Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie!

I na mnie przyszedl czas. Czas, zeby przeniesc sie na ta ciemna strone mocy ;) Czas na pierwszy zestaw castingowy...

Docelowo ma tyc xzoga taka 7kg, glownie pod przynety 30-80g. Ale jaki mlynek?

Myslalem nad tymi:

Daiwa Ryoga 2020HL lub 2020L
Megabass Black Jungle L
Abu Garcia Mörrum ZX3601

Dobrze kombinuje? Czy troche za mocny lub za slaby sprzet do mojego zastosowania?

Jesli ja miałbym TAKIE opcje wyboru to... tylko Black Jungle... Tylko do 30-80 chyba nie miałbym serca... i dlatego... poszedłym w ... LUNE :D

• Like 1

Faktycznie, trochę uprościłem wpis targany emocjami o powrocie do "stolnicy" sorki.

W trakcie urlopu aktywniejszy byłem w wątku Okoń 2015 (na których się skupiłem)

Zacytuję siebie: Ja od blisko trzydziestu lat łowię (teraz już tylko w czasie urlopu) na Plusznym więc mogę powiedzieć , że chyba znam tę wodę dość dobrze. Dlatego też wczorajszy wynik traktuję jak "złoty strzał". Przez te wszystkie lata obserwuję bardzo skuteczną "gospodarkę rybacką" i tzw odłowy kontrolne (najlepiej wychodzą im teraz już tylko z pod lodu na zimowiskach ryb i wiosną na tarliskach) gospodarstwa Szwaderki. Jak słyszałem ostatnio to z ponad 20-tu sieci wyjęli trzy skrzynki marnych rybek! Więc pozostaje pytanie: po co to robią?! To przecież nawet paliwo do łodzi im się nie zwróci!

PS oby tylko nie wylornetkowali mnie wczoraj bo już dzisiaj będą tam z siatką  :(  

Na trzy tygodnie wędkowania miałem tylko jeden super dzień ..."dzień dziecka" :D - 21 okoni w tym 18szt w przedziale 25-37cm (reagowały tylko na jeden typ gumki, której miałem niestety jedna sztukę ;) )

Więc nie mogę powiedzieć aby wędkarsko ten urlop był zgodnie z oczekiwaniami i nadziejami ale..." i tak bez względu jakie tam jest gówno to i tak je wolę niż te tutaj  :(" czyli w warszawce :( , której coraz bardziej nie cierpię :angry:

PS było, minęło...

post-52107-0-03162000-1437308654_thumb.jpg

post-52107-0-08256600-1437308675_thumb.jpg

post-52107-0-78246200-1437308698_thumb.jpg

post-52107-0-45555500-1437308720_thumb.jpg

post-52107-0-92329900-1437308746_thumb.jpg

• Like 1

:D W zeszłym roku była castingowa teoria. W tym roku to już poważne łowienie a na "froncie", CC dla ośmiolatki to zbyt poważne wyzwanie. Łatwo dziecko zniechęcić :(  Więc na początek dostała "tylko" St, C Elit (brązowa seria) z Daiwą Mini Cast (kręcioł z lat 70-tych, zero stresu  przy rzutach, brak możliwości zrobienia brody) i dzięki temu zabaw przednia :)  :)  :)

gdyby jeszcze rybki dopisały to już nie dał bym rady spędzić jej z wody do domu :P