Przemsol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 czasem załapuję jak diesel na mrozie........ale to z uwagi na rok produkcji ale od czasu do czasu i mnie się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Daj spokój dzieciaku A wracając do tematu. Szum wysokiego przełożenia trzeba zaakceptować i koniec (kto ma słuch absolutny to korki w uszy)Pomaga gęściejszy smar na przekładnię. Tylko korba już tak nie za... zasuwa przy kręceniu przed telewizorem podczas ME. (mnie taki opór nie przeszkadza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 faktem jest.....ss air ciuchutki ale korba nie kręci się od oddechu chomika ale za to cichy jak myszka....tatula R type kręci się tak że trudno korbę złapać ale gwiżdże jak startujący kukurużnik oba jeszcze nie otwierane.....i nie psute przez mła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Generalnie chłopaki rozpoczynam kajakowy casting, na razie próbuję złapać temat ostrożnie. Dzięki @Brig za wsparcie - bezcenne, skrzynkę i resztę gadżetów - cudo, dobre rady i obiecuję, że więcej nie będę gadał przez telefon podczas wiosłowania;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 To real foto? Jeśli tak to nieudane ... rewelacyjne zdjęcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 No real real, nie poznajesz naszego pięknego Ż? Woda 29 st. C... Nie ma czego szukać na ten moment... ale pływanie super, zajarany jestem totalnie;) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Łał, Marcinku, pikne to. Muszę Cię skontaktować z Rafałem Skórnickim. Pomieszkuje w Wielkopolskim. Nie lada to kajakowędkarz, a i castingowiec wyśmienity. Nigdy tak ułożonego i zdyscyplinowanego (odpowiedzialnego) kajako-wędkarza nie spotkałem w swoim życiu. Rafał ma jeszcze jedno widzimisię. Sam sobie buduje wędki. Znamienity kolo. Aha, Minecjusz Go też zna! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Łał, Marcinku, pikne to. Muszę Cię skontaktować z Rafałem Skórnickim. Pomieszkuje w Wielkopolskim. Nie lada to kajakowędkarz, a i castingowiec wyśmienity. Nigdy tak ułożonego i zdyscyplinowanego (odpowiedzialnego) kajako-wędkarza nie spotkałem w swoim życiu. Rafał ma jeszcze jedno widzimisię. Sam sobie buduje wędki. Znamienity kolo. Aha, Minecjusz Go też zna!Super, każdy kajakowiec teraz na wagę złota, mało ich jest - tych wędkarskich oczywiście. Wyobrażasz sobie jak to będzie śmigało na starorzeczach u Przemka? Miód malina proszę Szanownego Pana;-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Ja cały czas myślę o takim kajaku ale czy nie utopię sprzętu:/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Ja cały czas myślę o takim kajaku ale czy nie utopię sprzętu:/?Jak na ten moment udało mi się bez problemu wszystko uratować:-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Czyli Marcinie, była już konieczność ratowania sprzętu? ... no opowiadaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Po dwu miesięcznej przygodzie z Castem melduje się kolejny łódkowy zestaw tym razem Xtreme 5C68MHF + Calcutta Conquest 201 ogarnie cięższą szczupakową artylerie. Tak się spodobała ruchoma szpula że jedyny stałoszpulowiec który zostanie na stanie to przy kijku okoniowym do 3.5g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Po dwu miesięcznej przygodzie z Castem melduje się kolejny łódkowy zestaw tym razem Xtreme 5C68MHF + Calcutta Conquest 201 ogarnie cięższą szczupakową artylerie. Tak się spodobała ruchoma szpula że jedyny stałoszpulowiec który zostanie na stanie to przy kijku okoniowym do 3.5g Prawidłowo...u mnie wygląda to podobnie w sprawie stałej szpuli... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Tak dzisaj informacyjnie w sprawie chińskiej szpuli za 45dolców do Alphasa.Byłem wczoraj trochę na testach,i swojego Sol-a sparowałem z nowym (w fazie lakierowania) kijkiem 6'6'' 10lb 4-10g.I powiem tak szpulka ma duży potencjał w UL,chociaż go nie wykożystałem nawet w 50%,ze wzgledu na zestaw (kij).Najniżej zszedłem gramaturą do 4g (obrotówka 1) i bez wysiłkowo udało mi się powtarzalnie rzucać na około 35m,pomimo ''płaskich'' rzutów i praktycznie braku ładowania ze strony kija,manetyk ustawiony na 3 ''kreski'' poniżej max,przy przynetach z zakresu 6-9g (woblery) nastawa max lub kreska poniżej (wietrzyk) i rzuty 40-45m,pomimo tego ,że kijek z charakterystyki nadaje głównie się do jigów (coś pomiędzy ex-fast a fast).Na szpulkę wlazło 150m plecionki x8 PE #0,8 i na mojej wadze całość waży 12g,co daje elegancki wynik w porównianiu z orginalną szpulą ,która ważyła z tą samą linką+podkład 22g. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Wyniki rzutowe godne największych mistrzów castingu ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Wyniki rzutowe godne największych mistrzów castingu ......darujmy sobie tą ironię,to jest forum koleżeńskie...na stało szpulowcu potrafiłem przy takiej konfiguracji sprzętu rzucać ponad 60m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja tylko stwierdzam fakty.-chińska szpula-4g przynęta(obrotówka)-kij który nie ładuje się pod ciężarem wabika-hamulec magnetyczny skręcony prawie na maxa-odległości bez wysiłku=35m Myślę,że wielu doświadczonych kolegów z multikami w cenie małego używanego samochodu,zazdrości Tobie wyników.Dlatego moje gratulacje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) To przedstawie jeszcze raz fakty:-szpula chińska-4g obrotówka (wibraxa z asymetrycznym korpusem)-kij pod tym ciężarem ładuje się tylko szczytem (może 30cm)-łożyska szpuli ,w panelu Katobi BFS,na szpuli chińskie BFS chybrydowe,wszystko kręci na Alchemy Oil-Ultra Light-kołnież na szpuli jest wyższy cieńszy ,lekko stożkowy i więcej ''wchodzi'' w magnetyk,przy max.dokręconym i 13g za każdym razem robi się ''burdel'' na szpuli,bo nastawa jest za lekka do takiego obicążenia.-rzut z ''bata'' z pleców obórącz,bez wysiłku,bo nie ma uczucia mega ładowania kija. Nie reklamuję chińszczyzny,bo wielu niestać na taki ruch aby wydać z ciekawości 45dolarów,ale powiem szczerze ,leży w tym momencie na cle szpulka Availa do Curado 51E za całe 101 dolarów i niedługo będę miał porównanie,czy te japońskie ceny nie są z aspektu ,że są japońskie...są z kosmosu. A koledze marcin_krych ,życzę powodzenia...z castingiem...jak nie wychodzi. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam.Potrzebuję żyłeczkę ,która będzie fajnie grała z multiplikatorem.Jako że czasu mało to musi być dostępna w Polsce.-Grubość +-0,18-mało rozciągliwa -miękka -bez pamięci Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Mam i polecam Varivas Super Soft Nylon 0,165mm-0,185mm lub Super Trout Advance Twitch Master 0,165mm-0,185 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam.Potrzebuję żyłeczkę ,która będzie fajnie grała z multiplikatorem.Jako że czasu mało to musi być dostępna w Polsce.-Grubość +-0,18-mało rozciągliwa -miękka -bez pamięci Jakieś propozycje?O dziwo dragon team dragon - flex albo spin uzywałem obu na multikacj 0.20 dawały rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 @rothen możesz porównać te dwie żyłki?@Meme- dragon potrafi pozytywnie zaskoczyć.Od dłuższego czasu moją podstawową plecionką jest dragon jiggin braid i nie mam zamiaru zmieniać na nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 skoro mowa o żyłkach to zapytam ,jak ma się łowienie żyłką a plecionką na casting? trudniej ,łatwiej? jak z odległościami rzutów ? do tej pory łowiłem tylko na plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Osobiście używam Varivas Super Soft Nylon 0,165mm z Aldebaranem BFS XG + Avail .Super miękka ,brak pamięci i naprawdę imponujące rzuty .Oprócz okoni dała radę sandaczowi 73 cm . Plecionki Super Trout Advance Twitch Master używa Maniek1972 i chwalił ją ze względu na brak rozciągliwości . @rothen możesz porównać te dwie żyłki? @Meme- dragon potrafi pozytywnie zaskoczyć.Od dłuższego czasu moją podstawową plecionką jest dragon jiggin braid i nie mam zamiaru zmieniać na nic innego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi