minecjusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Praktycznie nawalone smarowidła wszędzie, nawet tam gdzie nie trzeba, ale zakonserwowany do leżakowania na półce na następne 50lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 I teraz takie oto pytanie - czy to spinn, czy cast?!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Wolałbym na to łowić w tych rybnych wodach niż u nas wypasionym sprzętem na rzekach trupach. Edytowane 23 Października 2014 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Sedno sprawy Tomek A tak swoją drogą, to nawet korbkę ma po właściwej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wolałbym na to łowić w tych rybnych wodach niż u nas wypasionym sprzętem na rzekach trupach.Dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Marcin, masz do niego kontakt? Może odsprzeda ten zestaw?Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 No wlasnie kurde to cos dla Ciebie hiper oldschool;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja bym mu wysłał wobki do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Pewnie wyniki bylyby konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Kompromis sprzętowy, bo kręciołek nie jest ani z góry, ani z dołu Pewnie sporo ryb jest C&R bo nie jest wypasiony jak proboszcz po 20 latach skromnej posługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Pewnie wyniki bylyby konkretne.ale bym musiał w zestawie jakąś szpulkę avail wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Avail prosto od stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam. Myślę, że trafiłem dobrze więc jeśli można pare pytań / wiem przeczytałem wiele postów na jerkbait dot castingu i w związku z mętlikiem te pytania /dostałem w prezencie uszkodzoną wędkę Fatso Jerk Cast cw 25-60g / ktoś źle zamontował przelotki od góry , a nie od dołu / do tego 10 jerków Salmo 10 i Kamatsu też 10 o wadze od 42-58 g. I moje pytanie, gdyż zamierzam zacząć przygodę z castingiem jaki kołowrotek i czy na takie jerki / to wyczytałem / łowi się tylko w okresie wiosenno-letnim. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Kij OK, jerki również. Musisz zdecydować : multik "okrąglak" czy "płaski"?A ciekawe gdzie wyczytałeś tę informację o kresie wiosenno-letnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 O tym okresie wyczytałem tu na portalu, dot. to dużych jerków i obławiania w okolicach trzcin. I wydawało mi się to logiczne, gdyż sam szukam jesienią ryby na głębszej wodzie, ale wielkość przynęt trochę mnie wprowadzała w błąd, gdyż sam używam jesienią zdecydowanie większych niż wiosną i latem .Co do kołowrotka nie mam pojęcia, może zacznę od okrągłego i zobaczę czy to moja bajka. Chęci są , a może mi się spodoba ??. Tym bardziej , że mam co urwać , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Napisz jeszcze ile przeznaczyłeś na kasy na zakupy to może ruszy lawina propozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Już mam parę propozycji na prv , i co z tego jak nie wiem który , a wszystkie jak szyte dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ja łowię i łapię cały rok klockami i nie tylko kabany, "niewymiary" też to lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Czyli wiosna i lato to mit, na 10 slidera można jesienią to super spróbuję połapać teraz, może załapie bakcyla. Dzięki @Pilot, a już myślałem że muszę poczekac do maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Kwestia też łowiska. Ostatnio na płyciznach robiły robotę poppery, mimo iż pogoda w teorii nie topwaterowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Przeczytałem definicję poppera , dwa filmiki jak je się robi, i już wiem co to za przynęta. Mimo wieku człowiek uczy się całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Bardziej chodziło mi o indywidualne podejście do każdej wody i łamanie schematów. Ale przy okazji muszę przyznać, że to chyba najbardziej wciągająca i emocjonująca metoda łowienia zębatych, jaką miałem przyjemność łowić te ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Łowienie na poppery to faktycznie najbardziej emocjonująca metoda łowienia szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 I najmniej efektywna Pewnie dlatego, że nie można mieć wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Puste brania przy topwaterach to jeden z nieodłącznych elementów tej zabawy Może i skuteczność zacięć bywa niska(choć nie zawsze), ale z drugiej strony kusimy do brania ryby z takich miejsc, do których nie dobralibyśmy się w żaden inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi