Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to nie ten dział to z góry przepraszam ;)Panowie wiecie może ile realnie wart jest nowy kijek rozemeijer balanz gentle jerk bądź power jerk  ?

Wybacz AdamKlin - w tym temacie sprawy pieniedzy nie są poruszane - za dużo łez by było :)

• Like 1

Robert, ja mam ostatnio mieszane uczucia, czy ten casting ma sens i zbrojenie przekłada się na realne wyniki... Zakończenie sezonu 2014 jakoś poszło nie po mojej myśli, jak na focie;-) Piękna walka, ale płotka to płotka... Może przez pogodę pomyliły się jej przynęty, metody itd hahah;-)

post-55440-0-11874600-1419286901_thumb.jpg

Edytowane przez MRTNZ
  • Like 1

wydaje mi się a nawet jestem pewien, że cast czy korba nie maja wpływu na wyniki (ja w tym roku trafiłem chyba nawet większa płoć na wolno tonącego woblerka Illux ...przywaliła z dynamiką bolenia) Mnie po prostu cast kręci tak jak korba była już nużąca. Nie wiem jak to jest ale przy moim cholerycznym usposobieniu, z pokorą i spokojem podchodzę nawet do odstrzelonych przynęt (co w korbie mi się nie zdarzało tzn odstrzały ;) ) Nawet jak nie łowię to samo operowanie sprzętem castingowym daje mi frajdę. Przez trzydzieści lat spinningowania nie przyszło mi do głowy zbieranie starych sprzętów a teraz proszę. Ja się po prostu tym bawię i jak nie trzeba to nie szukam głębszego sensu.

• Like 4

Robert, ja mam ostatnio mieszane uczucia, czy ten casting ma sens i zbrojenie przekłada się na realne wyniki... Zakończenie sezonu 2014 jakoś poszło nie po mojej myśli, jak na focie;-) Piękna walka, ale płotka to płotka... Może przez pogodę pomyliły się jej przynęty, metody itd hahah;-)

To jest SS Air czy T3 Air i od ile gram rzuca skupionych czyli obrotówka, jerk, główka jigowa+silikon oraz stawiających opór w powietrzu np. woblerek z łopatką, guma nieobciążona, pierzak.

Zapytowuje szczegółowo, ponieważ zainteresowany jestem ;)

T3 Air. Rzuca ladnie od 2gr, ale co do spektrum przynet na ten moment sie nie wypowiem, poniewaz na razie dziala tylko pod T-rig i glowka + gumka.jerka takiego malego nie posiadam:) a pierzak po pierwszym rzucie juz leciiii po kontakcie z woda. Pozostale opcje sprawdze juz na wiosne.

Wiesz, mam caly czas tak samo mieszane uczucia odnosnie tego kija. Nie podoba mi sie. Korek gów....ny, przede wszystkim. Generalnie jakos EG mi nie podchodzi pod wzgledem designu (sorry @predatorhunter i meme:)) ale uzytkowo rewelacja, dziala w kazdym calu idealnie. Moze troche moglby miec lzejszy dolnik, ale przy przylowach szczupaka to sie bardzo przydaje. Takze POLECAM:)

• Like 1

Haha Marcin luzik, korek jest rzeczywiscie podly ale jak to mowi moj kolega, "to korek z charakterem " mimo to uwielbiam te kije. Mnie z kolei nie podobaja sie Megabassy ( nie jak kierowcy audi i bmw) poprostu sa przebajerowane. Stara seria jak najbardziej ale to i tak nie bylo do konca to ???? Mlynki to inna bajka te uwielbiam ????

• Like 1

T3 Air. Rzuca ladnie od 2gr, ale co do spektrum przynet na ten moment sie nie wypowiem, poniewaz na razie dziala tylko pod T-rig i glowka + gumka.jerka takiego malego nie posiadam:) a pierzak po pierwszym rzucie juz leciiii po kontakcie z woda. Pozostale opcje sprawdze juz na wiosne.

Piękna maszyna. Wygląda na to, że to ta sama szpulka co w SS Air ważąca 6,9gr natomiast mniejsze przełożenie i solidniejsza konstrukcja co przypłaciła 15gr+ jednak 160 i tak jest w pełni akceptowalne.

Czyżby top of the top lub krem de la krem w lekkim caście na chwile obecną :)

Edit: Oczywiście T-wing, który przy lekkim łowieniu musi wpłynąć pozytywnie na rzuty...

Ciekaw jestem tego młynka

Edytowane przez Tomek88