Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Zapakuj ladnie Stingray'a, jak sie odkuje to go lykne ????

@Gregmegabass, mlynki to inna bajka ???? ale do kijkow jakos miety nie czuje choc mialem naprawde malo kontaktu z porzadnymi kijami z tej stajnie zeby sie o nich wypowiadac. Poprostu pierwszy konkretny kij jaki mi sie trafil i mnie powalil byl Evergreen i jak to mowia "milosc od pierwszego lowienia" haha

Edytowane przez Predatorhunter
  • Like 1

Zapakuj ladnie Stingray'a, jak sie odkuje to go lykne

@Gregmegabass, mlynki to inna bajka ale do kijkow jakos miety nie czuje choc mialem naprawde malo kontaktu z porzadnymi kijami z tej stajnie zeby sie o nich wypowiadac. Poprostu pierwszy konkretny kij jaki mi sie trafil i mnie powalil byl Evergreen i jak to mowia "milosc od pierwszego lowienia" haha

To byl tylko zart :) ... Ja cenie sobie zarowno EG jak i MB ale do mojego stylu lapania preferuje MB... W przyszlosci zapewne dokupie pare inspirare aczkolwiek nie powiem ze spodziewalem sie po nich wiecej...
  • Like 1

No mnie kusil np. Full house ale kurcze do stojaka by mi nie pasowal ???????? Jednym z kijow jakim lowilem to byl griffon RC i kurcze jakis taki nijaki byl ten kij. Pod wobkami sie kiepsko jakos ladowal a pod gumy za malo czuly, sparowany byl z lariatem is 71. Ale tak samo bylo z kijami Daiwy z seri Steez, wychwalany Harrier wogole mnie nie urzekl, nie mial tej cietosci co lubie za to Flanker kij bajka ????

Dzięki uprzejmości Marcina i Przemka mogliśmy ocenić kilka kij.

Nasze wody to dość trudne łowiska więc mam określone preferencje ale i upodobania.

Co do techniki  jerkbajt  minnow  ocenialiśmy MB F4-62x.

Kij użytkowo dla mnie  od 8gr. to dobry komfort (jak założę płytką szpulę też będzie pełen komfort) a od 10gr do 18gr. pełen komfort  wyżej nie miałem wabika.

Na pierwszy rzut oka to czuć moc i pytanie czy przypadkiem  to nie Med/Fast  ale po pierwszych rzutach zdziwienie że ładuje się z woblerem prawie  jak regular . Użytkowo mieści się w tym co sobie  założyłem a rozmowa z Marcinem utwierdziła mnie w moich założeniach. Na koniec uchwyt rewelacja  ,wędka waży się i leży w ręku idealnie więc spełnia również moje upodobania w tym zakresie . Czekam jeszcze na ocenę MB Orochi którego ma mi podrzucić kolega i wtedy podejmę decyzje który z nich . 

Druga wędka która wpadła nam w oko to M.B F2-60x  to super użytkowe narzędzie pod okonie i nie tylko, polecam wszystkim  . Uważam że to dynamiczny  pełen regular który na pewno nie zgubi ryby. Nie chcę odbierać Marcinowi przyjemności jej opisania , powiem tylko decyzje o zakupie tego kija zapadły pomimo że moja kirisame ma u mnie dożywocie.

Jeszcze raz koledzy dziękuję za miło spędzone popołudnie.

• Like 1

Nasze wody to dość trudne łowiska więc mam określone preferencje ale i upodobania.

Co do techniki  jerkbajt  minnow  ocenialiśmy MB F4-62x.

Kij użytkowo dla mnie  od 8gr. to dobry komfort (jak założę płytką szpulę też będzie pełen komfort) a od 10gr do 18gr. pełen komfort  wyżej nie miałem wabika.

Na pierwszy rzut oka to czuć moc i pytanie czy przypadkiem  to nie Med/Fast  ale po pierwszych rzutach zdziwienie że ładuje się z woblerem prawie  jak regular . Użytkowo mieści się w tym co sobie  założyłem a rozmowa z Marcinem utwierdziła mnie w moich założeniach. Na koniec uchwyt rewelacja  ,wędka waży się i leży w ręku idealnie więc spełnia również moje upodobania w tym zakresie . Czekam jeszcze na ocenę MB Orochi którego ma mi podrzucić kolega i wtedy podejmę decyzje który z nich . 

Druga wędka która wpadła nam w oko to M.B F2-60x  to super użytkowe narzędzie pod okonie i nie tylko, polecam wszystkim  . Uważam że to dynamiczny  pełen regular który na pewno nie zgubi ryby. Nie chcę odbierać Marcinowi przyjemności jej opisania , powiem tylko decyzje o zakupie tego kija zapadły pomimo że moja kirisame ma u mnie dożywocie.

Jezeli f4-62x sprawdzil sie pod twoja reka przy przynetach od 8,9 gram to zostan przy nim , a do jerkbaits ponizej 8 gramow dokup f3-67x i bedziesz mial problem z glowy...oczywiscie bez pomijania cliffhanger pod typowe finesse ....

No mnie kusil np. Full house ale kurcze do stojaka by mi nie pasowal Jednym z kijow jakim lowilem to byl griffon RC i kurcze jakis taki nijaki byl ten kij. Pod wobkami sie kiepsko jakos ladowal a pod gumy za malo czuly, sparowany byl z lariatem is 71. Ale tak samo bylo z kijami Daiwy z seri Steez, wychwalany Harrier wogole mnie nie urzekl, nie mial tej cietosci co lubie za to Flanker kij bajka

Jesli bedziesz mial mozliwosc to sprawdz pare serii MB...mi wizualnie RC nie odpowiadal dlatego nigdy nie zwracalem na nia uwagi...

Zarowno steez jak i EG maja pare modeli ktore warto miec ale jak dla mnie jest to za malo...ja oprocz paru kaleido i moze inspirare nie widze tam nic specjalnego....

Co do techniki jerkbajt minnow ocenialiśmy MB F4-62x.

Kij użytkowo dla mnie od 8gr. to dobry komfort (jak założę płytką szpulę też będzie pełen komfort) a od 10gr do 18gr. pełen komfort wyżej nie miałem wabika.

Na pierwszy rzut oka to czuć moc i pytanie czy przypadkiem to nie Med/Fast ale po pierwszych rzutach zdziwienie że ładuje się z woblerem prawie jak regular . Użytkowo mieści się w tym co sobie założyłem a rozmowa z Marcinem utwierdziła mnie w moich założeniach. Na koniec uchwyt rewelacja ,wędka waży się i leży w ręku idealnie więc spełnia również moje upodobania w tym zakresie . Czekam jeszcze na ocenę MB Orochi którego ma mi podrzucić kolega i wtedy podejmę decyzje który z nich .

Druga wędka która wpadła nam w oko to M.B F2-60x to super użytkowe narzędzie pod okonie i nie tylko, polecam wszystkim . Uważam że to dynamiczny pełen regular który na pewno nie zgubi ryby. Nie chcę odbierać Marcinowi przyjemności jej opisania , powiem tylko decyzje o zakupie tego kija zapadły pomimo że moja kirisame ma u mnie dożywocie.

Henryk, Jozek przyjemnosc po mojej stronie. Ciesze sie, ze przypadly Wam do gustu.
  • Like 1

• 3 tygodnie później...