Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie a moze by tak fotki Rybek czasem wrzucic :-) ja rozdziewiczylem mojego Rebellion'a przed wczoraj na srednin pajku. Impali i CC nikt niechcial a w sumie to skladane mi oferty byly malo interesujace i raczej zostanie bo Rebellion nie ogarnia zbytnio wobkow 10-13cm. Tzn da sie ale Impalka radzi sobie o wiele lepiej. Teraz sie szykuje na pobliska zaporowke, tak na spacerek z moimi kobitkami a przy okazji troche porzucac :-) zaporowka lerzy 50km ode mnie a jeszcze nigdy tam nie bylem :-D

Edytowane przez Predatorhunter

Kamilu a doszła do Ciebie moja odpowiedź odnoścnie CC?? Bo pisałem z tel i mam wrażenie, że nie dotarła, bo nic potem nie odpisałeś.

Ja teraz zastanawiam się czy kasiore przepuścić na CC czy Aldebarana, a może zostawić na przyszłość?? Aldek fajny lekki, ale jak patrze na niego to wydaje mi się, że to jest zwykłe Curado tyle, że zrobione z magnezu i kołem przekładni z duralu zamiast mosiądzu. Włśnie ta przekładnia nie daje mi spokoju..... PS aldek za 8 papierków z podobizną Władysława Jagiełło to chyba dobra cena, ale czy dla samej wagi warto zmieniać Curadziaka, tym bardziej, że on idealnie wyważa mi wędkę 8lb, a tak będę musiał kombinować z dociążeniem na końcu rekojeści w celu popray wyważenia. Właściwości rzutowe mają chyba podobne....szpulki od japończyków pasują zamiennie do obu, więc czy warto coś zmieniać??

Jak biorę do łapy kijek to nie myślę o module węgla a kręcąc korbą multika o magnezie przeplatanym aluminium. Podpiełam (BFS XG)do kijka, pokręciłem i wiedziałem, że chętnie bym go kupił (tak było po krótkim używaniu Steeza). Oczywiście jest szansa na to że jakieś cudo w sklepie po miesiącu zacznie brzęczeć jak transformator ale w przypadku tego sprzętu był bym zaskoczony. Choć bywają sytuacje odwrotne. Pierwszy kontakt z ABU MGX nie był najfajniejszy ale za jakiś czas zaryzykowałem i teraz jestem supr zadowolony. ie jestem "techniczny" często kieruję się intuicją .. i często obstawiam trafnie. 

Oglądałem kiedyś wywiad z już bardzo leciwym konstruktorem samolotów myśliwskich. Powiedział coś ciekawego: matematyka, fizyka itd miała znaczenie w projektowaniu ale w fazie wstępnej, jak szkicował zarys, kształt samolotu to wiedział, że jak forma jest ładna to powstały z tego samolot musi dobrze latać :)  To do mnie przemawia ;)

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Proszę. Porównanie z  Curado/Scorpionem. http://www.tackletour.com/reviewshimanoaldebaran.html

Czytałem już wczoraj i najlepiej wygląda ta dziewczyna na foto nr1 ;) Tylko, że to jest porównanie ze starym scorpionem 1001 / Curado 101D Nowe curado51, chronarch51 i aldebaran MG/MG7 mają praktycznie identyczne budy, tylko z rożnych materiałów, jakby je przemalować na jeden kolor i postawić koło siebie, to wizualnie są takie same.

Edytowane przez minecjusz

@Tomek, na wyniki tez nie narzekam. Byly brzany jazie, klenie, szczupaki jakis bolen czy sandacz. Jutro pstragi wiec mysle ze sie odpreze ;-)

@Przemek nje dostalem zadnej wiadomosci, zdziwilo mnie to bo to nie w twoim stylu ale nie chcialem sie narzucac. Impalka zostaje na 90% bo nie dostalem zadnej interesujacej mnie oferty a dodam ze zaoferowano mi kombo Megabassa ;-) Ale ja jestem EvergreenBoy :-D

@all przemek pisze o zwyklym aldku MG, nie byl to zly multik i jak by sie trafil a bede przy groszu to lykne :) nie ma go ale co porownywac z BFS xg ktorym tez lowilem ;-)

Kamilu, to czy warto zmieniać Curado na zwykłego Aldka? Bo w razie zmiany będę musiał odrobinę doważyć wędkę na końcu rękojeści :) Nie mam parcia, a z biegiem czasu kupka papierków z podobiznami królów Polski tylko urośnie i może coś lepszego się kupi :lol:

Czy jest sens od strony technicznej mysle ze srednio. Optyka starego aldka do mnie bardziej przemawia jak kolor ropuchy wie optycznie dla mnie na plus. Wymienic curado na CC to juz konkretna zmiana a tak to mysle ze nie warto ruszac kupki z zielonych papierkow ;-)

• Like 1