Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jak bierze to czy stara klejona guma czy odrapany, popękany wobler to siedzi ale ważne, że chęć posiadania "ładnych" cieszy:)!

Pytanko mam - czy te keitech'e spokojnie mogę rozłożyć do pudełka czy trzymać w tych opakowaniach żeby nie straciły zapachu atraktora, którym są nasączone, ma to jakieś znaczenie? Wiadomo po 2/3 wyjazdach już nie "śmierdzi"...

post-49556-0-32312700-1437497363_thumb.jpg

post-49556-0-81685700-1437497372_thumb.jpg

Edytowane przez PILOT

Ale perełki  :wub:

Widzę że kiedyś krętlik przy wahadle był standardem.

Obecnie trafiłem na to tylko przy wahadłówce Abu Hammer.

A przy okazji - ostatnio wróciłem do wahadeł.

Starego morsa znalazłem i zacząłem nim kombinować - cuda można robić.

Prowadziłem trochę jak jerka - szarpnięcie i opad. Czasem szybsze poprowadzenie plus opad. Ogólnie to kombinacje.

Czepił się boleń ok 35cm ale przy samych nogach i tylko uderzył bez zapięcia, a później szczupaczek.

Jak na jeden mega krótki wypad w samo południe i z brzegu - mega sukces  :)

Polecam kombinowanie z wahadłami. Odjazdy na boki, super lusterkowanie w opadzie, zamiatanie ogonem. Wszystko da się zrobić.

• Like 1

Faktycznie, trochę uprościłem wpis targany emocjami o powrocie do "stolnicy" sorki,..........,

Więc nie mogę powiedzieć aby wędkarsko ten urlop był zgodnie z oczekiwaniami i nadziejami ale..." i tak bez względu jakie tam jest gówno to i tak je wolę niż te tutaj  :(" czyli w warszawce :( , której coraz bardziej nie cierpię :angry:

PS było, minęło...

Nikt przecież nie zmusza nas do mieszkania w tym czy innym miejscu, zawsze można się przeprowadzić.

Nie lubię takich wpisów, obrażania jakichkolwiek miast, miasteczek czy wsi,  słowa "stolnica", "warszawka" uważam za niestosowne i nie powinny padać na forum.

• Like 3

Mieszkać gdzie się chce to nie do końca takie proste i oczywiste. A pisząc "stolnica" piszę o moim mieście, w którym jestem od zawsze i to jest moja ocena w nim życia, dotyczy tylko mnie i tej relacji a nie nikogo innego ani jakiegokolwiek innego miejsca, które mogę po prostu z jakiegoś powodu nie lubić. 

Jeśli uważasz to za niestosowne to po prostu wywal ten wpis (jestem przyzwyczajony) :)

Nie lokalnego, jeżeli ktoś niepochlebnie się wyrazi o Bździszewie którego ponoć nie ma na mapie to też jest nie fair i nie powinno mieć miejsca na forum.

Szanujmy się.

Koniec offtopu, przepraszam za zaśmiecanie.

P.S. Mała litera nie była zamierzona, to są uroki pisania z komórki i jej automatycznego słownika, przepraszam naprawiłem swój błąd.

• Like 2

Szymon gdybyś przeoczył to kolega tam czeka na kontakt:

http://jerkbait.pl/topic/61027-casting-no-name-5-15g-205cm-80z%C5%82/

Przeglądałem dziś sporo filmików wędkarskich na YT. Okonie i szczupaki.

I nie wytrzymałem, wyłączyłem bo zbyt dużo nerwów przy niektórych traciłem.

Po ch.ja grzyba stać przy kamerce minutę i obracać rybą we wszystkich kierunkach?!

Chyba każdy wie jak okoń wygląda!

...oby jak najmniej takich specjalistów.

• Like 1

Przybyło trochę "drobnicy"

Robercie, te ciemne - Toby Z, to moja ulubiona klasyka na ''srebrne torpedy'' od lat ...  ;)

post-58381-0-16012200-1437908126_thumb.jpg

A BETE Utö kolor BSF-01 Silver to standard w wedkarskich pudelkach od Turku po Mariehamn :) , Atom'y, Atom Giller'y, Hammery i reszta ''drobnicy'' tez lubiana  ;) nie tylko przeze mnie ...

post-58381-0-00753000-1437909626_thumb.jpg

Edytowane przez mallard
  • Like 1

Robercie, te ciemne - Toby Z, to moja ulubiona klasyka na ''srebrne torpedy'' od lat ...  ;)

attachicon.gifIMG_3024.JPG

A BETE Utö kolor BSF-01 Silver to standard w wedkarskich pudelkach od Turku po Mariehamn :) , Atom'y, Atom Giller'y, Hammery i reszta ''drobnicy'' tez lubiana  ;) nie tylko przeze mnie ...

attachicon.gif0032.JPG

Miło to słyszeć :) Spora część tego "drobiazgu" nigdy nie widziała wody a waga nie zważyła żadnej ryby :D​ Żyłeczki nie nawijane a dwie szpulki Top Knot nie rozcięte (więc można odwijać w jednym, podwójnym kawałku.  

