biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 też się zastanawiałem nad tatula, ale jak ukręce casta to coś wybiorę.... i wtedy poproszę o poradę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 też się zastanawiałem nad tatula, ale jak ukręce casta to coś wybiorę.... i wtedy poproszę o poradęJesteśmy na miejscu, nigdzie nie idziemy, wal śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 narazie czekam na Mikołaja hi, płynie ze stanów przerabiam wedkę SG Drop Schot po złamanej szczytówce pezbroję ją pod casta i multik który mam będzie akurat.Ale faktycznie lubię łapać UL a do tego z multikem by było super T3 Air na filmikach wygląda obiecująco.Jakieś inne propozycje do UL mulików?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 To trzeba sie jeszcze wstrzymac i zobaczymy co nowy rok przyniesie tzn czy bedzie pod znakiem T3 a moze zillona.No chyba ze doradzicie cos sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Nowy rok, może niższa cena na T3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Może będą świąteczne promocje się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 UL u mnie to Aldebaran Bfs Xg ze szpulą i hamulcem Availa . Komfort od 3-4 gramów + 2'narazie czekam na Mikołaja hi, płynie ze stanów przerabiam wedkę SG Drop Schot po złamanej szczytówce pezbroję ją pod casta i multik który mam będzie akurat.Ale faktycznie lubię łapać UL a do tego z multikem by było super T3 Air na filmikach wygląda obiecująco.Jakieś inne propozycje do UL mulików?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 narazie czekam na Mikołaja hi, płynie ze stanów przerabiam wedkę SG Drop Schot po złamanej szczytówce pezbroję ją pod casta i multik który mam będzie akurat.Ale faktycznie lubię łapać UL a do tego z multikem by było super T3 Air na filmikach wygląda obiecująco.Jakieś inne propozycje do UL mulików??T3 Air rzeczywiście wymiata. ale jest kilka alternatyw, które też sobie dobrze radzą, zależy od tego co dla Ciebie oznacza UL w pazurku? o jakiej minimalnej gramaturze myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 UL u mnie to Aldebaran Bfs Xg ze szpulą i hamulcem Availa . Komfort od 3-4 gramów + 2'Niżej chyba nie da się ześć multikiem niż 3g,a do tego plecionka czy żyłka może fluocarbo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 UL u mnie to Aldebaran Bfs Xg ze szpulą i hamulcem Availa . Komfort od 3-4 gramów + 2'Jest jeszcze wersja Limited, która pewnie eliminuje potrzebę wymiany "bebechów". @Rothen, pewnie ten temat rozpoznałeś, jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Niżej chyba nie da się ześć multikiem niż 3g,a do tego plecionka czy żyłka może fluocarbo??T3 Air przy odpowiednio dobranym kijaszku zejdzie do 1,5gr +2" kajtek. Bawiłem się z żyłka, FC również. zostałem przy plecionkach + 2m przyponu FC 8lb. Dla mnie przynajmniej takie połączenie działa optymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 To trzeba sie jeszcze wstrzymac i zobaczymy co nowy rok przyniesie tzn czy bedzie pod znakiem T3 a moze zillona.No chyba ze doradzicie cos sprawdzonego Raczej platforma Zilliona idzie w innym kierunku. zobaczymy co przyniesie Daiwa a następnie Ito. Nowy rok, może niższa cena na T3 Raczej nie sądzę, ceny będą szły moim zdaniem tylko w górę. a technologicznie czas platformy T3 za moment się skończy. Będzie można ją za 3 - 4 lata wrzucić do szafy @bob1 -) Może będą świąteczne promocje się zobaczy.Promocje będą po wystawkach w Osace, tam się okaże w co pójdzie JDM w 2016. Także czekamy na pierwszy tydzień lutego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Teraz troszkę zmieniło się moje spojrzenie na UL, myslę że 3g +3cm to jest super, wcześniej na stałej szpuli łapałem 0,5g + paproszek kijek do 4g żyłka 10, ale i tak najlepsze efekty były w przedziale 3g - 5g na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Aldebaran Bfs Xg w wersji Limited dodatkowo ma tylko ażurowaną szpulę, hamulec rzutowy ma jak podstawa i jest na 8 bloczkach.Podobno z tego lata,nie wiem .U mnie na fabrycznej szpuli te 3-4 gramy polecą bez problemu ale sami wiecie z Availem bezstresowo Jest jeszcze wersja Limited, która pewnie eliminuje potrzebę wymiany "bebechów". @Rothen, pewnie ten temat rozpoznałeś, jak to wygląda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Na pewno jest to opcja o wiele bardziej łaskawa dla budżetu, nie ma w tej kwestii dyskusji. Oj ten Avail;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Aldebaran Bfs Xg w wersji Limited dodatkowo ma tylko ażurowaną szpulę, hamulec rzutowy ma jak podstawa i jest na 8 bloczkach.Podobno z tego lata,nie wiem .U mnie na fabrycznej szpuli te 3-4 gramy polecą bez problemu ale sami wiecie z Availem bezstresowo kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha?? albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036 Edytowane 9 Grudnia 2015 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Tani nie jest, ale za 40 - 45k jeników można wyrwać. A wrażenia niezapomniane...Marcin, gdzie? Wszędzie gdzie ostatnio szukałem cena w okolicach 55k yen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Marcin, gdzie? Wszędzie gdzie ostatnio szukałem cena w okolicach 55k yen.Poszperaj na japońskim Yahoo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Raczej platforma Zilliona idzie w innym kierunku. zobaczymy co przyniesie Daiwa a następnie Ito. Raczej nie sądzę, ceny będą szły moim zdaniem tylko w górę. a technologicznie czas platformy T3 za moment się skończy. Będzie można ją za 3 - 4 lata wrzucić do szafy @bob1 -) Promocje będą po wystawkach w Osace, tam się okaże w co pójdzie JDM w 2016. Także czekamy na pierwszy tydzień lutego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 No no, to może być to:) Ciekawe jak ogarną miejsce na system wodzika... pamiętasz Kamil kiedyś o tym rozmawialiśmy już. Trzymam kciuki za inżynierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 jeśli tak będzie jak chodzą plotki, to będzie to zupełnie inna/nowa konstrukcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 kijek do tego maks do 15g, długość 2,10 będzie dobra? Szybki czy bardziej klucha?? albo taki blank https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/BLANK-MHX-S721%2C-0%2C9-5%2C5g%2C-2-6lb%2C-Mod-FAST%2C-183cm%2C-1-czesciowy-1/1036Co do blanku, którego link wkleiłeś - niestety ja nie pomogę, pewnie ktoś z kolegów miał do czynienia już z ta produkcją, przeszukaj forum, założę się, że znajdziesz kilka wartościowych informacji w temacie. W zakresie doboru charakterystyki pracy kija nie musi to być klucha, med-fast też da radę - najważniejszy parametr - musi się dobrze ładować pod małym obciążeniem. Do takiego UL łowienia używam kija opisanego jako Regular, ale w rzeczywistości jest to med-fast z mocnym dolnikiem, działa bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 jeśli tak będzie jak chodzą plotki, to będzie to zupełnie inna/nowa konstrukcjaMyślisz, że w Osace już pokażą? Straszna cisza teraz przed targami, jak sypną z rękawa nowinkami to dopiero będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 tego sie boje Bo steez chyba zabrnal w slepą uliczke - co tam można jeszcze zmienić aby było lepiej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 tego sie boje Bo steez chyba zabrnal w slepą uliczke - co tam można jeszcze zmienić aby było lepiej ?Właśnie, zaraz Robert będzie musiał dla niego znaleźć miejsce w Szafie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi