Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Te 18kg to pod łowienie takie jak w ostatnim sezonie, które dało mi dużo radości..... i ryb :)

Pod linkę 40lb.

30kg - jeden zestaw składam pod dwie przynęty: jerk Mela /ok 100-105?g/ i sebile magic swimmer /120g/.

Kij /Rozemeijer do 120g/, multik /okrąglak Abu/, plecionka /60lb Xzoga A8/ i teraz te przypony.

Dla tych dwóch przynęt :)

• Like 2

Z waszych wypowiedzi

Na giełdzie był dziś rano jeszcze cormoran k-don do 60g 2 skład w proporcji 1/3 + 2/3

Dość tani i chwalony.Poczytaj o nim.

I ja polecam na początek i nie tylko  :)

wnioskuję, że wybrany przeze mnie blank nie jest wart swojej ceny skoro proponujecie coś innego, tańszego i też dobrego. Czas poszukać zatem czegoś w zasobach naszych krajowych dystrybutorów.

Gdyby któryś z kolegów chciał mi zaoszczędzić szukania i podesłać jakieś typy w rozmowie prywatnej (aby tu już nie zaśmiecać wątku) to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam, 

Marek

Edytowane przez wesoływędkarz

To kafejka  :P

Ja jeszcze nie wiele przerzuciłem wędek cast, ale większość to te, które miały co najmniej dobre opinie tu na jerku.

Z niższych półek wszystkie były/są, ale ryby chyba nie wiedziały o tym.

No ja przynajmniej im nie mówiłem  :lol:

Okuma black rock cast - jak przyjechał załamałem się, jakoś tandetą mi zajechało pomimo, że mam z tej samej serii spina i super mi leży, Ale nad wodą - zupełnie inne wrażenia. Jestem zadowolony z niego. Jak na kijek za ok 230zł /nowy/. 

Dragon ultima cast - najwięcej ryb zaliczył, od ok 30-35cm do chyba 88cm. Super mi leży. Jeżeli coś go zastąpi to tylko xzoga. A ultima zostanie za szafą - szkoda sprzedawać za takie pieniądze. Na forum wrzuciłem fotki, również z ugięcia.

Dragon millenium hd cast jerk /czy jakoś tak/ - mam wersję 1,8m do 60g - twardy sztywny, do jerków spoko - wygodny, łatwo się prowadzi , pod gumy mi nie leży.

Kije Rozemeijera tez ludzie chwalą, ale za mało nim operowałem żeby się wypowiedzieć.

Jeżeli zakres cw będzie pasować - Ultima cast.

Czasami przechodzi, ale powyżej 10lb. Na cieniasach nie da już rady. Najlepszym sposobem żeby się pozbyć brody, to ich z lasu po prostu nie wywoływać. Nie wywołujcie brody z lasu!!!;-)

no ale czasami sama się pcha ta broda....