Gobio Gobio Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam,Wiecie ile plat.co.jp liczy sobie za wysyłkę multika do Polski?O ceny multika dolicz 6€ za pakowanie i 16€ za przesylke. Dodatkowo VAT, cło i drobne 10 zł dla poczty polskiej za odebranie przesyłki najcześciej w ich placówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMBIOZA Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) No dobrze napiszę na temat....tydzień temu kolega dał mi porzucać na podwórku swoim castem i okazało się ,że daję radę Po prostu jestem już stracony....i kupiłem - tatulę 100hsl(poczekam ze trzy tygodnie bo z USA) i kij team dragon cast 1,85m 30-70gr.Poczytałem i taki zestaw na poczatek kupiłem.......da radę? Będą sliderki 10cm, fatso i pewnie jeszcze trochę podobnych gramatur od 30 do 80gr - więc myślę ,że zestawik będzie grał.Jaką grubość pletki radzicie - 0,15-0,20 czy może inaczej 20lb czy 30lb ? Chcę rzucać daaaaaleko, bedę łowić głównie na dużych starorzeczach do 2,5 metra głebokości. Edytowane 18 Lutego 2016 przez SYMBIOZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Gdzie jest moderator Nie przeszkadzaj, przeglądam temat hahaha:) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie przeszkadzaj, przeglądam temat hahaha:)platanie linki na multiplikatorze jest częstym zjawiskiem u początkujących........ Wiem coś na temat bo sam jestem początkujący i bardzo ale to bardzo śledzę temat związany a plątaniem się linki........ :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No dobrze napiszę na temat....tydzień temu kolega dał mi porzucać na podwórku swoim castem i okazało się ,że daję radę Po prostu jestem już stracony....i kupiłem - tatulę 100hsl(poczekam ze trzy tygodnie bo z USA) i kij team dragon cast 1,85m 30-70gr.Poczytałem i taki zestaw na poczatek kupiłem.......da radę? Będą sliderki 10cm, fatso i pewnie jeszcze trochę podobnych gramatur od 30 do 80gr - więc myślę ,że zestawik będzie grał.Jaką grubość pletki radzicie - 0,15-0,20 czy może inaczej 20lb czy 30lb ? Chcę rzucać daaaaaleko, bedę łowić głównie na dużych starorzeczach do 2,5 metra głebokości.Na początek przygody proponuję 30lb-będzie mniej odstrzałów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No dobrze napiszę na temat....tydzień temu kolega dał mi porzucać na podwórku swoim castem i okazało się ,że daję radę Po prostu jestem już stracony....i kupiłem - tatulę 100hsl(poczekam ze trzy tygodnie bo z USA) i kij team dragon cast 1,85m 30-70gr.Poczytałem i taki zestaw na poczatek kupiłem.......da radę? Będą sliderki 10cm, fatso i pewnie jeszcze trochę podobnych gramatur od 30 do 80gr - więc myślę ,że zestawik będzie grał.Jaką grubość pletki radzicie - 0,15-0,20 czy może inaczej 20lb czy 30lb ? Chcę rzucać daaaaaleko, bedę łowić głównie na dużych starorzeczach do 2,5 metra głebokości....nienawidzę słowa "pletka" pfeeeeee... Weź plecionkę ( ) 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ja też nie lubię - "PLETKA" a sam używam tego określenia ale od dziś przestaję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Chcesz rzucać daleko? Trening, trening i jeszcze raz trening. No, może jeszcze trochę wrodzonego talentu Co do plecionki, to już bardziej doświadczeni użytkownicy się wypowiedzieli.Odstrzeliwanie przynęt i brody? Normalna rzecz podczas nauki i też "trochę" później Na to pierwsze zdecydowanie pomaga mocniejsza plecionka. Sam przez pierwszy rok łowienia castingiem odstrzeliłem jedną przynętę, a broda mi się zrobiła kilkanaście razy. Kolejny rok wzbogacił statystyki o kilka bród. Chyba niezły wynik, jak na początki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dzięki linkowi zamieszczonemu przez @Godskiego namierzyłem zilliona za 1080złhttp://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/daiwa-zillion-tws-japan/1248003/p Trochę przepłaciłem, niewiele, ale jednak.Myślę, że super oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam Czy istnieje możliwość