mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja pozostaje przy swojej wizji... Jak ktoś chce mogę zwazyć moj zestaw. Poki co jest to CZARNA MAMBA II gen (40lb) + abu revo toro 61 (wraz ze stosowną linką) edit:z tego co pamiętam to moj Big Jig wazył dokladnie 154g. jak na kij 30lb o niesamowitej czułości moc bardzo rozsądna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Jaki big jig ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 St.Croix TBC73XHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie ale ja myślałem ze BIG GAME to 45lb+ - na 30lb to panowie z USA Bassy łowią hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ale to takie nasze Polskie Big Game - szczerze to zaluje ze w rejonach warszawy nie ma zbyt wielu dobrych miejscowek na sumy z brzegu - a zazwyczaj trzeba miec plywadlo... Dla mnie sum to ryb nr 1 od lipca przyszlego roku i zadne bolenie, snadacze czy inne dziwactwa Polecam dla kazdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie ale ja myślałem ze BIG GAME to 45lb+ - na 30lb to panowie z USA Bassy łowią heheŻadna przyjemność jest łowić bassy na 30lb.Po prostu wyjmuje je się z wody, ale czasami nie ma innego wyjścia aby się do nich dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Panowie ale ja myślałem ze BIG GAME to 45lb+ - na 30lb to panowie z USA Bassy łowią heheRafał zapewniam Cię, że gdybyś polowił tym kijem szybko byś zmienil zdanie... Jak dla mnie jedyna rzecz, która nie kazżdemu może w nim pasować to długość - nasi krajowi spece są zwolennikami dłuższych patykow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Rafał zapewniam Cię, że gdybyś polowił tym kijem szybko byś zmienil zdanie... Jak dla mnie jedyna rzecz, która nie kazżdemu może w nim pasować to długość - nasi krajowi spece są zwolennikami dłuższych patykow Wyleczyłem sie z długich - 2m to totalny max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Rafał zapewniam Cię, że gdybyś polowił tym kijem szybko byś zmienil zdanie... Jak dla mnie jedyna rzecz, która nie kazżdemu może w nim pasować to długość - nasi krajowi spece są zwolennikami dłuższych patykow Mi w Big Jigu przeszkadzała dość gruba szczytówka. Głównym wabikiem na sumy w nocy u mnie jest wobler Dorado Lake a on waży po zmianie uzbrojenia razem z przyponem około 30 gram i aby naładować wędzisko trzeba to robić dość dynamicznie. Przy setkach rzutów ręka odmawia posłuszeństwa. Dlatego przesiadłem się na Xzogę z delikatniejszym topem. Przy łowieniu na ciężśze gumy kij "sam" rzuca. Czyłość niesamowita , a mocy nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 a ktora to XZoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Taka-G 15 kg. Top 2,2 mm - Big Jig z tego co pamiętam 2,6 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Do takiego BIG GAME to wystarczy RYOGA 2020L Chociaż 1016 też ma niezły zapas mocy czyli nieco ponad 250g , kij niech nawet wyjdzie z 200g razem 450g - cięzko nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Do takiego BIG GAME to wystarczy RYOGA 2020L Chociaż 1016 też ma niezły zapas mocy czyli nieco ponad 250g , kij niech nawet wyjdzie z 200g razem 450g - cięzko nie jest Ciężko to jest jak coś się na końcu uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Rafał moim zdaniem przy omawianych multikach nie o moc maszyny chodzi... Bardziej bym się skupił na mocy HAMULCA (toro 22lb) i przede wszystkim ilosci zmagazynowanej linki na szpuli. Przy lowieniu z brzegu czesto nie masz opcji biegu za ryba w dół rzeki... poplynac za nią też nie poplyniesz.. no chyba ze kozak jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Taka-G 15 kg. Top 2,2 mm - Big Jig z tego co pamiętam 2,6 mma jaka długość.. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja mam 6`6 czyli 201 cm. Ale nie wiem czy dla mnie nie była by lepsza Xzoga Taka-G 75 12kg. Ta 15 kg przy łowieniu z pływadełka troszkę przymocna, muszę uważać aby mnie w ferworze walki jakiś U-bot nie zatopił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Hmm jak chodzi o tego big jiga to gadalem kiedys z jednym z uzytkownikow to powiedzial ze ma 2 kije drop shota do przynet max 20 gram i big jiga do reszty - tylko multiki (plecionki ) zmienia ale ile w tym prawdy to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 To naprawdę ciekawy kij. Dobrze że zdążyłem spisać spacing możliwe że jeszcze u mnie zagości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) ...a z pływadełka łowił ktoś Sumy na Wiśle?Tak myślę sobie spróbować w przyszłym sezonie.Mam obawy co do jednego że będą o mnie gadać-wziął mu wąsaty i tyle go widzieli- Edytowane 18 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ja nie ale jest sporo filmikow na YT jak to goscie polawiaja sumy czy nawet tarpony z bellyboata http://www.youtube.com/watch?v=Sm9XCsYqBG4 wg opisu pod filmem: Catfish 217, 180, 207 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Masakra łowiłem troche z pływadełka...ale ten filmik zwala z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja na razie nie mogę przekroczyć 180 cm małe łowisko i jak większy sum obierze kierunek na zwalone do wody drzewa jest nie do zatrzymania . Ale nawet porażka przy takim łowieniu sprawia przyjemność i wiele emocji , szczególnie w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Rafał moim zdaniem przy omawianych multikach nie o moc maszyny chodzi... Bardziej bym się skupił na mocy HAMULCA (toro 22lb) i przede wszystkim ilosci zmagazynowanej linki na szpuli. Przy lowieniu z brzegu czesto nie masz opcji biegu za ryba w dół rzeki... poplynac za nią też nie poplyniesz.. no chyba ze kozak jesteś Kciukiem można hamować przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Sumy to nie moja dzialka chociaz jednego bym chcial bo jego brakuje na mojej liscie obok brzany zeby zapelnic moja spiningowa liste. Co do sprzetu sumowego to sie przyznam ze moja monotematycznosc w sprawie producentow nie ulatwila by mi sprawy. Po za tym warunki panujace na lowisku wykluczaja prawie calkowicie skuteczny i celowy polow suma z brzegu. A tak na marginesie jutro przyjdzie moja nowa szpada :D Yeah bedzie sie dzialo :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A tak na marginesie jutro przyjdzie moja nowa szpada :D Yeah bedzie sie dzialo :lol: SAŁACIARZ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi