Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

radzisz cos ? :P Korca mnie morrumy

www.google.com/search?q=abu+garcia+morrum+1601+ivcb&client=ms-opera-mobile&channel=new&hl=pl&prmd=ivnso&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ij-CUoa3FcLIyAGcq4CwDw&ved=0CAYQ_AUoAQ#i=4

Im wiecej sprzętu przerobisz tym lepiej dla mnie - jak coś nowego będę chciał kupić to bedzie kogo pytać o opinie :D Tylko nie kupuj ABU - wole SHIMANO , DAIWA :D haha 

bys na ryby poszedl a nie na impreze :D Jak cc sie sprawuje ? :D nie wolisz magnetyka daiwy ? :D

Właśnie magnetyk daiwy troche uśpił czujność i musze na nowo uczyć się SVS - jak miałe RYOGE i ALDEBARANA na raz to wolałem SVS , pozniej sprzedałem Aldika i tak sie do magnetyka przyzwyczaiłem ze na nowo musze się uczyć rzucac (szczególnie lekkie rzuty gdzie szpula nie kreci sie mocno) - ale dobrze jest -  dzisiaj próbowałem skippingu kilka mega brod zaliczyłem .

Panowie bo nie daje mi to spokoju - chce bardziej zagłębić się w tajniki hamulca odśrodkowego mam 3 rodzaje bloczków w zestawie , są jeszcze bloczki do dokupienia (np Avail) jak optymalnie dobrać rodzaj bloczków do "warunków nad woda" - pogoda , ciezar wabika itp - jest tu jakiś ekspert od SVS ?? 

Edytowane przez RafałWrocław

Musisz spróbować. Nie ma jednej reguły. Nie wiem ile tam masz pinów. Załóż sobie jeden ciężki, dwa średnie i dwa lekkie np. albo inne kombinacje. Generalnie jest tak, że jak w danych warunkach brakuje siły hamowania, dodajesz jej więcej stosując cięższe bloczki. Ja lubię mieć połówę albo 1 więcej lekkich i 1 lub 2 cięższe. Jeśli chodzi o wiatr,  wolę docisk niż zabawę bloczkami.