Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Podsumowując :

Żeby prowadzić wabik aktywnie na różne sposoby z poszarpywaniem wabikami smukłymi długimi owalnym typu wobler minnow a nie jerkiem  na głębokościach do 1m muszę skorygować swoje potrzeby w zakresie wag wabików do mini.10 gr i nie więcej jak 16-18gr , długości od 8-9cm do 15cm aby mieć jedno wędzisko.

(1/4oz nic mniej jak 10gr) - (3/4oz nic więcej jak 16gr) przy (8-16lb jest ok. i komfortowo).

(1/4oz  nic mniej jak 10gr) - (3/4 oz nic wicej jak 18gr) przy(8-20lb ok. ale mało komfortowo).

Mocniejsze dla mnie nie wchodzą w grę więc nie podsumowuje. 

Raczej regular czy med/fast tego nie wiem 

Czy dobrze zrozumiałem wasze sugestie.

Aktualna....wiem że tam killerem są woblery 4-6cm

Nie wyrobie z zabawą w kowala na ten weekend, ale na następny wyjazd uszykuję coś do rwania.

Dzisiaj pół dnia w Art Rodzie i zamówiony blank, ale upatrzyłem sobie jeszcze 2 talony....zakupiłem kilka gum na lato

• Like 1

Ale znalazłem kijek o takim ugieciu jakiego szukałem...od samego początku...tylko trzeba mu 7cm od dołu dorobić, bo nie było 6'3"/6'4".

Ps wydaje mi się ze do wobleów będzie lepszy kijek regular...pozwoli troszkę lepiej obsłużyć dolne CW...

Zresztą jakoś regularnie w MB i tak jest szybkie.

Odnośne długości to max 2m Nie preferuje długich  kij na łódce choć mam balkon 0,5m powyżej lustra wody to rzadko sięgam  po kije dłuższe  . Dolnik też krótki żeby grać wabikiem za pomocą tylko nadgarstka.  

Co do akcji to myślę tak samo jak Przemek że w tym przypadku to regular bo pozostawia nadzieje że obsłuży lepiej dolne cw i otwiera więcej możliwości w  prezentacji wabika . Tak na marginesie Przemek jesteśmy prawie ziomalami.

• Like 1

O gdzie mieszkasz???? Marcin na weekend wpada do Wrześni to może mógłby wziąść MB niszczyciela :ph34r: i byś sobie pomacał.

Poza tym zawsze można gdzieś razem w przyszłości wbić na ryby...bo co kilka osób z castam to nie jedna :D  Zresztą my co kręcimy trzymając odwrotnie wędkę powinniśmy trzymać się razem ;)

Jeśli fotki miały być sexy, to może jutro cykniemy je po drodze ze ssakami leśnymi :ph34r:

Jak to mawiają....damy im kija potrzymać :lol:

PS Kamilu koledzy byli.....i chyba nawet zapadła chęć na polecanego kija......i jeszcze innego ;)

Jednak oni są "Megabassowcy"

Edytowane przez minecjusz
  • Like 1

Jeśli fotki miały być sexy, to może jutro cykniemy je po drodze ze ssakami leśnymi :ph34r:

Jak to mawiają....damy im kija potrzymać :lol:

PS Kamilu koledzy byli.....i chyba nawet zapadła chęć na polecanego kija......i jeszcze innego ;)

Jednak oni są "Megabassowcy"

Niech zgadne ... F4-65x4 i F2-60x ?