Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Krystek za swierzy jestes w temacie imho zeby zabierac glos niestety. Poszles za ciosem co polecil Ci twoj goru i tyle. Jak przerzucisz tyle sprzetu co ja to mozemy podyskutowac. O lapanych przezemnie czy Ciebie rybach nie bede sie wypowiadal bo to ma sie nijak do mocy posiadanego kreciolka. Dyskusja prowadzi do nikad bo ja nie jestem jakims przeciwnikiem Ryogi ale wiem poprostu z czym co sie je.

Pozwolisz że połowię jak uważam mistrzu... :lol: :lol: :lol:

Tylko tyle.

Bardziej mnie ciekawi czy podoła z czasem 40/100g jerki i woby do ściągania typu executor12, pike16, perch14, hornet9...(nie typu sdr do trola tylko płytko i średnio nurkujace). W obawie o to zakupiłem 2020HL + RCSB2014 do tego. Nie wiem, ktorą podpiąć do jerkówki na stałe na maj? Obie nowe i jak się zdecyduje która pójdzie pod ciężki zestaw to druga idzie na sprzdaż. Help:)!

Bardziej mnie ciekawi czy podoła z czasem 40/100g jerki i woby do ściągania typu executor12, pike16, perch14, hornet9...(nie typu sdr do trola tylko płytko i średnio nurkujace). W obawie o to zakupiłem 2020HL + RCSB2014 do tego. Nie wiem, ktorą podpiąć do jerkówki na stałe na maj? Obie nowe i jak się zdecyduje która pójdzie pod ciężki zestaw to druga idzie na sprzdaż. Help:)!

Na 40-100g to bym raczej 2020 wybrał

Krystek Rob jak uwazasz ale za udzielanie rad sie lepiej nie bierz ;-) Bo to jak by zrobic prawko i otwierac od razu szkole nauki jazdy. Nie bylo zadnej wrogosci w mojej wypowiedzi ale twoj hyper mega zestaw nie wycholowal jeszcze zadnej ryby wiec uwazam twoje spostrzeżenia i porady za malo konkretne.

Krystek Rob jak uwazasz ale za udzielanie rad sie lepiej nie bierz ;-) Bo to jak by zrobic prawko i otwierac od razu szkole nauki jazdy. Nie bylo zadnej wrogosci w mojej wypowiedzi ale twoj hyper mega zestaw nie wycholowal jeszcze zadnej ryby wiec uwazam twoje spostrzeżenia i porady za malo konkretne.

Tak zrobię ,o holowaniu pogadamy po sezonie .

Nie udzielam tu rad ,opisuję to co robiłem i co można śmiało  zrobić tym kręciołkiem.

Przepraszam mistrzu że się udzieliłem .

Pilot zostaw 2 bo napewno warto. 2020 na ciezki kij a lzejsza na jakas jerkowke klasy medium. Ryoga to solidna maszyna i do ciezszego lowienia napewno jedna z topowych konstrukcji.

Krystek mistrzem nie jestem ale praktykiem a to jest roznica. Grozisz mi z tymi holami pod koniec roku czy jak? Widzialem twoje ryby i filmiki i nie bede pisal bo nie o tym tu mowa ale ja swoje poholouje, o to sie nie boj ;)

Wracajac do tematu Cafejki i pomijajac pajocowanie forumowych kolegow zapytam prawdziwych lowcow jakie macie plany na majowke? Ja standardowo 1.5 rozpoczecie sezonu na mojej kaluzy. Mam nadzieje ze bedziemy mieli z ziomkiem podobny start jak w zeszlym roku gdzie wyjelismy w 5h 11 pajkow i zanderka. W tym roku jestesmy przynajmniej lepiej przygotowani od strony technicznej. Jutro jade ogarnac szalupe po zimowej przerwie a zamowienie w japoni juz zlozone :)

No to licze Michale na jakies foteczki :-) ja mam ten tydzien wolny wiec sie moze troche poszwedam. Pod esoxy musze kupic kilka gum 18-23cm bo pudla pustkami swieca po ostatnim sezonie. Nawine chyba zaraz pletke na Zillionka bo biedaczek sobie zasluzyl na nowa linke :)

1-go zabiera mnie mój znajomy na jakieś małe jeziorko w okolicach Olsztyna (nazwy nie pamiętam ;) ). 2 lub 3-go będę przypominał sobie jak to było ponad 20-cia lat temu na Plusznem. Więc spodniobuty na tyłek i brodzenie. Najwięcej jednak szczupakowych nadziei wiążę z następnym weekendem i wyjazdem na moje ulubione Wytyczno i wyłuskiwanie  szczupłych z zalanego "lasu mangrowego"  :)

ja już zaopatrzony i wyczekuję. Co prawda majówka inaczej mi się potoczyła, niż bym ją zaplanował pod rybki - ale będę grał na wyjazdach. Warta + starorzecza + jezioro Budzisławskie - piękne jezioro ukochane przez nurków.

Tak naprawdę sezon na poważnie otwieram w następny weekend 9-11 w okolicach Giżycka na małym jeziorku bardzo obfitym w szczupłe.

@Minecjusz, dawaj namiary na siebie na priv, do Ciebie nie można nic wysłać - masz pełną skrzynkę?!?

Kamil z otwarciem bedzie ciezko ja sam belly boat ... jeszcze aparat ? :D To zle sie skonczy :P Co innego eskapada na Bug :)

Włóż w worek;) Ja na majówkę pożyczam Nikona waterproof (nie pamiętam jaki to model), może uda się coś strzelić w wodzie?!?

Do jerkowania mam teraz tylko jeden kij i chce zeby tak zostało HM80 MonsterJerkCast 195cm 30-80g ale pociągnie 100g normalnie. Jakbym wiedział, że mała to udźwignie bez uszczerbku w przyszłości...wydaje mi się, że 2020 będzie trafniejszym i na pewno pewniejszym wyborem 40/100g. Nie wiem już sam, mam jeszcze parę dni na przemyślenia.

Lepiej dmuchac na zimne i walnac wieksza z zapasem mocy. Wielkiej roznicy miedzy nimi w wielkosci i wadze nie ma wiec wybor nie taki ciezki. Z tego co widze jakie mala zbiera ahy i ohy to mozesz zalowac.

Pletka nawinieta, troche za duzo ale szybko sie to zmieni. Nie sadzilem ze nie wejdzie takiej cienkie pletki 150m a jednak 125m bylo wystarczajaco ale co mialbym zrobic z pozostalymi 25m :-D post-48077-13986296208214_thumb.jpg

A taka zabke miedzy innymi podarowal mi moj przyjaciel na urodziny. Cycu zamowilem sobie jeszcze jedna :-P

post-48077-13986296370453_thumb.jpg