dokupienia brakującej rączki (podwójnej) do multiplikatora Abu Garcia Revo Toro NACL 51? Jeżeli tak to gdzie? A może ktoś posiada na zbyciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Mi ''zrobiło'' się tak...naczytałem się na j.b. a na youtube naoglądałem się ''skośnych'' z multipikatorami i je**o na łep,pobiegłem do sklepu po pracy kupiłem Curado 201 G7 ,bo tanie pieroństwo było...od razu łożyska w acetonie wykąpałem i dałem na nie ''rocket fuel'' aby lekko kręciły i głośno szumiały...teraz klecę kija 6'6" 12lb z pazurem w głowie mając następny projekt też 12lb tylko ''szklane'',w miedzy czasie przegladając sieć w poszukiwaniu Avail-a SCPXT1550 lub 1539 i łożysk z pomarańczowym uszczelniaczem..........a wszystko to po oddaniu może 15 rzutów z balkonu,przy pomocy tego Curado i kija spiningowego.....chyba zdecydowanie zima już dla mnie trwa za długo.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) To jest właśnie ta choroba. Ja wyciągam swoją walizeczkę z multikami, czyszczę, kręcę-bo licznik musi "bić". A Moja żona twierdzi że znowu wyciągam swoje "kochanki" Edytowane 22 Lutego 2016 przez proraf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Uspokój żonę ... kochanki nigdy nie dają sobą tak kręcić jak multiki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Robercie....czas zmienić kochanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 taaa i nikt nie nakleja ostrzegawczych naklejek....ani na te pierońskie multiki ani na komponenty do kręcenia wędek..... dopiero co skończyłem i nawet się nią nie nałowiłem a już mnie korci by coś kręcić....ba już wiem że do tych 3 kręciołków które mam zaraz dołączy 4-ty........ taniej by wyszło chyba do domu publicznego na "b" chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 ... a w tych "domach" na "b" , zawsze jest szansa coś poważnego złapać (w odróżnieniu od naszych łowisk) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 To jest właśnie ta choroba. Ja wyciągam swoją walizeczkę z multikami, czyszczę, kręcę-bo licznik musi "bić".A Moja żona twierdzi że znowu wyciągam swoje "kochanki"Rafał to może podrzuce Ci wytlumaczenie.Zostawie u Ciebie kilka moich maszynek do przesmarowania i będziesz miał wymówke, że no przecież obiecałeś koledze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Rafał to może podrzuce Ci wytlumaczenie.Zostawie u Ciebie kilka moich maszynek do przesmarowania i będziesz miał wymówke, że no przecież obiecałeś koledze oj troszkę by ludzi się znalazło żeby podrzucić do smarowania..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Miałem powiedzieć wcześniej ale gdzieś mi wyleciało ze łba.Zamówiłem takie dwa pokrowce:http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Nylon-Carcia-Spinning-Wheel-Baitcasting-Fishing-Reel-Bag-Protective-Case-Fishing-Tackle-Black/2041959272.htmlWyszło mnie to łącznie chyba ok 20zł, Z jakimś haczkiem niewielkim.Rozmiar ogarnia bez problemu zillion TW 1516, również podpięty pod kija.Kształt uniemożliwia jednak zabezpieczenie multika na złożonym całym zestawie - naprężona linka odpada.Chyba że luźno puszczona. dokładnie 24,84zł Edytowane 29 Lutego 2016 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 44 zł i jadą do mnie 4 sztuki dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Szybka akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Cieszę się że mogłem pomoc. Moje jechały jakieś dwa tygodnie....więc na dzień kobiet może nie dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 koledzy szukam maty wędkarskiej z nadrukowaną miarką nie duzą??ktoś wie gdzie taką można zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 BFT chyba takową ma? Ale tanio to nie będzie:) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 BFT chyba takową ma? Ale tanio to nie będzie:) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu TapatalkaBFT to sklep czy uzytkownik Jerkbait.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi