PILOT Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Co zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To na H?;-)Czy "to" nie pisze się przez "CH" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie, to na "CH" to ma cztery litery i mu nie życzę, on sobie też chyba nie hahaha;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 W ogóle coś łapiecie czy gadacie tylko?!;p U mnie na duże wabie takie coś się zaczepia (z przed dwóch dni). Zander bez płetwy, chyba z jakiejś siaty się wyrwał albo kiedyś jak był w przedszkolu ktoś go na hak nabijał i ściął górę. Ale w dobrej formie bo pierd...knął aż miło i 15cm guma głęboko w pysku, tylko agrafka od przyponu wystawała. Mam nadzieję, ze go złapię ponownie:) 2 pierwsze zdjęcia zostały usunięte - nie są zgodne z podejściem do złowionych ryb, które promujemy na JB.PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Coś na H Ja już raczej zakończyłem Jak sie antek spisuje ? Edytowane 5 Grudnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 W ogóle coś łapiecie czy gadacie tylko?!;p Ja to chory jestem, nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Antares rewelka, jakoś się rozkręcił i niezwykle aksamitnie kasuje luz. Lekko szumi ale to każdy tak, chyba jest sucha przekładnia czy coś. Mult do wszystkiego, avail 8 czy 7g nawet do niego nawet jest. Ja zakupiłem zapas fabryczną szpulkę i sandaczuje nim i jerkuje. Na pstrągi już nie będę się z nim wygłupiał chociaż mógłbym z tym availem. Bardziej uniwersalny byłby z wolniejszą przekładnią, może kiedyś wymienie, puki co pasi mi. Duże woby (jak widać) prowadzę kijem bo się boje;p, podbijam również kijem jak zawsze. Nie widzi mi się go sprzedawać, z dc7 też byłem tak zadowolony Macie/polecacie jakieś linki PL dużych gum 15/20cm fajnych do jerkówki chce podpiąć? Edytowane 5 Grudnia 2014 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Może nie mam gustu? ale w mojej ocenie to jeden z NAJBRZYDSZYCH multików na świecie (i między innymi z tego powodu go kupiłem ) Oto ABU Ambassadeur 822. Rocznik 1987. Nowy, nawet nigdy nie nawijana linka! Waga 320g szpulka 26g. I bajerki: włącznik "line alarm"-terkotka przy nawijaniu ale i przy oddawaniu linki przez szpulkę, przełącznik "anti revers"-możliwość kręcenia korba do tyłu, przycisk "hook set"- możliwość całkowitego zablokowania szpuli. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 jak najbrzydszy ? Kozacki - mały czarny transformer.... za tego należa Ci gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Bardziej jak multik lorda vadera;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zainspirowani F117. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Panowie, trafiliście w sedno Właściwie to coś może być tak brzydkie, że aż ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Te wszystkie opcje mnie tylko ciekawia, jak sa wlaczane? W ch... przyciskow guziczkow musi miec? Czy w opcji byl helm do sterowania synapsami bezposrednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 lamborghini countach w wydaniu firmy abu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Te wszystkie opcje mnie tylko ciekawia, jak sa wlaczane? W ch... przyciskow guziczkow musi miec? Czy w opcji byl helm do sterowania synapsami bezposrednio? Bez przesady. Każdy kto choć trochę liznął jazdę bolidem F1, bez problemu poradzi sobie z obsługą tego multiczka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 To trzeba było od razu wkleić fotkę wolantu od tego bolidu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Trochę TD / MB Orochi przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pochwaliłbym się kolejnymi pięknymi grubasami Zedami ale znów mi fotki usunął bo cyknięte na ziemi. Tak to jest na samotnych wyprawach, że fotki inaczej nie da się zrobić. Szybka fotka po holu i z powrotem woda. Nie ma co przesadzać, że: raz do roku weźmie się rybę na święta zamiast kupować filety kilka razy