PILOT Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 U mnie jeden stopień, jeszcze trochę i mrozem skuje. U mnie pass, nie łowię. Ja z castem od 2008 i dwa razy zrywałwm przyjaźń ale na krótko, bez casta to nie to samo;). Mam nawet dwa spiny, jednym macham z brzegu na sandała a drugi na pstrąga delikatny do czasu jak skąpletuje ten trafiony i wymarzony komplet pstragowy. 2 x Yasei + stradic - tylko to w spinie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Złej baletnicy ... No dalej kazdy zna jak to idzie Co Co Co - ja chociaż karte opłaciłem a nie czekam na prowizje od japanców - a tak serio z dnia zadowolony jest Michale, a z mojego testowania nowego zestawu p. deszcz...dupa jak z Twoimi rybami. Połowiłem w okolicach Olsztyna (i połowiłem ) ale nie spadła kropla deszczu! Bardzo mi przykro! Robert - to jak zacznie padać to siup na ryby i zdawać relacje - chodzą mi te ciuchy po głowie A teraz koledzy wybaczą ale bolo marki bolo czeka na mnie w wiśle NA Ryby !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja wstalem zeby jechac ale u mnie jest teraz.+1'C wiec ide spac dalej :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja wstalem zeby jechac ale u mnie jest teraz.+1'C wiec ide spac dalej :-DU mnie bylo chyba jeszcze zimniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 to sie ubrac trzeba a nie ze nosek czy raczki marzna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 to sie ubrac trzeba a nie ze nosek czy raczki marzna Są jakieś granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja pojechalem ale dopiero o 9:30 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja pojechalem ale dopiero o 9:30 :-PI jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Jako guide spisalem sie na medal a tak to wstyd sie przyznac :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 chociaż jeden plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Rafale, jelitówka szła raczej w stronę haftowania.......ale bałem się wychodzić na dłużej, bo zawsze mogło się jej odmienić i miałbym przesrane Pokazałem Marcinowi moje starorzecza, ale niestety przechytrzyliśmy tylko 3 przyszłe mamuśki w rozmiarach przedszkolnych Za 2 tygodnie mamy nadrobić, ale boje się, że 1 weekend to za mało aby poznać wszystkie fajne miejsca zwłaszcza, że dowiedziałem się o kilku nowych starorzeczach...... PS Fajnie było poznać forumowego kolegę na żywo i wspólnie przedzierać się przez zarośla Żerkowsko - Czeszewskiego Parku Krajobrazowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Przemek, miejsca urokliwe, przegoniłeś mnie przez lasy chaszcze i bagna tak, że jutro pewnie zakwasy:-) Ale warto było, bardzo obiecujące miejsca. Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Panowie potrzebuje jakis dobry FC 0,5mm dla kolegi na przypony szczupakowe - możecie coś polecić . PS. Kamil będziesz mi składał spina dla Wiolki - szukaj blanku max 1,7m 5-15g i fajny młynek do tego ( na casta nie udało mi sie jej namówić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Rafał widocznie za mało się starałeś Baby maja swoje sposoby, więc Ty też musisz znaleźć swój sposób argumentowania swoich racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Panowie potrzebuje jakis dobry FC 0,5mm dla kolegi na przypony szczupakowe - możecie coś polecić . PS. Kamil będziesz mi składał spina dla Wiolki - szukaj blanku max 1,7m 5-15g i fajny młynek do tego ( na casta nie udało mi sie jej namówić )Rafał - powiem tak - pier**l FC i kup taki drut http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Drut-Ni-Titanium-Knot2Kinky-na-przypony-4%2C6m15ft/563 Uzywam go do casta i do flyfishingu - nic sie nie skreca, zwija, placze. i Bóg wie co a 25 lb bywchodzilo coś okolo 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 FC na szczupaki? Troche kiepski pomysl ale jak juz sie uparl to przynajmniej 0.70 a najlepiej 1- 1.2 ;-) Co do spina to blank bym mial ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Co to się z Rafałem porobiło.Łowi na mniejsze multiki niż miał kiedyś knoby w korbie. Edytowane 5 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 FC na szczupaki? Troche kiepski pomysl ale jak juz sie uparl to przynajmniej 0.70 a najlepiej 1- 1.2 ;-) Co do spina to blank bym mial ;-) Używam od lat Daiwa SALTIGA Shock Leader FC 30lb / 0,505 mm i 40lb / 0,605 mm. Jeszcze się nie zdarzyło by jakakolwiek złowiona ryba (szczupak, sum) lub racicznice zrobiły obcinkę. Czasami jest mocno "poharatany" jednak do końca sprawny i skuteczny w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Co to się z Rafałem porobiło.Łowi na mniejsze multiki niż miał kiedyś knoby w korbie. Ja za te Tknoby do Ryogi dostalem dożywocie na jerku Ale Tomek nie odbiegam za duzo - te z pianki w CC tez sa duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Używam od lat Daiwa SALTIGA Shock Leader FC 30lb / 0,505 mm i 40lb / 0,605 mm. Jeszcze się nie zdarzyło by jakakolwiek złowiona ryba (szczupak, sum) lub racicznice zrobiły obcinkę. Czasami jest mocno "poharatany" jednak do końca sprawny i skuteczny w holu.I takiej odpowiedzi trzeba mi bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Moje dwie Ryogi najprawdopodobniej zastąpi jeden młynek LIN10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Używam od lat Daiwa SALTIGA Shock Leader FC 30lb / 0,505 mm i 40lb / 0,605 mm. Jeszcze się nie zdarzyło by jakakolwiek złowiona ryba (szczupak, sum) lub racicznice zrobiły obcinkę. Czasami jest mocno "poharatany" jednak do końca sprawny i skuteczny w holu.Panie Andrzeju ciekawa sprawa z tym FC :-) bede musial przetestowac. Mam jedno pytanko? Da sie go wiazac? Czy tylko tulejki zaciskowe? Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Stosuję głównie tulejki zaciskowe Star Baits-a (karpiowe dwururki). Ten cieńszy używam pod sandacze, grubszy szczupaki i trol na duże wahadła. Przez kilka lat zaliczyłem sporo ryb z potencjałem w paszczy i jak do tej pory szczęśliwie bez obcinki. Ryby w tym przypadku to "pikuś" gorsze są racicznice szczególnie jak szoruję wahadłem po dnie. FC w takich sytuacjach robi się jak pumeks jednak dalej skuteczny nawet po holu ryby. Tak, że Daiwa SALTIGA Shock Leader FC jest u mnie numerem jeden. Stosowałem wcześniej różne odmiany metali łącznie z Terminatorem (tytan), sztywne to i mało poręczne do prowadzenia wahadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Andrzej ale jest jeszcze coś takiego jak plecionka tytanowa - tanie to nie jest, ale miękkości odmówić temu nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Mam świadomość, że jest sporo ciekawych rozwiązań w oparciu o metal. Mnie pasuje FC i na tym się skupiam. Nikomu nie polecam raczej podpowiadam, że można. Na moje "potwory" wystarcza, kolega ŚP Janusz W. wyciągał sumy w granicach 1,5-1,6 metra gdzie FC miało moc 40lb (0,6 mm). FC SALTIGA na rolach Daiwy (50 m) jest stosunkowo tani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi