Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

lata 8 i lata 80 gr. :)

To że Malasja mi nie przeszkadza, dołożę dwa łożyska na knoby i wodzik i będzie prawie jak Japan :P

Mój 6.3 spokojnie rzuca dżerkami ERC po 100gr, moim zdaniem młynek nie klęka. Na tym samym zestawie łowię gumami po 100 - 110 gr nie techniką dżerkowania, a zwykłym jednostajnym zwijaniem przynęty - nie "poci się".

Do takich jak moje zastosowań nie sądzę, żeby wymiana łożysk i knobów miało jakikolwiek sens;-)

Wydaje mi się że wszystkie kołowrotki z TWS-em są robione w Tajlandii , T 3 , Zillion , Morethan ,Tatula.

To że jest napis : japan version , znaczy tylko że jest robiony w Tajlandii dla japończyków .

Z.

Nie mylmy kraju wykonania z rynkiem docelowym - otóż właśnie parametr rynek docelowy potrafi poprzez kontrolę jakości, zastosowane materiały itd. z każdej produkcji Malezji, Wietnamu itd. potrafi zrobić sporą różnicę.

T3 AIR jest made in Japan... ;-)

• Like 2

Dokładnie tak kontrola techniczna robi swoje miała być tatula ale chyba wezme zillona.

T3 AIR ;-);-)

Z Tatką nie miałem wiele do czynienia, ale uwierz mi, że Zillion TWS dostaje ode mnie ostro i... nic. Więc pewnie będzie Ci służył. Pod jaki kij i jakie zastosowanie planujesz go używać?

Kurcze nic się nie ukryje ;) dokładnie tak opading.

Wiesz, jak masz określony budżet i nie chcesz go przekraczać Tatka wystarczy, lepiej różnicę/nadwyżkę wrzucić w kij.

Porównaj sobie te dwa multiki w artykule poniżej - zapraszam do lektury (porównywane są wersje USDM o ile się nie mylę).

http://www.tackletour.com/reviewinsightdaiwazilliontwspg2.html

No bo ja miałem ten multik niedawno w łapie (Bracka 18) i od tego czasu stałem się takim zawistnym zazdrośnikiem :D i z premedytacją podpuszczam kolegę...a co? w życiu nie może być tak lekko i prosto :P

(abulca 40 nie mam...i wielu innych też ;)  :D )

Robert, to może się podzielisz swoimi odczuciami na ten temat? Skoro już się namacałeś tego Zilliona?;-)

Odczucia? aaa to bardzo ciekawe zjawisko w tym przypadku. Biorę do łapki coś, co równocześnie jest tak lekkie i niepozorne (tandetne?)  a równocześnie perfekcyjnie spasowane, doskonale bezszelestnie pracujące, że musi być gwarantowaną jakością :rolleyes:  :)

Jak dodać do tego, że ten multik był sparowany z "właściwym" kijkiem, momentalnie budzi się myśl... chciał bym kiedyś mieć coś takiego, sprawdzić i się nie rozczarować :wub:  :D

Bo temu służą właśnie takie spotkania jak to na Brackiej. Tomek rothen zakochał się w pewnym okraglaczku. Mnie dane było pokręcić multiczkiem o którym tylko czytałem (i już jestem zainfekowany) a inny pomacał mój zgradziarski zestaw Arjona i zastanawia się jak to możliwe, że kiedyś na to ryby łowiono (pomogę...łowili bo były ;) )

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Witam. Na multika przesiadłem się pod koniec października tego roku. zakupiłem  abu garcia reno3 -s.

pytako czy ktoś z was łowił tym multikem i jak z jego trwałością, niestety :D :D :D też mnie zaraziła ta chorobapost-61736-0-58607700-1449698419.pngpost-61736-0-97857700-1449698419.png

Edytowane przez biker1
  • Like 1

Witam. Na multika przesiadłem się pod koniec października tego roku. zakupiłem  abu garcia reno3 -s.

pytako czy ktoś z was łowił tym multikem i jak z jego trwałością, niestety :D :D :D też mnie zaraziła ta choroba

Cześć,

Najważniejsze, że złapałeś bakcyla! napisz jeszcze, z jakim kijem sparowałeś multik?

Okrąglaczki moja miłość :) Póki co mój nowy nabytek to Daiwa Millionaire Ringa HL 103L SSS :) A Cardiffa 51sdc i tak upoluję do Maja :)

Odczucia? aaa to bardzo ciekawe zjawisko w tym przypadku. Biorę do łapki coś, co równocześnie jest tak lekkie i niepozorne (tandetne?)  a równocześnie perfekcyjnie spasowane, doskonale bezszelestnie pracujące, że musi być gwarantowaną jakością :rolleyes:  :)

Jak dodać do tego, że ten multik był sparowany z "właściwym" kijkiem, momentalnie budzi się myśl... chciał bym kiedyś mieć coś takiego, sprawdzić i się nie rozczarować :wub:  :D

Bo temu służą właśnie takie spotkania jak to na Brackiej. Tomek rothen zakochał się w pewnym okraglaczku. Mnie dane było pokręcić multiczkiem o którym tylko czytałem (i już jestem zainfekowany) a inny pomacał mój zgradziarski zestaw Arjona i zastanawia się jak to możliwe, że kiedyś na to ryby łowiono (pomogę...łowili bo były ;) )

• Like 1

Okrąglaczki moja miłość :) Póki co mój nowy nabytek to Daiwa Millionaire Ringa HL 103L SSS :) A Cardiffa 51sdc i tak upoluję do Maja :)

Super Tomek, bo ja niestety należę do tych z niskim profilem osobowości, poza tym widzę taką ogólną tendencję wśród starych wyjadaczy i nowego pokolenia castingowców. Trzeba utrzymywać klasyczny profil w tradycji! Cardiff fajny, naprawdę cacko. Też go kilka razy złapałem tu i ówdzie na Brackiej;-)

Marcin u mnie z okrąglakami jak z kobietą.Lubię krągłości i czuć co trzymam i obejmuję :) Jakkolwiek to odbierzecie :)

Super Tomek, bo ja niestety należę do tych z niskim profilem osobowości, poza tym widzę taką ogólną tendencję wśród starych wyjadaczy i nowego pokolenia castingowców. Trzeba utrzymywać klasyczny profil w tradycji! Cardiff fajny, naprawdę cacko. Też go kilka razy złapałem tu i ówdzie na Brackiej;-)

• Like 1