Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki piszecie o żyłce. Czy jest takowa, która będzie się ładnie układać na szpulce i nie będzie robić brody. Zastanawiam sie wlasnie nad żyłki do LT. Na tą chwilę mam varivasa i co chwilę szlak mnie trafia. Jak używam mniejszych wobkow i obrotowej np. 1 co kilkanaście rzutów jakieś problemy. Kijek 8 lb. Fajnie jak by zyleczka na węźle miała te 8 lb i była by słabo rozciagliwa. Ehh pewnie takie rzeczy to tylko w erze...

Edytowane przez Wojtasz

Chłopaki piszecie o żyłce. Czy jest takowa, która będzie się ładnie układać na szpulce i nie będzie robić brody. Zastanawiam sie wlasnie nad żyłki do LT. Na tą chwilę mam varivasa i co chwilę szlak mnie trafia. Jak używam mniejszych wobkow i obrotowej np. 1 co kilkanaście rzutów jakieś problemy. Kijek 8 lb. Fajnie jak by zyleczka na węźle miała te 8 lb i była by słabo rozciagliwa. Ehh pewnie takie rzeczy to tylko w erze...

Ja na początku do przynęt 3-4g używałem żyłki Jaxon Satori Premium 0,16 i 0,25 obie były bardzo dobre ;) kosztowała coś koło 15zł ;) a teraz mam Dragon HM69 0,25 i ta nie ma równych ;) zero problemów ;) koszt wiadomo koło 30zl ;)

To superbandersnatch?

Tak.Fajny patyk jak trzeba daleko sięgnąć.Na krótszych dystansach wolę Cycklone.Jednak na tej miejscówce będzie pracować X-Zoga 7kg z LiN BJ a od lipca X-Zoga 15kg + shrapnell.MB spokojnie z 70tką sobie radzi ale pow.80cm na tej wodzie może nie podołać.Dość czesto tam wjeżdżają wąsate po 2 metry.Może mi się uda w końcu wyholować choć takiego na 1,6m

Edytowane przez Tomy

Ja w końcu trafiłem na dobry dzień i trochę połowiłem.

70ka, 80ka, i kilka krótkich - od ok 35 do 45 /na oko/

Dragon Ultima Cast polecony przez Boba super - nie gubi nawet tych krótkich ryb.

dotlenianie

DSC01571.jpg

powrót tam, gdzie jej miejsce

DSC01565.jpg

• Like 4

Tak.Fajny patyk jak trzeba daleko sięgnąć.Na krótszych dystansach wolę Cycklone.Jednak na tej miejscówce będzie pracować X-Zoga 7kg z LiN BJ a od lipca X-Zoga 15kg + shrapnell.MB spokojnie z 70tką sobie radzi ale pow.80cm na tej wodzie może nie podołać.Dość czesto tam wjeżdżają wąsate po 2 metry.Może mi się uda w końcu wyholować choć takiego na 1,6m

Cyclone nie klęka Ci przy większym nurcie? Trochę dynamiczną masz u siebie Wisłę. Jak będziesz chciał się poddać z F5-70X to daj znać;-) Jak już Cię te Xzogi pochłoną bez reszty i opamiętania.