Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo, tutaj się z Tobą zgodzę. Ja już swoje przerobiłem, znalazłem to co pasi...  :D

Mój pierwszy okrąglak dalej jest ze mną i tak już chyba zostanie, mam go od 2008 roku - CC 201 DC.

Adlka przetestuje to może sobie kupie CC101DC :P i Jak przerobie tyle co Pan to może w koncu też się ustatkuje z jednym :P 

Znudziło mi się już czekanie na tego Major Crafta Go Emotion bo sklep w ch.. leciał nieziemsko wiec z pomoca Kamila sprowadziłęm sobie używany ale w stanie igla kijek Evergreena Temujin The "Steed" TXFC-66MR 6'6" 1/4-3/4oz 6-16lb . Nie wiem jak oni to robia ale po pierwszym macanku cisną mi się dwa słowa MOC i FINEZJA , kopara opada do samej ziemi . Fotki narazie ładnie mówiać do dupy ale postaram się zrobić lepsze :)

ozgq.jpgn8jt.jpglu5j.jpg

• Like 2

Tomku z calym szacunkiem ale jaki jest przypinania Ryogi do kijka max do 3/4oz? Kijek warzy jakos 120gr a ryoga 2 x tyle. Do tego Ryoga musi miec szpulke i lozyska aby ogarnac te 6gr a konstrukcje jak stary Aldebaran, core, cc51 i tak ogarna te 6gr z pelnym komfortem. Ja wiem o jakim kiju Rafal pisze bo najpierw przeszedl on przez moje lapki.

Sorry nie doczytałem że multik ma być do wykałaczki :).Klenie i Jazie łowię raczej na dłuższe wędki i mała Ryoga bardzo dobrze z nimi gra.Co do łożysk tuningowych moim zdaniem gówno dają.Szpula jak najbardziej.Zobaczymy co ta złota pokarze choć problemów na standardowej z wabikami 5g nie mam żadnych.

post-46714-0-45366900-1381909278_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Zmień łowisko lub gatunek ryby a nie taki multik... ;)

A tego Shimaniaka szybciej sprzedasz jak Ci się zdaje... :D

Sorry nie doczytałem że multik ma być do wykałaczki :).Klenie i Jazie łowię raczej na dłuższe wędki i mała Ryoga bardzo dobrze z nimi gra.Co do łożysk tuningowych moim zdaniem gówno dają.Szpula jak najbardziej.Zobaczymy co ta złota pokarze choć problemów na standardowej z wabikami 5g nie mam żadnych.

P1130891.JPG

Zmień łowisko lub gatunek ryby a nie taki multik... ;)

A tego Shimaniaka szybciej sprzedasz jak Ci się zdaje... :D

P1130891.JPG

Panie Andrzeju mimo ze o zmianie lowiska odebralem zartobliwie to dziwie sie ze taka fascynacja ta Ryoga tu panuje. Rafal lowi glownie klenie i uwazam to troche za nieporozumienie uzywac Ryogi do takich zastosowan. Rafal kupil, sprobowal i stwierdzilmze to nie to mimo ze multik zacny ale nie do kija z CW 3/4oz. Skoro Rafal nie zamierza w niedalekiej przyszlosci lowic wystarczajaco ciezko aby wykorzystac ten multik to po co trzymac tyle "pieniedzy" w szafie.

@Tomy z tymi lozyskami to nie tak, mam zalozone hedgehog katabi ZR w moim chronarchu i szpula krecila sie 20sekund dluzej a to znaczy ze szpulka wkreca sie latwiej i kreci dluzej. Przelozylo sie to dluzsze rzuty. Lzejsze wabiki lataly bardziej komfortowo. Szpulka SV poprawi komfort pewnie ale watpie zeby latala z tego bezstresowo jak z konstrukcji do tego stworzonych. Rzucac 5gr to zaden wyczyn, moim chronarchiem out of the box rzucalem na luzie 4gr a z lodki wobki ponizej 3gr. Wiadomo te 3gr to komfort byl sredni ale sie dalo tylko po co? Wrocilem do spina w klasie UL i nie zaluje. Jako ze Rafal chce lowic w przedziale 6-15gr uwazam ze ryoga to kiepski wybor i ww. Aldebaran MG, Steez czy Shimano core 51 itd. Nie wiem czy u Ciebie Tomku lowisko wymusza tak mocny sprzet czy poprostu lubisz tak lowic. Rafal zadal mi kilka pytan a ja zeby moc mu odpowiedziec wypytalem o warunki panujace na lowisku, uzywane wabiki, linke itd. I polecilem mu kij taki a nie inny. Przykrecil Ryoge inzrozumial sam o co kaman i wymyslilismy kilka multikow a Rafal zdecydowal sie na Aldika. Jestem pewien ze jakby mogl pogodzic to finansowo napewno by Ryoge zostawil.

Zdr

Miałem tego Morethna i tego oczko mocniejszego 7 albo 8-35g.Obie wędki czadowe.Plug Comander Custom w sam raz na Jazie,z Boleniami też sobie radził.Piszę o Jaziach a nie Jazikach.

Miales ?

Ja wlasnie mojego rozpakowalem. Sparuje go z 51DC i zobacze co potrafi zrobic z Rapala F7. Normalnie dopasywuje wedke pod rybe i dalej przynete. Tym razem tak nie jest.

Toche zastanawialem sie nad ta iloscia wegla w tym blanku. Nie pisze ile tego wegla, bo nie jestem pewny tej informacji. Pamietam jednak, ze kilka lat temu, byly osoby, ktore pisaly, ze jest niemozliwe wyprodukowac blank z taka iloscia wegla do spiningu.

:) Ale od czego jest gwarancja

attachicon.gifP1130891.JPG

Tomek i jak szpula ;> ?? Machałeś już tym :)

Dzisiaj może się wyrwę.Rafał jak już tak zmieniłeś zdanie-bo kiedyś było -"tylko round"!to kupuj Steeza nie zamieniaj multika z górnej półki na Aldka czy Metanium.Za Ryogą będziesz "płakał".

Gugcio a no stąd panuje taka moda na Ryogę że jest bezawaryjna.Praca też taka jak ma być.Reszta po jakimś czasie puka,stuka,pyrcy.Takie jest moje zdanie.No!jeszcze jeden multik Steez na przyszły sezon sobie kupię tu zrobię wyjątek od rounda. 

Dzisiaj może się wyrwę.Rafał jak już tak zmieniłeś zdanie-bo kiedyś było -"tylko round"!to kupuj Steeza nie zamieniaj multika z górnej półki na Aldka czy Metanium.Za Ryogą będziesz "płakał".

Gugcio a no stąd panuje taka moda na Ryogę że jest bezawaryjna.Praca też taka jak ma być.Reszta po jakimś czasie puka,stuka,pyrcy.Takie jest moje zdanie.No!jeszcze jeden multik Steez na przyszły sezon sobie kupię tu zrobię wyjątek od rounda. 

Ryoga jest super to betoniara nie do zabicia i swietnie sie rzuca nawet wabikami 5g ale jak ja przykrecilem do tego Evergreena to nie lezy ona tak super jak na Blassie - blas byl 60cm dluzszy wiec lepij go wyważala - tera musze szukac cos co bedzie ze 100g lżejsze od ryogi :( Może ten Steez to nie glupie ale jakoś nie przekonuje mnie on do siebie na 100% ... zobaczy sie  

bierzesz starego scorpiona 1001 i masz full wypas w tym przedziale z aryginalna szpula :)

minimalnie cieższy od mg mocniejsza przekładnia, co prawda w aldiku mozesz sobie wymienić :D Do scorpiona dokupujesz szpule zpi lub avail i masz multiplikator no najlzeszych przynęt do tego kij i nie znajdziesz kręcioła co jeszcze dalej bedzie rzucał.

Tomku mi sie jeszcze zaden multik nie rozlecial ale uzywalem tylko tych made in japan. Ryoga to super konstrukcja ale dla mnie tylko do ciezkiej orki. Mniej jak 15gr bym jej nie powiesil. Aldik to klasa sama w sobie za przyzwoite pieniadze choc nie ma co go porownywac ze steezem bo dla mnie to 2 rozne mlynki. Steeza tez chce sobie znowu sprawic ale do kija pod finesse jigs & rigs. Rafalowi podalem kilka propozycji na ktore ja bym sie zdecydowal pod everka a on sam sobie sam wybierze/wybral. Steez tez byl na mojej liscie ;) Choc ja osobiscie do wobkow nie lubie uzywac Mag Force i lepiej mi sie sprawdza SVS.

Oba mlynki sa super i chronarcha bardzo mi szkoda bylo. Potzrebuje troche pieniedzy niestety nie na sprzet wedkarski :( Odkuje sie na wiosne. Postanowilem isc jednak troche innym kierunku ale o tym kiedy indziej. CC chodzi swietnie i jest solidniejsza od chronarch(sprawia przynajmniej takie wrazenie) Chronarch z innymi lozyskami tez wymiatal i naprawde oddalem go z ciezkim sercem ale czasem trzeba. Oba mlynki radzily sobie doskonale od 4gr ale CC miala szczescie bo mnie oczarowala :D