sucks_one Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Bobowi zapewne chodziło o bolec (pin) a nie oś szpuli. Pin musi być wycinkiem stożka inaczej nie zaklinuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Ja tam do wyjmowania pinów używam cieniutkich wąskich płaskoszczypów,nakładam na ich szczęki rurki termokurczliwe.Przed zdjęciem pina podgrzewam delikatnie ośkę miejscowo mikro palniczkiem,dosłownie przez 5 sekund...później tylko delikatne sciniecie i ''psztyk'' pin wyskakuje z otworu.Przy montażu robię podobnie,czyli podgrzewam ośkę.Co do chińskich szpulek,to pin faktycznie ma średnicę z jednej strony mniejszą,a z drugiej większą i na dodatek na środku radełkowanie,wychodzi w tylko jedną stronę,siłę należy przyłożyć od cieńszego końca,tak jak to jest na zdjęciu ,które wrzucił kolega @bob61.Co teorii iż piny są formie stożka się nie zgodzę...w praktyce mają zgrubienie na środku (ułamkowe,ale mają),które je klinuje w osi. Edytowane 14 Września 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ja tam do wyjmowania pinów używam cieniutkich wąskich płaskoszczypów,nakładam na ich szczęki rurki termokurczliwe.Przed zdjęciem pina podgrzewam delikatnie ośkę miejscowo mikro palniczkiem,dosłownie przez 5 sekund...później tylko delikatne sciniecie i ''psztyk'' pin wyskakuje z otworu.Przy montażu robię podobnie,czyli podgrzewam ośkę.Co do chińskich szpulek,to pin faktycznie ma średnicę z jednej strony mniejszą,a z drugiej większą i na dodatek na środku radełkowanie,wychodzi w tylko jedną stronę,siłę należy przyłożyć od cieńszego końca,tak jak to jest na zdjęciu ,które wrzucił kolega @bob61.Co teorii iż piny są formie stożka się nie zgodzę...w praktyce mają zgrubienie na środku (ułamkowe,ale mają),które je klinuje w osi.Dobrze p®aavi Co do spoolcośtam to mam, używam, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dobrze p®aavi Co do spoolcośtam to mam, używam, polecam.Pożyczysz? :-D ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Taniej nie znalazłem, może się komuś przyda:https://www.aliexpress.com/item/Dagger-Baitcasting-Fishing-Reel-Only-Full-Metal-Ball-Bearing-Remover-Spool-Locator-Key-Puller-Bass-Carp/32596636890.html?spm=2114.01020208.3.256.kDuuxl&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_4_10057_10056_10065_10068_10055_10054_10069_10059_10058_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_4&btsid=a7194586-845c-4223-b569-c78c99a7e199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Panowie, która z oliwek ogólnodostępnych(penn,cormoran...itp) będzie najlepsza do lozysk popierających szpule w lightowym multiku? Chcę uzyskać jak najmniejszy opor podczas kręcenia się szpuli- zależy mi na długich rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Rocket fuel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dokładnie. Używałem tej, szpulka kręci się jak szalona. Dość sucha, powoduje głośniejszą pracę łożysk ale to normalne.http://www.therocketreelcompany.com/rocketfuel-reel-lubricant/59-tournament-formula-rocketfuel.html?cid=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A gdzie mogę to kupić w pl? Chodzi mi również o sklepy internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Ja mam Alchemię http://samuraitackle.com/fishing/index.php?main_page=product_info&cPath=140_1446&products_id=19233 Edytowane 16 Września 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Ale w pl to alchemia chyba nie do kupienia? Ja swoje tubki sprowadzałem z JP, zajebiście wydajne i w ogóle dają radę. Super oliwki. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Też ja właśnie nie chce nic sprowadzac ani wydawać 100pare złotych na buteleczkę oliwki. Chciałbym kupić oliwkę w przystępnej cenie i z polski. Tak żeby łożyska w curadziaku setce w miarę przyjemnie chodzily. qauntumy i inne penny nie dadzą rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Tu jest przystępnej cenie http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/382 Koszt wysylki to 9$.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Też ja właśnie nie chce nic sprowadzac ani wydawać 100pare złotych na buteleczkę oliwki. Chciałbym kupić oliwkę w przystępnej cenie i z polski. Tak żeby łożyska w curadziaku setce w miarę przyjemnie chodzily. qauntumy i inne penny nie dadzą rady?A jakie masz łożyska tym Curado...orginalne czy jakieś ''tunningowe'',bo jak masz orginały,to wystarzy je umyć wyczyścić ze smaru który mają w środku.Można je też otworzyć z jednej strony czyli zdjąć osłonkę metalową i wtedy mycie i oliwienie będzie dużo łatwiejsze.Przy takich orginałach,możesz nie bawić się w jakieś hiper super olejki ,wystarczy dobrej jakości oliwka do mechanizmów precyzyjnych o niskiej lepkości...coś takiego można dostać w sklepach modelarskich np: https://www.gimmik.net/Olej_do_lozysk_kulkowych_Dans_Banana_Lube,o,8293.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Kiedyś od mefiego brałem Alchemy Oli UL ale widzę, że już nie ma. Napisz do niego może da się zamówić.http://archiwum.allegro.pl/oferta/hedgehog-studio-alchemy-oil-ultra-light-i4887518652.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Ja mam Alchemy Oil HedgehogStudio nowy x1. Zabrałem z JP żeby był w razie co ale nie rzucam UL castem. Jak ktoś by chciał to zostawcie info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Z myślą o okoniach kupiłem coś takiego: sakura furiozza cast 661 SL MG,http://www.ebay.pl/itm/SAKURA-FURIOZZA-Casting-Micro-Guide-Limited-Rods-661ULST-661SL-651ML-691MMH-/221709466099 alledrogo o dziwo wyszło nieźle, 850zł, przecena o 300. Nie mogłem znaleźć nic ciekawszego na 8lb, długi czas oczekiwania na komponenty do kręcenia samodzielnego no i we wtorek będzie u mnie. Jakby co, to pojawi się na giełdzie Drugi z kijów, który chcę wziąć, by zakończyć okoniowe poszukiwania to Legend Tournament 610MLXF, będzie pod dropsa albo pod cięższe okoniowe stukanie na głębszej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Miałem dzis nad woda dziwna sytuacje z moim Steezem SV LTD. Po dobrej godzinie bezproblemowego rzucania nagle powstała broda... Ogólnie nie korzystam z SV i standardowo hamuje szpulke kciukiem. Po rozplątaniu cienkiej linki kolejny rzut i... kolejna broda. Mysle sobie, kurde co jest? Ponowne rozplątanie i kolejny rzut, przy których cos jest nie tak. Słychać dziwne odgłosy szpuli podczas rzutu, przy zwijaniu wszystko jest ok. Kolejny rzut i ten sam objaw, bardzo głośny "świst" szpuli. Trzeci rzut ze "świstem", kolejna broda i odstrzelenie gumy... Nie wiedziałem co sie dzieje, wiec zdjąłem boczny panel i wyjąłem szpulke, wg mnie wszystko było tam ok. Złożyłem wszystko do kupy, uzbroilem na nowo zestaw i... zero problemów, Steez działa jak na poczatku, szpulka pracuje cichutko podczas rzutu, a przynęta lata za horyzont. Co to mogło byc? SV sie zawiesił? Edytowane 18 Września 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Żbiku może Ci jakiś paproch naniesiony z mokrą linką "wlazł" pomiędzy szpule a ramę multika i delikatnie hamował szpulę.Miałem taką sytuację kilkukrotnie z różnymi multiplikatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Tak teraz sobie mysle, ze to nie SV, a bardziej magnetyk sie zwiesił. Pomimo, ze przekręciłem go trochę mocniej niz zwykle, to nadal szpulka obracała sie szybciej niz lecąca przynęta i powstawały brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Żbiku to wszystko przez ta szpulke którą ostatnio kupiłeś.Na twoim miejscu wystawił bym ją ponownie na giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Ty sie nie śmiej, bo to wlasnie na tej szpulce wydarzyła sie ta sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Bo ona pasuje tylko do Steeza SV 6.3 nawet kolorem do twojego LTD nie pasuje.Mówię ci sprzedaj ja jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Ja już słyszałem o takiej sytuacji dwa razy w multiku T3 SV....ponoć nic groźnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi