Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie odbiegnę trochę od tematu młynków :) Czy czujecie już zapach wody i pierwszych szczupaków 1 maja? Ja non stop maluję jereczki smaruję krecioły i czekam... Czekam ... I nie mogę się doczekać kiedy zwoduję łódkę pierwszy raz w tym roku.... Praktycznie od grudnia mam przestój jedynie parę wypadów ostatnio na bezrybną rzekę na pstrągi ....Ale  to nie to samo ...

Edytowane przez darkonis

Wiosna przyszła wcześniej i jest dosyć ciepło .Zima też była łagodna , więc szczupły dawno się wytarł .Podejrzewam że nawet te większe zdążyły już się wytrzeć ,a one z tarła z tego co się orientuję schodzą najpóźniej, dla tego powinny też już żerować.. Oczywiście początek maja to zimna woda i ryby osłabione tarłem , więc prowadzenie wabików adekwatne do ich upodobań o tej porze roku i to jest fajne , przechytrzyć przebiegłe ryby, które chętniej zażerają żywca czy martwą rybkę od naszych sztuczności ... W ubiegłym roku myślałem że będzie mizernie na poczatku maja bo lody zeszły dosyć późno, ale było nieźle...

Edytowane przez darkonis

Ja już swojej powiedziałem, że  pierwsze dni maja to dla mnie świętość... U mnie jest tak od lat ... Czasami trzeba wybrać   ostro zakrapiana majówka czy prawdziwe rozpoczęcie sezonu:) Ja rozpocznę sezon:) tym bardziej że mam sporo nowości do przetestowania  na zębatych ... Jezioro  na które się wybieram oceniam w skali od 1-10  na  8  wiec musi być dobrze ...  Jak dobrze pójdzie to wrzucę filmik na YT..:)

Panowie, mam  wiadomości wędkarskie numery:

2003:
1-3, 5, 7, 12
2004: 
1-4
Do tego stary katalog Dragona ale bez okładki więc nie wiem z którego roku, ale jest jeszcze stary znaczek Dragona - z czerwonym smokiem. Myślę że ok 2000r. Może 2003, ale pewności brak.
I jeszcze coś takiego: 'Fish Ontario 2003' anglojęzyczne w dobrym stanie.
Stan WW.... raczej na tróję.

Ktoś potrzebuje? - płatność za wysyłkę tylko, pewnie ok 10zł, może uda się mniej? nie wiem.

Jak coś to na prv zapraszam.

Panowie, mam wiadomości wędkarskie numery:

2003:

1-3, 5, 7, 12

2004:

1-4

Do tego stary katalog Dragona ale bez okładki więc nie wiem z którego roku, ale jest jeszcze stary znaczek Dragona - z czerwonym smokiem. Myślę że ok 2000r. Może 2003, ale pewności brak.

I jeszcze coś takiego: 'Fish Ontario 2003' anglojęzyczne w dobrym stanie.

Stan WW.... raczej na tróję.

Ktoś potrzebuje? - płatność za wysyłkę tylko, pewnie ok 10zł, może uda się mniej? nie wiem.

Jak coś to na prv zapraszam.

Giełda w innym dziale...