Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Cyclone nie klęka Ci przy większym nurcie? Trochę dynamiczną masz u siebie Wisłę. Jak będziesz chciał się poddać z F5-70X to daj znać;-) Jak już Cię te Xzogi pochłoną bez reszty i opamiętania.

Ok.Następna to mi się tak zachciało X-Zoga BBX ale to już chyba sam będę  zbroił.Taka delikatna boleniówka ale ja i Jazie tym ogarnę.Czarno czerwono i do tego Steez mikaduku czy jak mu tam :)

Edytowane przez Tomy

30 szt to nudno nie było :)

Za kilka lat miejscówka dobrze wróży    ....jak siaty nie pójdą w ruch.

Około 30  sztuk  w przeciągu od 1-8 maj  z różnych łowisk  to nie jest dobrze...Jak by to było z jednego jeziora w  ciągu 1 dnia to by było super.. Łowiłem na jeziorku typowo szczupakowym - leszczowym ponad 100ha wody( tutaj można było w dobry dzień z ponad 30 przez łapy przepuścić, ale dopadli się rybacy ) ,łowiłem na  jeziorku leszczowo- sandaczowym  około 80ha ( w tamtym roku super połowiłem i konkretne sztuki. W tym roku pojedyńcze brania lub nic, kusole na tarle wytłukli sztachetami) , łowiłem na jeziorze linowo - szczupakowym ( brań sporo , ale krótkie jedyny plus to to że żadnych kombinacji zwykłe wahadło najlepsze ,na jerki nic). Wczoraj byłem na takim głębokim bo max 47m jeziorze powierzchnia ponad 200ha i szczupak tam jest  chwile pociągnąłem przynętę za łodzią na 4-5m i miałem  3 brania z czego 2 zacięte ..Poniewarz nie lubię trolingu i łowię na wiosłach ( chyba jako jedyny:)) zacząłem rzucać z łapy ,ale ciężko się tam łowiło (wiatr, dużo pływania i zero brań )  po południu wróciłem do domu... Tak wyglądją moje pierwsze dni maja ...

Jak wiatr to dobrze! :)

I ja na wiosłach zasuwam. Troll w lubelskim zabroniony, więc tylko z łapy.

A wiatr był ostatnio taki, że zanim wyjąłem cumę, opłukałem z mułu i wsadziłem do łodzi....już stałem w trzcinach :D

A zaznaczyć tu należy, że powyższe czynności dość sprawnie wykonuję.

Ale właśnie w tak wietrzny dzień najlepiej waliły, te małe  i większe. 

Choć z prowadzeniem przynęty i jej czuciem wiadomo że ciężej.

Za chwilę ruszam do Szwecji. Więc szanowni Koledzy, proszę nie poruszajcie przez najbliższe 10 dni zbyt ważkich i licznych tematów...co by mnie jak najmniej ominęło ;) :D

Dobra, chłopaki, w końcu Robson jedzie, będziemy mogli sie rozpisać. Tylko cicho na razie;)

Powodzenia, jak pamiętam zeszłoroczny wyjazd nie przyprawiał od dreszcz emocji więc życzę Ci lepszych wyników. Oczywiscie na multiki drewniane;)

• Like 1