Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Dla fanów tunningu...lekko futurystyczne korbki alu,w różnych kombinacjach kolorystycznych (sposób monatżu sprawia ,że są uniwersalne ABU/Shimano/Daiwa).Posiadam 2 pary rurkowych knobów M1 od tego Pana...jakość i wykonanie świetne.Kraj pochodzenia Malezja.

http://www.ebay.com/itm/DRAVE-T5-Swept-back-90mm-Handle-and-M1-Knobs-for-DAIWA-SHIMANO-MEGABASS-ABU-/331947444652?hash=item4d499c09ac:g:ts4AAOSwKtlWnQ8M

A tutaj drugi Pan i świetne korbki Carbonowe ,sygnowane nazwą Basszone w przystępnej cenie.Od tego sprzedawcy posiadam 3 korbki (2x Daiwa i Shimano).Kraj pochodzenia Tajlandia.

http://www.ebay.com/itm/90mm-BASSZONE-Type-Z-Bridge-Carbon-Handle-for-Shimano-Baitcasting-Reel-/142096942468?var=&hash=item2115a34584:m:mLay1GsocWVevHxhYR9YWWA

Z racji, ze siedzę w domu z powodu choroby, co by z nudów nie umrzeć, "stuningowalem" sobie Steeza LTD SV 105XHL. Dostał nowa korbę karbonową od ITO i knoby korkowe RCS ;) Choć ze standardowymi czarnymi knobami wg mnie lepiej wyglada ;)

Tez bardziej ta czarna wesja mi sie podoba ;)

• Like 1

A jak jesteśmy przy tuningu

Gwiazki hamulca w różnych kolorach, nowość od Ray' Studio ;-)

http://s.aliexpress.com/Vb2EJZne

Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka

Już jakiś czas temu kupiłem i jest już w drodze,na podmiankę w Tatuli.

Paweł, takie knoby rurkowe M1 dobrze sie sprawują? Np w mokrych palcach nie ślizgają sie? A jak w zimniejsze dni, nie marzną paluchy od nich?

Z tymi knobami to jest tak,że jednemu pasuję a drugiemu nie,a moje wrażenia będą subiektywne.Knoby M1 są to knoby o najmniejszej średnicy jakie ma w ofercie ten sklep i dedykowane są bardziej do lżejszych mniejszych multików i takiego samego łowienia.Mam je w Alphasie i Tatuli...Alphas do UL,a z Tatuli nie lata wiecej jak 20g i nie mówie tu o woblerach i do takiego łowienia są jak najbardziej ok (wąskie knoby dają wrażenie dłuższej korbki).Do cieższego łowienia lub łowienia przynetami stawiajacymi znaczny opór,brał bym większe knoby lub został przy orginalnych.Jeśli chodzi o kwestię marźnięcia paluchów to w chłodniejszym okresie zawsze używam rękawiczek,więc nawet nie wiem czy paluchy ''odpadają'' od takich knobów czy nie.

post-54673-0-23692100-1473423155_thumb.jpg

post-54673-0-07805000-1473423157_thumb.jpg

post-54673-0-12930500-1473423156_thumb.jpg

U mnie szaleństwa ciąg dalszy, ogólnie deszczowo co uniemożliwia dłuższe eskapady więc postanowiłem lokalnie posmużyć. Wkręciło mi się łowienie BFS w małych rzeczkach ;) Chętnie reagowały tylko te najmniejsze osobniki, w miejscówkach w których normalnie powinny być większe ryby był żłobek. Łowi ktoś z was BFS z małych ciurkach?

28402278833_1afd7782b7_c.jpg

Co to za kijek?

wszyscy mają mambę...mam i ja :D

post-60231-0-56459900-1473791803_thumb.jpg

i......powiem tak....od razu rzuca się na uszy dziwnie cicha praca kręcioła - na oryginalnej szpulce lekko metaliczny gwizd (przy kręceniu na sucho) po zainstalowaniu płytkiej cisza...... czy inni, którzy kupili taką szpulkę też mają takie odczucia? sytuacja dotyczy tatuli type R.

post-60231-0-19629600-1473791816_thumb.jpg

• Like 2

wszyscy mają mambę...mam i ja :D

attachicon.gif2016-09-13-2047.jpg

i......powiem tak....od razu rzuca się na uszy dziwnie cicha praca kręcioła - na oryginalnej szpulce lekko metaliczny gwizd (przy kręceniu na sucho) po zainstalowaniu płytkiej cisza...... czy inni, którzy kupili taką szpulkę też mają takie odczucia? sytuacja dotyczy tatuli type R.

attachicon.gif2016-09-13-2048.jpg

Nie bój się...gwizd wróci jak wezmiesz multik nad wodę,założysz tak 7-8g i wykatapultujesz przynętę z całej pary...

• Like 1

jak już macham wędą to skupiam się na tym żeby mi się to cholerstwo nie plątało....nie słyszę wtedy nic ;)

tylko że teraz to mnie już korci żeby tej tatuli coś jeszcze dokupić..... czy jest na to jakieś antidotum??????

Jest...pazerna na pięniądze Kobita...wtedy nie będziesz miał za co tjunigować.

Edytowane przez Paavo
  • Like 1

Panowie potrzebuje małej pomocy. Chce wymienić łożyska w multiku, jedno w panelu bocznym wyszło bez problemu ale kłopot jest z tym na szpuli. Nie posiadam tego sprytnego urządzenia do wybijania tego "bolca" i w związku z tym zapytam czy macie jakieś sprawdzone patenty jak to wyciągnąć bez uszkodzenia szpuli? Próbuje na różne sposoby kombinerkami ale siedzi jakby bylo przyspawane a nie chce wkładać w to siły żeby czegos nie wygiąć czy cuś.

Ewentualnie może jest ktoś z Bydgoszczy kto posiada takie urządzenie i pożyczyłby na 2 minuty?

Zdecydowanie użyć toola ponieważ nawet delikatne uszkodzenie ośki uniemożliwi jej poprawny montaż po zmianie łożyska a zamontowanie jej w nieodpowiedni sposób będzie miało spory wpływ na żywotność łożysk i obroty szpuli w czasie rzutu. Jednym słowem, najmniejsza niesymetria i dupa zbita, cały misterny plan tunningowy wpi... :D

• Like 2

Właśnie tego się obawiałem że bez tej maszynki niewiele zdziałam. Trzeba będzie poszukać kogoś kto taką posiada w okolicy a w najgorszym wypadku może znajdzie się ktoś życzliwy i załatwi to ze mną wysyłkowo...