Dienekes Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Pewnie, że można, a ja z chęcią służę odpowiedzią - Xzoga A8 40 lb. Rozumiem, że moc niemała, ale nie spodziewałbym się, aby ów czynnik wpływał np. na przetarcia (linka nie strzępi się). Brody nie powstają, jak się rzucać umie :lol: więc... nie ma co dumać nad rozplątywaniem.W stosunku do linek czterosplotowych wad nie stwierdziłem. We wszystkim są lepsze. Na przykładzie ww. Aha, przy multkiach grubość linki nie wpływa na odległość rzutu, tak jak ma to miejsce w stałej szpulce. Do lekkich zastosowań zawsze proponuję Kamatsu Techron. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Nie traktuj jej jak żyłkę 0,08 tylko jak plecionkę 15lb. Jeśli miałbym ją porównać, do jakiejś żyłki to na oko jest odpowiednikiem Strofta 0,16mm. Do cięższego łowienia można tak jak proponuje Dienekes. Sam się biłem z myślami między 30 a 40, ale u mnie zdecydowała pojemność szpulki w małej Ryodze, bo wolałem mieć większy zapas linki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Flower kup curado51 lub jego odpowiedniki, z availem wisi za 600zł, chociaż jak znan sb780 to bez availa będzie dobrze i za 400 może wyrwiesz. Curado101d też będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 OK poszukam tego modelu co piszesz dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Michale, które ośmiosplotowe takie wady mają? Bo ja już drugi sezon na tej samej x8 śmigam i bydle jak nowe. A lekko nie ma. Dosłownie Brody ani jednej nie miałem, tylko raz ustąpiła zaczepowi, ale aby ją zerwać musiałem coś ala martwy ciąg na wstecznym zastosować.Radek varivas max powoer cos tam Jak dobrze kojarze Marcin tez mial do niej jakies uwagi x zoga 15 lb byla niczego sobie choc mi pare razy strzelila w polowie To nie jest tak ze nie lubie 8 splotowek bron Boze za boleniem i to na wisle smigam z duealem od mefiego gdzie wszyscy mowili ze na wisle to za slaba itp itd i daje rade bardzo dobrze po prostu w cascie nie widze potrzeby stosowania 8 splotowek...opadingu uzywam coraz mniej a 4-splotowki mi starcza a i na piwo pffuu na przynety zostaje co nieco ale ja podobno ostatnio majacze Edytowane 1 Lipca 2015 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Z majaczeniem to racja;) ja narzekalem na Daiwe Tournament 8x, co prawda mialem jedna trefna szpulke seabass max power, ale poza tym malym incydentem sa ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No ale cos tam dobrze kojarzylem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No ale cos tam dobrze kojarzylem Bez watpliwosci Misiek, bez watpliwosci;) wez Ty sie w koncu na te ryby wybierz zajety czlowieku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jutro ide wieczorem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 High grade pe jak najbardziej.Używam od kilku sezonów.I tak jak Michał wolę 4 sploty.W tym sezonie kupiłem Duela hardcore x8.Właśnie wróciłem z ryb , jeszcze tyle nie narwałem za cały zeszły sezon co dziś.Mam 0.8 - dla mnie kibel totalny.Strzela wszędzie tylko nie na węźle.Zaraz ją ściągam i zakładam Varivasa. Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Streen sonic braid niestety nie ma 50lb, więc muszę spróbować innej.Do RZUCANIA klockami 120g xzoga a8 polecana wyżej, czy wystarczy power pro?Cena zdecydowanie za PP - 275m za 120złXzoga 1 zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Po pierwszym urwanym wabiu sie wyrowna;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 I to mi wystarczy - dziękuję.Teraz jeszcze śmigam na 40lb i nieco lżejszych przynętach, ale za chwilę trzeba będzie wskoczyć na zestaw mocniejszy i linka odpowiednia będzie potrzebna.Panowie - czy gdzieś taniej xzoga a8 50lb niż 0.99zł/m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja na PP 30Ib drzewa z wody wyciągam, typowy sznur, nic jeszcze nie urwałem, Do ponad 100g używam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 I to mi wystarczy - dziękuję.Teraz jeszcze śmigam na 40lb i nieco lżejszych przynętach, ale za chwilę trzeba będzie wskoczyć na zestaw mocniejszy i linka odpowiednia będzie potrzebna.Panowie - czy gdzieś taniej xzoga a8 50lb niż 0.99zł/m ?Właśnie przetestowałem różne plećki i wybieram X-Zoga A8.Klocki powyżej 100g to 50lb.Linki 30lb do tego się nie nadają.Ani się tym dobrze nie jerkuje a przy brodzie czy wcięciu linki odstrzał masz murowany.Zoga jest dość cicha na przelotkach.Reszta strasznie piłuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Rafał,Ty stary byku........już ;)STO latek Idę dzisiaj na takie małe spotkanie, więc siurpnę za Twoje zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 dzięki wielkie. 