A co powiesz o tej: "Flamingo" 12g.Teraz dołączę rewers blachy. Powiem szczerze, że do tej pory nie zarejestrowałem tego modelu. Natomiast osoba od której kupiłem ten zestaw ABU twierdzi, że to był przed latami,  jego Fiński "killer" :)

post-52107-0-48447200-1437925604_thumb.jpg

post-52107-0-33613900-1437925642_thumb.jpg

• Like 1

Calkiem przypadkowo wszedlem w posiadanie takiego o to kijka. Opis wogole nie trafiony bo kij ma 2 x wiecej mocy jak zadeklarowano. Ogolnie kijek calkiem ciekawy. Ubrany w mikroski w K ramce. Kijek posiada przyzwoita czulosc ale nie jest to klasa BFS jak w opisie. Lowilem nim dzisiaj od 5gr + 3 easy seiner do 12gr. Laduje sie super i ma fajna operatywna dlugosc. Jest jednak male ale nie mam wolnego miejsca w stojaku [emoji23] [emoji23] kijek dosc specyficzny i mam juz 3 ktora obsluzom jednakowe Spektrum. Wiec wyglada na to ze chyba pogonie :)

post-48077-14379445974931_thumb.jpgpost-48077-14379446051529_thumb.jpgpost-48077-14379446183245_thumb.jpeg

• Like 1

Calkiem przypadkowo wszedlem w posiadanie takiego o to kijka. Opis wogole nie trafiony bo kij ma 2 x wiecej mocy jak zadeklarowano. Ogolnie kijek calkiem ciekawy. Ubrany w mikroski w K ramce. Kijek posiada przyzwoita czulosc ale nie jest to klasa BFS jak w opisie. Lowilem nim dzisiaj od 5gr + 3 easy seiner do 12gr. Laduje sie super i ma fajna operatywna dlugosc. Jest jednak male ale nie mam wolnego miejsca w stojaku [emoji23] [emoji23] kijek dosc specyficzny i mam juz 3 ktora obsluzom jednakowe Spektrum. Wiec wyglada na to ze chyba pogonie :)

attachicon.gifIMG_20150726_20675.jpgattachicon.gifIMG_20150726_27978.jpgattachicon.gifIMG-20150726-WA0004.jpeg

to już wole spina do 10 lb i 10 gram wyrzutu ?:D

Jak to by byl typowy BFS ktory obsluzy 3-7gr to bym sie cieszyl ale tak to sam nie wiem. Dlugosc super, akcja tez ciekawa. Wobkow na nim nie probowalem ale mysle ze by so poradzil kijaszek z malymi crankbaitami. Ale Nowy kijaszek oznacza potrzebe nowego mlynka :) a wolalbym jakies Echo na poczatek. Problem lerzy w tym ze w Niemczech rynek strasznie przesycony i takie kijki prawie nic nie warte SA, tzn praktycznie sie nie sprzedaja.

Miło to słyszeć :) Spora część tego "drobiazgu" nigdy nie widziała wody a waga nie zważyła żadnej ryby :D​ Żyłeczki nie nawijane a dwie szpulki Top Knot nie rozcięte (więc można odwijać w jednym, podwójnym kawałku.  

A co powiesz o tej: "Flamingo" 12g.Teraz dołączę rewers blachy. Powiem szczerze, że do tej pory nie zarejestrowałem tego modelu. Natomiast osoba od której kupiłem ten zestaw ABU twierdzi, że to był przed latami,  jego Fiński "killer" :)

Aż tak leciwy to ja nie jestem  :rolleyes: , żebym te wszystkie "perełki" spamiętał, pewnikiem co gdy to Flamingo brylowało na parkietach wędkarskich łódek, to ja jeszcze na chleb mówiłem : bep, a na muchy : tapty ...

Dzisiaj straszecznie podobny wydaje mi się mały Jazz, kto wie? może to taka powtórka z przeszłości, tyle że pod inną nazwą ?

A wracając do udanych powrotów z przed lat : Toby Salmo - dalej mnie zachwyca (chociaż dziś made in china) ;)

Pozdrawiam

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Tak gadacie o tych JDM' ach, że i mnie poniosło i kupiłem sobie wczoraj to: Megabass Super Destroyer Stage III F6-69X.

Pomyślałem, że trzeba choć liznąć tematu aby choć trochę zrozumieć o co chodzi.

(Choć Michał mnie ostrzegał , że można wsiąknąć :P )

Przeglądałem dziś sporo filmików wędkarskich na YT. Okonie i szczupaki.

I nie wytrzymałem, wyłączyłem bo zbyt dużo nerwów przy niektórych traciłem.

Po ch.ja grzyba stać przy kamerce minutę i obracać rybą we wszystkich kierunkach?!

Chyba każdy wie jak okoń wygląda!

...oby jak najmniej takich specjalistów.

hehehe minuta to malo, sporo jest takich co trzymaja nawet ponad 10 minut (tez taki filmy widzialem), walaja ryby po suchym piachu itd. A na koniec reklamuja sie jacy to super z nich C&R-orwcy....

• Like 1