Gugcio Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Michal mialem 3 dobre Sumy na lekkim sprzecie ktorych nie wyjalem i powiem Ci tak nie kreci mnie latanie ze sprzetem warzacym prawie kilogram To poprostu trzeba lubiec czy nawet kochac. Ja osobiscie lubie lekkie kije i mlynki ale nie do przesady Wszystko musi byc dograne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Michal mialem 3 dobre Sumy na lekkim sprzecie ktorych nie wyjalem i powiem Ci tak nie kreci mnie latanie ze sprzetem warzacym prawie kilogram To poprostu trzeba lubiec czy nawet kochac. Ja osobiscie lubie lekkie kije i mlynki ale nie do przesady Wszystko musi byc dograne Pewnie z tego powodu wymyslono troling xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie powiem, z jakis sumowym expertem poplywac za sumkiem np. Na Wiselce to bym poplywal, ale z lapki to juz meczace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kamil do sprzetu mozna sie przyzwyczaic, a chodzi raczej o klimat lowienia moj kij z kreciolem wazy prawie 900 gram ( penn spinfisher 6500 ) i powiem ze po 3 wyprawoe to juz bylo ok i sam hol suma na wlasciwym zestawie to inna baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kamil do sprzetu mozna sie przyzwyczaic, a chodzi raczej o klimat lowienia moj kij z kreciolem wazy prawie 900 gram ( penn spinfisher 6500 ) i powiem ze po 3 wyprawoe to juz bylo ok i sam hol suma na wlasciwym zestawie to inna baja To prawda . Na mocny sprzęcie dopiero czuć siłe tej ryby. A z wagą można zejść. Moja Xzoga Taka-G 15kg plus Abu Toro to 550 gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ale dalczego od razu zestaw musi wazyc kilogram??? jestesmy w baitcastingu i tego sie trzymajjmy... wiecie jak ciezki i wielki multik trzeba zapiac by zestaw wazyl KILOGRAM????? to nie korba.... no bez jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) ja łowie sumy korba Jak na razie Jestem na etapie sszukania kija o dlugosci 240 - 260 cm z odpowiednim zapasem mocy cw w graniach 200 - 300 gram Widziałem coś w savage gearu 260 i chyba do 300 gram - ale jakoś nie chce przecierać szlaków z tym kijem na sumach Edytowane 17 Listopada 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Zamów kijek na blanku Xzoga Taka-G 75 12kg. Blank waży 156gram. Oszczędnie ubrany nie przekroczy 250 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) a długość ? Własnie chodzi o to ze szukam kija 240 - 260 a na same sumy nie chce wydawac wiecej niz 500 - 600 zł za kijek A poza tym nie wiem co jest .... 6 wypadów na rybki i zero brań, nawet pukniecia... chyba straciłem swoja łowiecka - łowczą ? moc ^^u was podobnie ? Edytowane 17 Listopada 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Xzoda którą podałem ma 228cm więc tylko trochę krótsza niż Twoje minimum. Ale w tym przypadku nie jest to przecieranie drogi- czyli brak ryzyka wywalenia kasy w błoto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Loweinie z lodki czy plywadla to jednak co innego jak taszczanie wszystkiego. @Mifku moze nie kilogram ale sumowy multis maly nie jest a wiec komfortowo nie bedzie raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kamil wszystko zalezy od ilości potrzebnej linki. spytaj GUZU czym gania sumy na EBRO. Od dluższego czasu nic nie jest w stanie wyprzez AVETa MX. Swego czasu dość chętnie uzywał TORO 61. Mom zdaniem na lowienie z lodzi wystarczy nawet toro 51. Choć wiekszy komfort (psychiczny - zapas linki) czuję trzymając w reku 61... te multiki na prawde nie wazą 500-600 g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Oba Toro 51 - 61 ważą w granicach 310 gram. Z dobrze dobranym wędziskiem nie powinien zestawa przekraczać 600 gram. Może przy zestawie klenio-jaziowym to sporo ale jak się chce przeżyć słotkowodne BIG GAME to troszkę trzeba się poświęcić.A warto Edytowane 17 Listopada 2013 przez jbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 czyli mamy raptem 60% z KILOGRAMA... jbk jak dobrze pamietam to chba uzywales Big Jig'a ?? i tez jakies tam sumy lowiles z tego co pamietam wedka wazy ...sporo ponizej 200 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Mifku ja Ciagle pisze o lapaniu z reki i z brzegu. U mnie nie moge na rzece nie wolno lowic ze srodkow plywajacych. Do trolla to moze warzec ten kilogram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Mój zestaw kleniowy waży 125g kij + 205g multik - mniej niż wspomniany Toro , ale uwierzcie jak bede potrzebował zestawu do walki z sumami to nie bede oszczedzal na wadze - lepiej miec zapas mocy niz pluc sobie w brode - zabawa w BIG GAME to krew , kurz , pot i łzy - tak ma być i koniec Edytowane 17 Listopada 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 zabawa w BIG GAME to krew , kurz , pot i łzy - ...i czasem kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ...i czasem kupa. Nawt czesto dlatego na ryby trzeba zabierać mydło i ręcznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Tak jak dzisiaj u mnie naszczescie mialem mokre husteczki zeby se rece wytrzec :lol: Cycu gdzie fotki kabanow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Rafał Ty już tak jakoś spcząłeś na laurach.Ani kurna ryb,ani wobków spod Twojej ręki,ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Rafał Ty już tak jakoś spcząłeś na laurach.Ani kurna ryb,ani wobków spod Twojej ręki,ani nic. Coś w tym jest musze zrobić rachunek sumienie i zabrać się za siebie bo wstyd jak jasna cholera ... brzeszczot w proxxonie zardzewiał na bank musze go rozruszac Nawet znalazłem już nową hurtownie PCVki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Na wobki to od firmy co robi reklamy dostaniesz tego na wiadra i free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Na wobki to od firmy co robi reklamy dostaniesz tego na wiadra i free. Niby tak ale biore jeszcze dla ojca - on modelarzem jest i robi z tego niezle rzeczy - mosty , budynki ulice - masakraaa wrzuce kilka fotek kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Big game to big game, Jak jedziesz na marliny to lowisz kijem 80 lb i 3 kg kreciolem i tak ma byc A ja teraz z innej beczki lowil ktos fluocarbonem sunline sniper ? Leci do mnie i nie wiem czego sie spodziewac .... na JuTube polecali do casta ale kto wie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 czyli mamy raptem 60% z KILOGRAMA... jbk jak dobrze pamietam to chba uzywales Big Jig'a ?? i tez jakies tam sumy lowiles z tego co pamietam wedka wazy ...sporo ponizej 200 g KIlka sumów na niego wyjąłem. Popełniłem błąd i go sprzedałem bo chwilowo stał bez pracy. W nowych rękach nadał łowi Waga Big JIga to 160 gram i realne (albo i więcej ) 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi