Gugcio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Albo sprzedawac po 100€/szt :-D nie ja nie mam zamiaru jakos specjalnie handlowac wobkami. Robie dla siebie ale jestem przekonany ze koledzy uszczupla mi pudelka podczas spotkan. ;-) dobrze ze zostana chociaz jakies japonce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 100 EUR to grubo. Jak dasz gwarancję, że po wrzuceniu do wody na bezrybiu łapie się dobra sztuka, biorę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Haha to bym predko zostal milionerem :-D Wiesz czemu zaczalem sie bawic w wobki? Po pierwsze mam miejscowki ze wiem kiedy i o jakiej porze podac musze tego jednego wobka zeby cos wytargac. Tzw bankowki ktore oblawiam od 3-5 lat. Lowie glownie wobkami Jackall bros/illex, Megabass, duo, lucky craft. I jak do tej pory mnie nie zawiodly, rzadko kiedy schodze o kiju. Po drugie, dopiero od niedawna wychodza na rynek tzw. Modele Silent. Te grzechotki na jednej wodzie punktuja na innej znow nie. Po 3 nie moglem sie napatrzyc na woblerki Kuby @bobesku i postanowilem sprobowac :-D to nie oznacza ze teraz tylko handmade ale jako uzupelnienie to super sprawa. Zwlaszcza ze przez te kilka lat co lowie mniej wiecej wiem czego mi trzeba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Dokładnie wiem o czym piszesz. Prosty przykład przynęty popularnej (slider) który powinien lusterkować, a przeważnie opada jak zgniły liść na dno (w zależności od wilgoci na taśmie?!?)... Ja dopiero wkręcam się w powyżej wymienione, aczkolwiek zdążyłem już zauważyć i zarejestrować pewne prawidła o których piszesz. I również się zgadzam z czasokresem - 3 latka to akurat, żeby DOBRZE poznać i przeczesać dane łowisko, jeżeli rozmawiamy o rzece? Bo pewnie tak. Fajnie jest robić swoje przynęty, naprawdę doceniam wszystkim hendmejdowców - sprzedających i tych "robię-dla-sebie-nie-dam":-) Ja mam za dużo ADHD, żeby tak przysiąść i wykonać rękodzieło, aczkolwiek kiedyś byłem zapalonym "Młodym Modelarzem". Wolę albo kupić, albo wysępić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Japonskie wobki sa lowne i warto miec kilka w swoim pudle. Nie bez powodu sa kopiowane ;-) Swoje kijki juz jakis czas robie i nie jedna piekna rybke na nie wyjalem :-) teraz czas na wobki. Rok w rok pojedynkuje sie z kumplem na pstragowych ciurkach i rzeczkach ale przewaznie uzywamy tych samych wabikow z malymi wyjatkami. Na sezon 2014 bede mial kilka przyslowiowych asow w rekawie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Zobaczysz własne przynęty to super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Na pewno jest mega satysfakcja. To z pewnością mogę przewidzieć:-) A może się rozglądnę za jakąś lipą?!?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Rafal, widzialem gdzies na starych zdjeciach w boleniowym woblerku miales uzbrojone haki bezzadziorowe, jakie dales? Ownera? I jak to wyglada w kwestii zaciec i spadow z boleniem, lepiej? Gorzej? Tak samo? Praca pewnie jest o wiele lepsza. Wiec napisz kilka slow, do 5 - 6 cm boleniowych zastanawiam sie czy nie zbroic hakow. Kotwice mnie wk... bo sie za czesto zahaczaja. Edytowane 6 Lutego 2014 przez MRTNZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Rafal, widzialem gdzies na starych zdjeciach w boleniowym woblerku miales uzbrojone haki bezzadziorowe, jakie dales? Ownera? I jak to wyglada w kwestii zaciec i spadow z boleniem, lepiej? Gorzej? Tak samo? Praca pewnie jest o wiele lepsza. Wiec napisz kilka slow, do 5 - 6 cm boleniowych zastanawiam sie czy nie zbroic hakow. Kotwice mnie wk... bo sie za czesto zahaczaja. Ja wszystkie kotwice wymieniam na haki bezzadziorowe ale trzeba je dobrać dobrze - boleń silna ryba i w lecie tylko łopatę zobaczyłem jak znika pod wodą ( hak prosty jak drut) . Ownerów nie miałem więc się nie wypowiadam , ja stosuje GRANy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 a jak spady? Zacięcia? Widzę że Mefisto ma Ownery u siebie na sklepie, spróbuję kilka wobków przezbroić na testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 a jak spady? Zacięcia? Widzę że Mefisto ma Ownery u siebie na sklepie, spróbuję kilka wobków przezbroić na testy. Zacina się nawet lepiej , za duzo ryb nie ulowilem w tamtym sezonie wiec o spadach sie nie wypowiadam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 ok, czyli warto spróbować. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A jak dobrać rozmiar haka pojedyńczego bezzadziorowego do wymiany w wobku.Możesz podać gdzie kupujesz te Grany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) A jak dobrać rozmiar haka pojedyńczego bezzadziorowego do wymiany w wobku.Możesz podać gdzie kupujesz te Grany.Jezeli gran nogales - to ebay, japonia niemcy. Ale bys mogl podac rozmiary np wobek 3-4 cm i rozmiar haka i tak dalej Edytowane 7 Lutego 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Chodziło mi o to aby wobler pracował właściwie przy wymianie kotwicy na hak -czy to nie robi różnicy ?I faktycznie przy woblerach pstrągowych . Edytowane 7 Lutego 2014 przez rd1_68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Haki dobieramy jak kotwice - tak zeby sie nie plataly , jak na silne ryby (bolen) to trzeba szukac z grubego drutu . Mam parę woblerkow JDM pstrogowych i maja haki nie do zaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzisiaj dostałem paczkę od Roberta (@Joker) i szczena mi opadła do ziemi ... piękne Kiełbie - typowo castingowe woblery , ciężkie (masa skupiona) będą latały jak rakiety V2 Dokładnie o to mi chodziło jak rozmawiałem z Robertem na temat "Siódemki" - idealna imitacja ryby która stadami pływa po moich wodach , Brzany i Klenie powinny być zadowolone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Cymeśne Jaka waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 9g bez kotwic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 To wyslij mi illexy w nastepnej paczce, nie bede Ci juz potrzebne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Rafał nie słuchaj go... Paczka do niemiec sporo kosztuje. Zdecydowanie taniej będzie ci je wysłać np do szczecina ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Illexów nie oddam też są świetne Rafał puszcze Ci z nurtem za jakiś czas odbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Napisz jaki rozmiar haka bezzadziorowego przypasował ci do tych wobków i jakie kółka łącznikowe zastosowałeś.Dopisz jakich producentów. Edytowane 10 Lutego 2014 przez rd1_68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Napisz jaki rozmiar haka bezzadziorowego przypasował ci do tych wobków i jakie kółka łącznikowe zastosowałeś.Dopisz jakich producentów. Jeszcze żadne xD Ale jak coś dopasuje to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 To nie bedzie kijka ziom, haracz musi byc :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi