Żbiku Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Podpytam tu, może ktoś widział gdzieś w polskim sklepie albo internetach na sprzedaż Abu C4 4601 (koniecznie egzemplarz nowy nieużywany)? I czy w ogóle wystepuje C4 w rozmiarze 4601 na lewa rękę? Edytowane 23 Lipca 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 znalazłem takihttp://blog.livedoor.jp/kyasaren/archives/1674699.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Ja znalazłem więcej Ale w sprzedaży znaleźć tego modelu nie mogę. I na stronie Abu też go nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Raczej już go nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Poprawcie jeśli się mylę, ale nie ma możliwości, żeby ta szpulka pasowała jednocześnie do 1016 i TD-Z 103/105. http://pl.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-STEEZ-SV-SS-SV-TD-Z-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REELSPOOL/32589574504.html?isOrig=true#extend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Dzisiaj odebrałem z poczty moją szpulke do Haibo od Ray's Studio z Aliexpress. Jakość wykonania wg mnie bardzo wysoka, nie ważyłem bo nie posiadam takiej wagi ale wg sprzedawcy szpulka waży około 9g i posiada hybrydowe łożysko. Jutro nawinę jakąś linke i potestuje nad wodą. Film pokazuje jak szpulka kręci się "szturchnięta" palcem, jak oceniacie? https://youtu.be/Io-fHKJ6NIA Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Lipca 2016 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Zapi....la aż miło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Szkoda, że do Tatuli takich fajnych szpulek w tych pieniądzach nie robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Szkoda, że do Tatuli takich fajnych szpulek w tych pieniądzach nie robią... Jeszcze jakiś czas temu były i do Tatuli 100/101 niestety już się nie pojawiają.Co do samego źródła to mam z niego szpulę w TD-Sol i rzuty gramaturą 3,5-5g są porównywalne z Curado 51 z Availem,więc mit chińczyka robiącego szpulki na badziewnych maszynach w piwnicy można obalić,bo te chińskie szpule są wykonane bardzo poprawnie ,co potwierdzają wpisy na forach za oceanem. Edytowane 25 Lipca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Ja się spóźniłem na takie cudo do tatuli za 24USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Też kiedyś widziałem do tatuli, ale już nie były takie lekkie- ważyły kolo 14g Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Lipca 2016 przez marcin_krych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Tatula to już kawałeczek multika ...te szpulki ważyły 13,8g i były sporo płytsze niż 16g szpule HLC, za jedyne 100 USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 I to by było to, pod cienka linkę płytsza niz HLC byłaby idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 takie były do tatuli.....i ja się też niestety spóźniłem.....http://www.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-TATULA-TYPE-R-TATULA-HD-TATULA103SH-TATULA-HLC-FUEGO-TATULA-HD-CUSTOM-FISHING-REEL/32589893983.htmlpotem przez chwilę były jeszcze na e-bay'u.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 takie były do tatuli.....i ja się też niestety spóźniłem.....http://www.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-TATULA-TYPE-R-TATULA-HD-TATULA103SH-TATULA-HLC-FUEGO-TATULA-HD-CUSTOM-FISHING-REEL/32589893983.htmlpotem przez chwilę były jeszcze na e-bay'u....A ta aukcja z Twojego linku jest juz zakończona? Bo nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) kurczę mi też by się przydała taka szpulka do Tatulii jakieś fajne łożyska Edytowane 26 Lipca 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Dzisiaj nawinąłem linkę ktorą miałem pod ręką i nad wode... Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. O wiele mniej wysiłku musiałem wkładać w rzuty, komfort rzutów znacznie sie poprawił, nawet małe woblery które wcześniej nie chciały współpracować zaczęły latać :-) moze nie na jakieś szalone odległości ale zawsze... Arsenał przynęt których mogę użyć na casta znacznie sie powiększył :-) Nagrałem taki krótki i kiepski film żeby pokazać jak lata z tego cuda 3g + gumka ala kaitech (0,5g). Rzuty na okolo 22m na komfortowych ustawieniach. Po zmianie kijka na lżejszy odległości pewnie bedą lepsze, mój ładuje tak od tych tg dopiero. Chyba nie jest źle? https://youtu.be/OXn2MIR7NLQ Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Lipca 2016 przez lukastrance 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie , no jest OK Gdybyś jeszcze nie filmował pod światło (choć artystycznie jest bardzo dobrze) i gdyby było widać, gdzie wpada przynęta ... było by jeszcze bardziej OK Ale spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Tutaj link do dyskusji na forum za oceanem,warto się zaznajomić,bo te szpulki są godne uwagi i za dość niewielkie pieniądze mozna zrobić z multika Daiwy BFS (nie mylić z Big Fucking Son of bitch). http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=47&t=67159 ...a tutaj Ryoga 1016 z chińczykiem po rosyjsku...pierwszy to spasowanie...drugi jak to działa z 2,5g... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Tak trochę ni z gruchy ni z pietruch. Znalazłem sklep stacjonarny który sprzedaje żyłki i plecionki Varivas we Wrocławiu a najlepsze jest to że dość często koło niego przejeżdzałem. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To może i ja ni z gruchy ni z pietruchy.... Czy Shimano Curado 201I jest made in Japan czy Malezja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Malezja Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To może i ja ni z gruchy ni z pietruchy.... Czy Shimano Curado 201I jest made in Japan czy Malezja?A czemu pytasz?mam ten multik już prawie rok i złego słowa nie powiem.Obecnie śmiga z Ultimą 40/80???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Bo szykuje się by takowy nabyc, jest spora roznica cenowa pomiędzy 201I a 201HG a ze nie mam obszernej wiedzy o multikach, wiec pytam ma być naprzemiennie z wedkami 14/17lb do 50/80g max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 201 I i 201 I HG to te same młynki ,tylko z innym przełożeniem.Cena powinna być taka sama Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi