kolo807 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dzieki bardzo polonista nie jestem chyba o to Ci chodzi tak Marcinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Interpunkcja potrafi czynić cuda. I warto przeczytać przed wysłaniem, to co się napisało ... taka auto korekta Edytowane 3 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Chyba nie,skoro ignorujesz mój wpis.Nie trzeba być "polonista",aby pisać po polsku.Tyle z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Ok dziekuje za zwrocenie UWAGI z dniem dzisiejszym postaram sie poprawic co moge napisac na swoje usprawiedliwienie nie posiadam polskich znakow . Edytowane 3 Stycznia 2016 przez kolo807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Dla jasności. Obaj "zwracający uwagę" nie mają zamiaru nikomu dokuczyć a jedynie zwrócić uwagę/uczulić. Niestety spora grupa ludzi, posługuje się dziwnym esemesowo-internetowym językiem kalecząc wszystkie zasady .. nie rozumiem czemu? Brak Polskich znaków jest na pewno problemem i to rozumiem.Pozdrawiam więc z uśmiechem ... kropka Edytowane 3 Stycznia 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Jak to mówi Bralczyk Edytowane 3 Stycznia 2016 przez rothen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dla jasności. Obaj "zwracający uwagę" nie mają zamiaru nikomu dokuczyć a jedynie zwrócić uwagę/uczulić. Niestety spora grupa ludzi, posługuje się dziwnym esemesowo-internetowym językiem kalecząc wszystkie zasady .. nie rozumiem czemu? Brak Polskich znaków jest na pewno problemem i to rozumiem.Pozdrawiam więc z uśmiechem ... kropka Podpisuję się pod tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Bob ja nie mam żadnego problemu i urazy sądziłem że kolega Marcin czytał moje wpisy i pisałem że przepraszam za brak polskich znaków może to dawno było nie ważne. Wracając do pytania wie ktoś jakie są łożyska w shimano calcutta 101? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 W pracy na PC też nie mam polskich znaków i przeglądarka jest biedna, bo nie sprawdza/poprawia pisowni......potem szukam w necie różnych słów i wycinam z nich literki ę,ą, ó,ł, ś, ż,ć,ź i wklejam...ale to męczarnia pisać 10 min post na 10 słów.....może ja się trochę opuszczę dla odmiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) np.takihttp://allegro.pl/salmo-kolowrotek-taifun-multiplikator-podlodowy-i5843457704.htmlWielkie dzieki ,ale myslalem o czyms konkretniejszym np. Hurricane 40 / BFT Hornet 4000 Ice.( no moze ciut mniejszym)psTez na niektorych nosnikach nie mam polskich znakow . Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie ma takiej potrzeby , własnie tak robię i aż mi lżej może kupię nowy sprzęt wtedy nie będzie to tak kłopotliwe albo nie będę się męczył i kupię kolejny multik . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Komuś może się wyda głupie pytanie ale zapytam.Czy da się bez najmniejszego wpływu na komfort łowienia machać kijem z pozycji siedzącej?Zakładamy że chcemy sprowadzić jak najgłębiej jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Komuś może się wyda głupie pytanie ale zapytam.Czy da się bez najmniejszego wpływu na komfort łowienia machać kijem z pozycji siedzącej?Zakładamy że chcemy sprowadzić jak najgłębiej jerkaCzyli rozumiem, że nie chodzi Ci o rzucanie kijem, a prowadzenie jerka? Machać mi się kojarzy zerojedynkowo z rzucaniem... no i gdzie będziesz siedział? Kajak, tradycyjna ławka na łodzi, wypas siedzonko wysokie na bass'owym potworze?!? Trochę musisz uściślić pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ławka w pontonie z kolanami pod brodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ławka w pontonie z kolanami pod brodą Proponuję stanąć, jak masz oczywiście sztywną podłogę, prowadzenie jerka głębiej będzie na siedząco dość ciężkie... i zależy jakiego. Zawsze możesz policzyć do 10, podziwiać w międzyczasie przyrodę... i zyskasz ten metr - dwa głębokości. Różne jerki inaczej się sprowadza kijem na głębszą partię wody, każdy model zachowuje się inaczej... np. busterki lubią takie krótkie mocne szarpnięcie w dół, wtedy bokiem schodzą w dół. Podobnie zachowuje się dexter Illex'a. Niektóre batomiast, jak chociażby phantom'y lubią spokojne, majestatyczne i ociężałe pociągnięcie żeby zejść trochę - podkreślam trochę - głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam sztywną podłogę, ale całodzienne łowienie na stojąco słabo widzę.Na to wychodzi że trzeba się jeszcze doposażyć w tradycyjny kij na tzw. odpoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam sztywną podłogę, ale całodzienne łowienie na stojąco słabo widzę.Na to wychodzi że trzeba się jeszcze doposażyć w tradycyjny kij na tzw. odpoczynek.Od razu tradycyjny, zawsze z siedzącej pozycji możesz podziałać jakimś miękkim wabikiem w pół wody. W prowadzeniu takiej przynęty siedzenie nie przeszkadza. poza tym jak matki żrą, kto by siadał;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sądziłem ze juz koniec z zakupami ale jeszcze potrzebuje jeden kij do DUŻYCH przynęt gramatura do 120 gram macie jakieś sprawdzone budżetowe propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Moze nie do 120, ale do 100 polecam goraco zrobic sobie kijek na nlanku Xzoga 66 7kg. Magia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 ...lub idąc dalej Xzoga 8kg i 120 leci. Dawid Coperfield 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 ...lub idąc dalej Xzoga 8kg i 120 leci. Dawid Coperfield Tu Ci wierzę na słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 ...lub idąc dalej Xzoga 8kg i 120 leci. Dawid Coperfield Mam lekko ograniczony budżet acz kolwiek lepiej raz a dobrze czasu jest jeszcze dużo .Tranzakcja doszła do skutku z tą do 15 kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 8kg jak kojarze jest krótsza - taka g60. 7kg to 66. Mi gumy lepiej się prowadzi kijem 2m niż krótszym - przynajmniej w porównaniu do 1.8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) ja piszę o zastosowaniu zogi8 zdecydowanie do jerków a nie gum choć i jak trzeba było i "poważna" guma szczupakowa latała jak trzeba a prowadzenie "jerkowe" było super. Muszę szczerze dodać, że moje doświadczenie z kijkiem na tym blanku jest ...dwudniowe. Pożyczył mi go Tomek (@rothen) na naszym ostatnim wyjeździe grudniowym na Drużno. Ale właśnie dla tego, że mogłem połowić nim tak krótko, skupiałem się na cechach i charakterystyce tego blanku. Zaczepiałem więc na agrafkę "różne różności" i "dynksy z wajhadełkiem) i na prawdę oceniam go bardzo dobrze (więc może jednak kiedyś ukręcę sobie taki) Edytowane 9 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Parametry rzutowe bardziej by mi pasowały właśnie tej 8kg. za 7ka jest jednak długość i wg tabeli - szybkość. ten blank opisany jest jako szybszy niż 8ka.a refleksu niestety brakuje czasem daje sobie rok żeby określić dokładniej swoje potrzeby.a później- któraś xzoga się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi