Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

To tylko połowa zakupu. Druga część zabrał @mekamil a jego zestaw jest równie bogaty tylko z wyższej półki ABU.

Kijki w dalszym ciągu mają swoja wagę ale to już puste szkło. Piękna szczytowa akcja i dynamika. Multiki pracują pięknie. Od razu można iść na ryby tym bardziej, że mają już nawinięty Abulon (z lat 80-tych :D )

(nie długo dorzucę jeszcze coś ;) )

Wiesz Pawle, że łowię raczej sprzętem współczesnym ale łowienie tymi "starociami" traktuję jako przerywnik i fajną przygodę, która dostarcza doznań autentycznie cofających w tamte lata (tylko ryby nie te ;) ) Po dwóch - trzech godzinach machania, zaczynam sie zastanawiać..."jak oni wytrzymywali cały sezon  :D

Moja wie B)  Zresztą widzimy się tylko po kilka godzin dziennie, więc przywykła do tego, że rzadko się widzimy....i że jak mam wolną chwilkę, to pakuje menelei nad wodę ;)

PS Moja woli, żebym spędzał czas nad wodą i robił to co lubię, niż miałbym się szlajać np po barach...albo siedzieć markotny w domu....bo myślałbym o rybkach.

Może USA kojarzę trzy możliwe nazwiska rosyjski zegarmistrz Boris Peetz i dwóch wytwórców polskiego pochodzenia Nick Lupkoski ew Artur Kovalovski . Tylko wtedy wychodzą lata po 1900 do 1920 , szczególnie pierwsze nazwisko , był zegarmistrzem i druga fotka kojarzy się z tarczą zegara.

• Like 1

A znacie ten dowcip?
Spotykają się Polak, Rosjanin i Szwed
i Szwed pyta
- "czy ja kiedykolwiek zgodziłem się na to aby mnie klonować?"

właśnie pozyskałem takiego Rosjanina do rodziny "5000". Ciekawe jest to, że na tym szacownym wyrobie nie ma jakiego kolwiek znaku, który wskazywał by na produkcję w ZSRR 

post-52107-0-68344600-1423588516_thumb.jpg

post-52107-0-93532600-1423588532_thumb.jpg

post-52107-0-19916900-1423588554_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1

Czy ktoś, wystruga mi do tego jakiś Avile? :P

...kręci się, terkotka działa, drewnojady były łaskawe...czyli super sprzęt! :D

(czas powstania: Anglia XIX/XXw ? może ktoś podpowie?

że sobie pozwolę przekleić w całości post kolegi z innego forum ;-) :

Ten kołowrotek wykonałem z  kawałka ciemnego drewna bukowego. Został pociągnięty olejem lnianym i politurą rubinową. 
Średnica - 88 mm
Szerokość - 53 mm
Waga - 171 gramy

gotowyprzd.jpg
gotowyty.jpg
gotowybok.jpg
gotowyzgry.jpg

Wyrób jak najbardziej współczesny i jeden z jego wielu, ale stare angielskie drewniane też już remontował dla innego z naszych kolegów...

takiego samego jak Twój także