urywac ale musze ja miec :D Bardzooo mi sie podoba :D

FC tak jak mówiłeś ale dam mu szanse na gumach one sa cieżkie może podoła :) 

A moze razem nie potrafimy co ;> ? ja łowie na casta od marca ;] 

Dobra plecionka lub mono jak najbardziej, jeśli jest coś sztywne nie zakładam. To ma być przyjemność z łowienia, rzucania a nie sztuka dla sztuki... Skupmy uwagę na przynęcie, potencjalnych braniach, po co walczyć z prawami fizyki jakie niesie nieodpowiednia sztywna linka. Kiedyś kupiłem Morrum 3601 z nawiniętym FC (firmy nie znam), młynek przyjechał z Japonii. Próbowałem, dało się jednak bez euforii. Zrzucone zwoje tworzyły sztywne sprężynki, za cholerę nie szło tego rozprostować. Udowadnianie samemu sobie lub kolegom, że potrafię - po co...?

Andrzeju ale nit nie ma zamiaru lowic tym - przynajmniej chyba ja z Rafałem nie :) dla mnie ta linko moze istniec przy spinie ale w cascie dzieje sie co mowiles :) jz wle nawinac strofta gtm albo dragoona hm80 i tym lowic bo akurat te linki mam sprawdzone na multi :D

Fluo jest bleee :\D

A teraz odliczanie na przyjazd Daiwa Tatula 100hL :D

Tatula będzie dobra w piątej odsłonie. Tak, że masz przed sobą "Mamula, Ciotula, Babula, Dziadula"... Może wtedy się zdecyduję, chociaż też nie - jakoś "niskie" profile mi nie leżą... ;)  :D

Andrzeju ale nit nie ma zamiaru lowic tym - przynajmniej chyba ja z Rafałem nie :) dla mnie ta linko moze istniec przy spinie ale w cascie dzieje sie co mowiles :) jz wle nawinac strofta gtm albo dragoona hm80 i tym lowic bo akurat te linki mam sprawdzone na multi :D

Fluo jest bleee :\D

Jak dostaniesz to napisz coś o niej :) Ja wracam do Machinegun Cast 12lb a ten FC pojdzie na przypony do pletki PowerPro 15lb :)

Łonanizujeta się chopy ;)  ! Poszukajcie lepiej jakiejś klasyki starej a solidnej: Metanium XT 2005, Chonarch 101 B,  Chronarch 101 D7,  ... Przy okazji popatrzcie też na co łowią przewodnicy Krysiak, Taszarek czy inni co "moczą" młynki w solance 100 - 200 dni w roku :)

U. 

P.S.: to tak a propos tatuli, czy jak jej tam..

Edytowane przez Ugly

Kiedyś takie klasyki tez były nowościami .... Najlepiej zatrzymać się na Abu c3 i nie iść dalej po przecież jest sprawdzona :P (bez złośliwości ) :P

Jeśli śledzi się rozwój konstrukcji czy to przez zakup nowych młynków, czy przez ogląd takowych u kolegów, rozmowy z praktykami, itp, nasuwają  się pewne wnioski.. To trochę podobnie jak ze wszystkim: samochodami, drukarkami etc... Albo kupujesz coś z wysokiej czy najwyższej półki(ok 500$) i masz, w miarę trwały kołowrotek. W średniej zaś klasie starsze modele, zwłaszcza trwałością wydają się przewyższać obecne wypusty. :)

U.

Jeśli śledzi się rozwój konstrukcji czy to przez zakup nowych młynków, czy przez ogląd takowych u kolegów, rozmowy z praktykami, itp, nasuwają  się pewne wnioski.. To trochę podobnie jak ze wszystkim: samochodami, drukarkami etc... Albo kupujesz coś z wysokiej czy najwyższej półki(ok 500$) i masz, w miarę trwały kołowrotek. W średniej zaś klasie starsze modele, zwłaszcza trwałością wydają się przewyższać obecne wypusty. :)

U.

zgodzam sie z Toba w tej kwesti. Ale zostaje jeszcze kwestia wygladu, no i nowych rozwiazań technicznych .... a może sie okaże że tatula za 10 lat bedzie multikie poszukwanym niczym stare shimano curado albo metanium xt :D Szczerze to wolalem wydac kase na nowosc na ktora daiwa poswieciła dosyc sporo zachodu marketingowego niz kupowac zwyczajne multika ktore wiadomo ze sa niezawodne :) Od taka czysta ludzka ciekawosc :)

Edytowane przez meme174

Najlepiej zatrzymać się na Abu c3 i nie iść dalej po przecież jest sprawdzona :P (bez złośliwości ) :P

Mam C3 i złego słowa nie powiem. Po co mi super hiper ultra kosmiczne technologie, skoro to ma miotać duże, ciężkie i lotne wabiki? Przecież to przerost formy nad treścią.

Jeśli miałbym go zmieniać, to na Millionare SW lub Lunę, ale to tylko dlatego, że mi się podobają, a nie, że coś temu Abu brakuje. Ale póki co się nie zanosi i pewnie zostanie, jak jest. 

Pozdrówka

Kamil

Kamil wyrwales moja odpowiedz z rozmowy i zmienil sie jej sens... Nie mowielem ze C3 jest zly ble i feee a raczej pochwalilem za niezawodnosc i prawie nie zmieniana konstrukcje od lat :) Sam napisales ze c3 ma miorac duze ciezkie wabiki no i tak ma byc tatula za to ma u mnie sluzyc jako multik medium czyli od 8 (jak da rade tyle zejsc) do 40 jak sie sprawdzi w tym zakresie to baja :) Do jerkow mam inne konstrukcje sprawdzone juz ( orra sx i procaster rojo ) :)