Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakis "miętki ale giętki" fluorocarbon 0,14/0,16mm do okoniówki.....jednak plećka przy lekkim łowieniu średnio mi pasuje, a żyłka jest fajna, ale przez swoją rozciągliwość zbyt wiele tracę na czuciu...

Ostatnio na giełdzie wisiał FC.....ale szybko wygooglowałem, ze jest strasznie sztywny nawet jak na FC

Znacie jakis "miętki ale giętki" fluorocarbon 0,14/0,16mm do okoniówki.....jednak plećka przy lekkim łowieniu średnio mi pasuje, a żyłka jest fajna, ale przez swoją rozciągliwość zbyt wiele tracę na czuciu...

W tej średnicy to będzie 3lb (0,148mm - odpowiednik #0,8 PE). Ja używam Seaguar R18 Light Rock 3lb i polecam.

Tak wygląda porównanie wytrzymałości i średnicy dla tego konkretnego FC:

%E6%9C%AA%E6%A0%87%E9%A2%98-3%20%E6%8B%B

• Like 1

Czy do takiej szpulki pójdzie jakoś zmajstrowac magnetyka?? i

Microcast Spool ALD0915R . 5.9g        

4P-Brake ALD09 : 1.0g 

400_ald0928r_bk.jpg

Jakby tak połączyć oba rozwiązania.....ten pierścień od aldka BFS osadzić na spodzie magnetyka od curadziaka, albo coś podobnego zrobić chałupniczo.....magnesy na sztuki, kawałek rurki i cheja... :ph34r:

70726f647563742f32303133303331365f31376670726f647563742f32303134303532325f623764

Albo coś takiego Avail Microcast Honeycomb Spool ALD0936RR 5,7gr, ale tu już raczej magnetyka nie dorobię.....Orientuje się ktoś, czy to jest waga szpulki z hamulcem (1gr) czy trzeba sobie dodać jeszcze ten gram???(strona w samych krzaczkach była, a jak sobie nie wypiję - to nie zrozumiem...a jak wypiję to i tak nie zapamiętam co odczytałem)

400_ald0936_back.jpg

Składam Avida 6lb pod najmniejsze nieloty :ph34r: :rockon:  więc poszukuję odpowiedni upgrade do drugiego curadziaka ;)