30lb to w ogóle odpada.wczoraj straciłem gumę o wadze ok 65-70g przy wyrzucie - wcześniej miałem mały zaczep i linka w którymś miejscu była mocniej wciśnieta na szpuli i strzeliło. walnał przypon spinwal 46lb a pletka stren sonic braid 40lb cała. stąd nowe pytanie- godny polecenia zestaw do samodzielnego robienia przypomnów? - poproszę i zachęcam do stosowania dużych przynet.wczoraj w gumę real eel 30cm strzelił szczupak ok 40cm . . . tak na oko. Był niewiele wiekszy od gumy. z tymi narwancami nie ma mowy o selektywnosci przynet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie traktuj jej jak żyłkę 0,08 tylko jak plecionkę 15lb. Jeśli miałbym ją porównać, do jakiejś żyłki to na oko jest odpowiednikiem Strofta 0,16mm. Do cięższego łowienia można tak jak proponuje Dienekes. Sam się biłem z myślami między 30 a 40, ale u mnie zdecydowała pojemność szpulki w małej Ryodze, bo wolałem mieć większy zapas linki.Wydaje mi się, że te HMx8 Forte są przegrubione. 0.20 23.6kg jak sznur a 0.12 też nie za cienka i trzeba wymienić je jednak. Prócz tego sprawiają świetne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 stąd nowe pytanie- godny polecenia zestaw do samodzielnego robienia przypomnów? - poproszę Od lat robię przypony z "dragonowskich " plecionek na konfekcjonowanych po 2,5m + rurki zaciskowe. Albo z drutu lub plecionki tytanowej (kupowanej w BRC) Natomiast co do plecionki HMx8 odnoszę wrażenie , że zbyt szybko mi się odbarwiła. I zgadzam sie ze stwierdzeniem, że jest przegrubiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 dzięki wielkie za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Panowie! I na mnie przyszedl czas. Czas, zeby przeniesc sie na ta ciemna strone mocy Czas na pierwszy zestaw castingowy...Docelowo ma tyc xzoga taka 7kg, glownie pod przynety 30-80g. Ale jaki mlynek? Myslalem nad tymi: Daiwa Ryoga 2020HL lub 2020LMegabass Black Jungle LAbu Garcia Mörrum ZX3601 Dobrze kombinuje? Czy troche za mocny lub za slaby sprzet do mojego zastosowania? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Posiadam tą Zogę i to świetny wybór, ja mam podpiętego pod nią Alphasa 150HL, bo jakoś bardziej mi leżą w ręku niskie profile, ale w/w multiki to też bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) To nie jest "ciemna strona mocy" tylko nareszcie zobaczyłeś światło w tunelu Ryoga jakoś mi nie pasuje, MB nie znam, Morrumek dla mnie w sam raz (ale i sugestia Mariusza jest słuszna, ja też wolę plaskate ) Edytowane 10 Lipca 2015 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Juz sie zdecydowalem na okraglaka MB to wlasciwie troche upgradowana Ryoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Panowie! I na mnie przyszedl czas. Czas, zeby przeniesc sie na ta ciemna strone mocy Czas na pierwszy zestaw castingowy...Docelowo ma tyc xzoga taka 7kg, glownie pod przynety 30-80g. Ale jaki mlynek? Myslalem nad tymi: Daiwa Ryoga 2020HL lub 2020LMegabass Black Jungle LAbu Garcia Mörrum ZX3601 Dobrze kombinuje? Czy troche za mocny lub za slaby sprzet do mojego zastosowania? to zadne światło w tunelu czy ciemna moc - cast i spin maja sie uzupelniac niczym kochankowie A do meritum sprawy podstawowe pytanie - niski czy okragły ? jak masz mozliwosc przejdz sie do sklepu podepnij obydwa typy multików do jednego kija i nam powiedz Ja osobiscie miałem ryoge i sprzedalem... swietna maszyna spasowanie, hamulec, sam wyglad - mi sie marzylo aby anodowac ja na błękitno a suma sumarum nabylem alphasa 150 hl ktory mam podpiety do evergreena tactics tcsc 74-x ( 1/2 -4 oz ) 30 lb i kombo świetnie lezy w reku A alphas jest klasa sama w sobie full metal metal metal aaa i metal z nowszych konstrukcji tez sie znajdzie paru miesniaków a zestaw rozumiem ze pod jerki ? oo i byłeś szybszy ja bym brał zoge MB jest fajny i świetny ale czy wart doplacania zotówek ? Trzeba by spytać tomeggo on miał obydwa aa i do Twoich zasosowan celował bym w 1016 Edytowane 10 Lipca 2015 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi