Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

narazie czekam na Mikołaja hi, płynie ze stanów przerabiam wedkę SG Drop Schot po złamanej szczytówce pezbroję ją pod casta i multik który mam będzie akurat.

Ale faktycznie lubię łapać UL a do tego z multikem by było super T3 Air na filmikach wygląda obiecująco.

Jakieś inne propozycje do UL mulików??

UL u mnie to Aldebaran Bfs Xg ze szpulą i hamulcem Availa . Komfort od 3-4 gramów + 2'

narazie czekam na Mikołaja hi, płynie ze stanów przerabiam wedkę SG Drop Schot po złamanej szczytówce pezbroję ją pod casta i multik który mam będzie akurat.

Ale faktycznie lubię łapać UL a do tego z multikem by było super T3 Air na filmikach wygląda obiecująco.

• Like 1

T3 Air rzeczywiście wymiata. ale jest kilka alternatyw, które też sobie dobrze radzą, zależy od tego co dla Ciebie oznacza UL w pazurku? o jakiej minimalnej gramaturze myślisz?

Niżej chyba nie da się ześć multikiem niż 3g,

a do tego plecionka czy żyłka może fluocarbo??

T3 Air przy odpowiednio dobranym kijaszku zejdzie do 1,5gr +2" kajtek. Bawiłem się z żyłka, FC również. zostałem przy plecionkach + 2m przyponu FC 8lb. Dla mnie przynajmniej takie połączenie działa optymalnie.

To trzeba sie jeszcze wstrzymac i zobaczymy co nowy rok przyniesie tzn czy bedzie pod znakiem T3 a moze zillona.

No chyba ze doradzicie cos sprawdzonego  B)

Raczej platforma Zilliona idzie w innym kierunku. zobaczymy co przyniesie Daiwa a następnie Ito.

Nowy rok, może niższa cena na T3 :wub:

Raczej nie sądzę, ceny będą szły moim zdaniem tylko w górę. a technologicznie czas platformy T3 za moment się skończy. Będzie można ją za 3 - 4 lata wrzucić do szafy @bob1 -)

Może będą świąteczne promocje się zobaczy.

Promocje będą po wystawkach w Osace, tam się okaże w co pójdzie JDM w 2016. Także czekamy na pierwszy tydzień lutego.

• Like 1

Teraz troszkę zmieniło się moje spojrzenie na UL, myslę że 3g +3cm to jest super, wcześniej na stałej szpuli łapałem 0,5g + paproszek kijek do 4g żyłka 10, ale i tak najlepsze efekty były w przedziale 3g - 5g na okonia

Aldebaran Bfs Xg w wersji Limited dodatkowo ma tylko ażurowaną szpulę, hamulec rzutowy ma jak podstawa i jest na 8 bloczkach.

Podobno z tego lata,nie wiem .U mnie na fabrycznej szpuli te 3-4 gramy polecą bez problemu ale sami wiecie z Availem bezstresowo :)

Jest jeszcze wersja Limited, która pewnie eliminuje potrzebę wymiany "bebechów". @Rothen, pewnie ten temat rozpoznałeś, jak to wygląda?

• Like 1

Aldebaran Bfs Xg w wersji Limited dodatkowo ma tylko ażurowaną szpulę, hamulec rzutowy ma jak podstawa i jest na 8 bloczkach.

Podobno z tego lata,nie wiem .U mnie na fabrycznej szpuli te 3-4 gramy polecą bez problemu ale sami wiecie z Availem bezstresowo :)

kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha??

albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036

Edytowane przez biker1

Raczej platforma Zilliona idzie w innym kierunku. zobaczymy co przyniesie Daiwa a następnie Ito.

Raczej nie sądzę, ceny będą szły moim zdaniem tylko w górę. a technologicznie czas platformy T3 za moment się skończy. Będzie można ją za 3 - 4 lata wrzucić do szafy @bob1 -)

Promocje będą po wystawkach w Osace, tam się okaże w co pójdzie JDM w 2016. Także czekamy na pierwszy tydzień lutego.

post-50364-0-95044900-1449748202_thumb.jpg

• Like 1

kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha??

albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036

Co do blanku, którego link wkleiłeś - niestety ja nie pomogę, pewnie ktoś z kolegów miał do czynienia już z ta produkcją, przeszukaj forum, założę się, że znajdziesz kilka wartościowych informacji w temacie. W zakresie doboru charakterystyki pracy kija nie musi to być klucha, med-fast też da radę - najważniejszy parametr - musi się dobrze ładować pod małym obciążeniem. Do takiego UL łowienia używam kija opisanego jako Regular, ale w rzeczywistości jest to med-fast z mocnym dolnikiem, działa bardzo dobrze.