Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Lata podobnie jak z małej Ryogi.Wydaje się być od niej lżejszy i jeszcze bardziej zwarty.Tu już nie ma żadnych luzów nawet tych technicznych.Jestem zadowolony.Następny będzie niski profil Megabass-Lariat ale jeszcze nie wiem który.

Tak trochę lżejszy 192g a Ryoga 1016 210g

Edytowane przez Tomy

Lata podobnie jak z małej Ryogi.Wydaje się być od niej lżejszy i jeszcze bardziej zwarty.Tu już nie ma żadnych luzów nawet tych technicznych.Jestem zadowolony.Następny będzie niski profil Megabass-Lariat ale jeszcze nie wiem który.

Tak trochę lżejszy 192g a Ryoga 1016 210g

A nie 255 g :D ?

Kuźwa tam musi być luz.Szpuli na sztywno to bym nie chciał.To ma przede wszystkim jednak łowić. :).Nie ma żadnych ani mikro luzów tam gdzie inne młynki mają i które ma też Ryoga 1016.Dokręcasz hamulec kciuk na szpuli korbką próbujesz przód tył i zero ani mikro luzu to samo po osiowy na korbce-zero.Na przekładni-zero.Potrząśniesz młynkiem nic nie słychać jak by w środku nic nie było.Komfort łowienia-super te parę gram jednak robią różnicę.

To megabass słabo sie przykłada do opisów :(

http://www.megabass.co.jp/site/products/lin-black-jungle/

albo wagę mam zrąbaną.Rafał dla mnie liczą się przede wszystkim ryby i efekty a one są nawet i przy wadze 250g.Multi który nie łowi choćby nie wiem jak wyglądał to i tak jest gówno wart.

Najważniejsze-Bazyllos wielkie dzięki za ogarnięcie tematu.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

albo wagę mam zrąbaną.Rafał dla mnie liczą się przede wszystkim ryby i efekty a one są nawet i przy wadze 250g.Multi który nie łowi choćby nie wiem jak wyglądał to i tak jest gówno wart.

Najważniejsze-Bazyllos wielkie dzięki za ogarnięcie tematu.

Bardziej chodzilo mi o to ze megabass robi opis 250g a waga pokazyje 190z kawalkiem to cos jest nie tak , waga ktora wazysz woblery myli sie o 50 g ?

Raz pokazuje 250 raz 190 może nie obsługuje takich ciężarów prawidłowo.Ledwo się multi na niej mieści.Nie jest to dla mnie problem przez który bym nie mógł usnąć. :lol:

Jedyne co nie daje mi spać to duża woda a chciałbym jeszcze przebić pb Rapy z tego roku.

post-46714-0-57288000-1407354445_thumb.jpgpost-46714-0-50334000-1407354464_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

I do tego skrót MB na nasze można przetłumaczyć na... Megaboleń (i tego trzymaj się Tomy :D )

Tak ale mam też tu niedaleko leśne bajorka w których są zębacze.Lubię te klimaty i robię właśnie Karasia taki rozmiar żywcowy 7cm.

キンギョ   

post-46714-0-62135600-1407433854_thumb.jpgpost-46714-0-53083400-1407433865_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Tak ale mam też tu niedaleko leśne bajorka w których są zębacze.Lubię te klimaty i robię właśnie Karasia taki rozmiar żywcowy 7cm.

キンギョ[/size]   

attachicon.gifP1210484.JPGattachicon.gifP1210485.JPG

Mam takie bajorko gdzie plywaja metrowki tylko trzeba miec sprzet jak na sumy zeby wyjac takiego byka - bardzo ciezkie warunki , zatopione konary , zielsko itp :)

• Like 1