mrożone, że szybką fotkę się zrobi na glebie (PRZESADA!!!), że czasami trzeba pomóc sobie chwytakiem w trudnych warunkach... Jeden z wody ale mało co widać - 73cm/ponad 4.5kg, na relaxa 15cm natural wleczony, na tą mailnę/czerwień nie brały meme - zastanów się nad tym zakończeniem sezonu bo już krótkie przestały brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pochwaliłbym się kolejnymi pięknymi grubasami Zedami ale znów mi fotki usunął bo cyknięte na ziemi. Tak to jest na samotnych wyprawach, że fotki inaczej nie da się zrobić. Szybka fotka po holu i z powrotem woda. Nie ma co przesadzać, że: raz do roku weźmie się rybę na święta zamiast kupować filety kilka razy mrożone, że szybką fotkę się zrobi na glebie (PRZESADA!!!), że czasami trzeba pomóc sobie chwytakiem w trudnych warunkach... Da się. Da. Inni potrafią. Regulamin portalu obowiązuje wszystkich bezwzględnie. Portal promuje właściwe obchodzenie się ze złowionymi rybami. Zawsze i wszędzie. Samotne łowienie nie jest okolicznością łagodzącą. Btw, takie biadolenie słabo wygląda, a korzystanie z jerkbait.pl nie jest obligatoryjne. Warto o tym pamiętać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 No niestety, w niektórych warunkach się nie da zrobić tego szybko i sprawnie nie ryzykując zdrowia ryby, wiem co piszę. Więc lepiej pyknąć szybko tak, odhaczyć i woda. "Obligatoryjne" może nie ale czasami dla zmiany tematu można się pochwalić złapanymi rybami na casta w kafejce. "Regulamin portalu obowiązuje wszystkich bezwzględnie" - chyba "biadolisz", z tego co widzę to wiele jest fotek z ziemi i widnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Niektórzy przesadzają z tym C&R jak talibowie z obcinaniem głów P.S. Wszystkie ryby wypuszczam. Porównanie raczej nie na miejscu i niezbyt smaczne, zastanów się proszę nad skutkiem własnych słów Edytowane 9 Grudnia 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) @ PILOT: Nie zrozum mnie źle. Bardzo chciałbym, aby w tym temacie, jak i każdym innym, wręcz roiło się od dobrych fotografii okazowych ryb. I liczę, że będziesz jedną z osób, które takie zdjęcia będą tu wstawiały. Im częściej, tym lepiej. Mamy jednak pewne zasady, które są nie po to, aby wyróżniać jerkbait.pl na tle innych, ale przede wszystkim po to, aby praktyka Złów i Uwolnij miała sens i była efektywna. Chyba zgodzisz się ze mną, że ani grip, ani ułożenie delikatnej przecież ryby na ziemi obojętne dla jej kondycji nie są. Istotnie, samo wędkarstwo w sobie również nie jest. Stąd tak istotne jest minimalizowanie sytuacji potencjalnie choćby groźnych dla naszej zdobyczy. Ja z kolei zgadzam się z Tobą, co do tego, że samemu trudno zrobić dobrą fotkę. Czasami fotkę w ogóle. Z pomocą przychodzą mata i odpowiedni podbierak. Znacznie lepsze niż, odpowiednio, kamienie i grip. I uwierz na słowo, często rezygnuję ze zrobienia zdjęć, nawet gdy nie jestem sam i mam matę pod ręką. A jestem wciąż na wedkarskim "dorobku" Co do fotek naruszających regulamin - proszę Cię uprzejmie, jeśli na takowe natrafisz, zgłoś się stosownym przyciskiem moderacji. Dziękuję. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak najbardziej wszystko gra ! Wiem i rozumiem wszystko. Teraz ryby są jak śnięte po wyholowaniu i nie miotają się jak szalone w tą i tamtą na glebie. Wszystkie oczywiście wróciły do wody, pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Niektórzy przesadzają z tym C&R jak talibowie z obcinaniem głów P.S. Wszystkie ryby wypuszczam. jezeli stacja radiowa sie nie podoba, to prosze sobie zmienic na inna ... z regulaminu Pamiętajmy: nie róbmy zdjęć rybom za wszelką cenę. Jeżeli nie możemy zrobić dobrego zdjęcia to nie róbmy go wcale tylko jak najszybciej pozwólmy powrócić rybie do jej naturalnego środowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Skoro tak ortodoksyjnie do tego podchodzicie, to w ogóle ich nie łówcie - problem z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi