Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre kosztuje. Smutna prawda. Przy stałej szpuli, w czasie rzutów, klasa młynka nie ma takiego znaczenia, jak przy szpuli ruchomej. Zawsze można przyszkocić. Pytanie, czy nie zamknie to Tobie drogi. Można też szukać używek. Te Maxy od ABU ofpuść od razu. Marne są. Reszty nie znam i nie chciałbym poznać ;)

Edytowane przez Dienekes

Panowie czy orientujecie się jakie będą najlepsze łożyska do aby lt ?? Przymierzam się do tego młynka, kosztem sprzedania sciroiona xt. Sam do końca nie wiem czy dobrze robie, ale to lt spać nie daje

LTek ma ma super lekką szpulę i można schodzić nisko. Tylko coś kosztem czegoś. Ten młynek ma predyspozycje aby być dosyć uniwersalnym, z uwagi na solidną budowę. Jednak hamulec jest dobrany raczej do lekkich zastosowań i czuć to wyraźnie kiedy miota się coraz cięższymi przynętami. Dlatego polecam zobaczyć jak miota na zwykłych łożyskach, bo po założeniu tam jakichś super bezoporwych wynalazków może się okazać, że szpulka szaleje. Od siebie dodam, że nawet mu wymieniłem dwa magnesy na bardzo silne, abym mógł ogarniać komfortowo ołowiane pociski. 

Edytowane przez Krzysiek_W

To prawda u mnie obserwuje ten sam objaw czym wieksza masa wabia tym gorzej hamulec oddzialowuje na szpule. Multik do kija max 16 lb a od ilu... Ja mam plan polaczyc go z kijem pod pasiaki do texas riga ogolnie gumowania 1/2 oz i 14 lb.

Edytowane przez meme174

Znalazłem taką ofertę ale nie potrafię ocenić jakości multika (nie miałem w łapie) ani ceny

http://olx.pl/oferta/multiplikator-shimano-curado-101d-zamiana-CID767-ID6aESz.html#2a2a4e35b4

Robercie ale to chyba młyniek nie do jerkow po 20-50gr a raczej przynęt 5-20/5-25gr.....jeszcze ta amelinowa przekładnia :ph34r:

panowie - a  moze tak dla odmiiany jakies foty z rybami :)

Takie tam z ostatnich wypadów. Wszystko z tego samego zbiornika + tołpyga 25kg jako przyłów (myślałem, ze to sumek) - to był dopiero test sprzętu;)

post-49556-0-68762800-1411648860_thumb.jpg

post-49556-0-50951200-1411648867_thumb.jpg

post-49556-0-91024900-1411648874_thumb.jpg

post-49556-0-43998200-1411648881_thumb.jpg

Edytowane przez PILOT
  • Like 3

Ostatnio nabyłem zestawik castingowy.Curadziak101d i kijek  hand made(nowy)

Po kilku dniach rzuty coraz dalsze,bród znikoma ilość...

Znaczy się luuuuuuuuuuuubię to ;-)

Wczoraj wyskoczyłem jak zwykle wieczorkiem nad gliniankę ...hmmm rzucam coraz bliżej...ki pies?

Dzis  6 rano z powrotem nad wodą ....przynęty nie latają...

Bloczki? ...nieeeeeeee włączony tylko jeden,cóż pewnie tak ma być , rzuty pewnie na tą samą odległosc, tylko musi byc po prostu krótko.

Spotkałem nad wodą starego spinningistę ,oczywiscie obejrzał zaciekawiony multika i kijek.

-Czemu to proszę Pana plecionka jak powój oplata wędzisko?

-Ponieważ jest to najnowsze zbrojenie spiralne,rzuty dalsze,mniej przelotek, mówię Panu bajka ..odpowiedziałem.

-Hmm a nie moze byc tak że plecionka idzie od multika do przelotki szczytowej w prostszy sposób?

-No skąd ..odpowiedziałem...tłumacząc finezję zbrojenia spiralnego.

- A ja bym wolał tak ...powiedział facet prostując przelotkę szczytową (która po prostu niedowiązana omotką latała naokoło szczytówki)

Jak się ustawiła tak kombinowałem i przekręcałem część szczytową(oplatając jednoczesnie plecionkę naokoło blanku)

Amen!

Edytowane przez skius