Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z moich niebieskich illexow, ze wzgledu na powtarzajaca sie gramature dam ojcu. Jednak zauwazylem, ze obie wedki pomimo podobnych parametrow zdecydowanie roznia sie pomiedzy soba. Ten niebieski illex to "szabla, a ten czarny to szpada". Z ta cena za to wedke to masz racje. Jak na kij produkowany w Europie, to te +/- 400 € jest duzo.

post-46156-0-97174800-1388156515_thumb.jpg

post-46156-0-37544900-1388156525_thumb.jpg

Kiedys na tym forum zazartowalem, ze firma shimano wyprodukowala CC51DC. Wtedy oczywiscie nie bylo jakichkolwiek przeslanek, ze to naprawde nastapi.

Ale z ta wiadomoscia narobilem troche zamieszania. Chcialem taki multiplikator i dlatego go kupilem. Technicznie CC51DC nie jest zadnym cudem, jednak u mnie wywoluje usmiech na twarzy.  :) W podobny sposob oddzialywuja na klietow, produkty firmy Apple. Perfekcyjnie wykonany i stylistycznie piekny multiplikator . W racionalny sposob nie moge wytlumaczyc tego zakupu.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

I bedziesz dalej jednym combo lowil klenie, brzany a teraz masz chrapke na okonie, sandacze, szczupaki. Tuning to fajna sprawa jak juz sie wszystko ma cycu ;) Ale to tylko moje skromne zdanie ;-)

Musiałem złamać tą oczojebność , nie bój nic :) Lepiej pisz czy już coś wybrałeś za impale :D 

Nie wiem dam jej szanse jeszcze jutro. Ten maluch pieknie kopnal i czuc bylo w lokciu wiec tak jak lubie czulosc na maxa. Jedynie tek miekki szczyt mnie troche martwi ale co tam, tne jak japonce i narazie sie jakos udaje haha. Zobaczymy co jutrzejszy dzien przyniesie ;)

Nie wiem dam jej szanse jeszcze jutro. Ten maluch pieknie kopnal i czuc bylo w lokciu wiec tak jak lubie czulosc na maxa. Jedynie tek miekki szczyt mnie troche martwi ale co tam, tne jak japonce i narazie sie jakos udaje haha. Zobaczymy co jutrzejszy dzien przyniesie ;)

Zamień się za Steeda :D .... nie no żart Steeda nie oddam :P 

Jak dobrze poszukasz to forumowicz @jerzy łowi CC 201 w bardzo słonej wodzie (Oman) i uznaje go jako najlepszy multik do tego typu celów.

Panie Andrzeju już nie musi Pan czekać na moją CC , na giełdzie wisi 51ka z korba Availa i knobami z korka za 1350 zł xD 

Zwykle już nic nie pisze od lat, ale widzę ze spektakularny wątek o śmierci Revo PRM nadal żyw wśrod jerkbaitowej społeczności, a już na pewno wśród weteranów portalu.   :D

Zgadza się, ze ABU robi dość średnie multiplikatory do łowienia w morzu. W ogóle od lat robi dość średniej klasy sprzęt.  :)

Do połowów w morzu polecam z własnego doświadczenia Conquesta 101, 201 (bez DC) a do lżejszego jigowainia Zillona Costal.

Owe sprzęty wytrzymują długie lata, przy sezonowej wymianie łożysk i przynajmniej jednemu rocznemu czyszczeniu i smarowaniu.

Znalazłem :) 

Panie Andrzeju już nie musi Pan czekać na moją CC , na giełdzie wisi 51ka z korba Availa i knobami z korka za 1350 zł xD 

Takich okazji było już kilka, ta Twoja jest szczególna - prawie nówka bez zbędnego makijażu. No chyba, że już ją umaiłeś to wtedy sporo traci w moich oczach... ;)  :D