Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem szpulą tuningową 8.6g dedykowana pod T3/Steez do MB ip79 Średnica szpuli o 3mm mniejsza od oryginału. Lata to rewelacyjnie 3g+keitech 2" magnetyk na 2.5, bez wiatru rzuty ponad 40m, 4g+23 rzuty pod 50m. Szkoda, że nie pasuje idealnie i nie nadaje się niestety do użytkowania.

Założyłem szpulą tuningową 8.6g dedykowana pod T3/Steez do MB ip79 Średnica szpuli o 3mm mniejsza od oryginału. Lata to rewelacyjnie 3g+keitech 2" magnetyk na 2.5, bez wiatru rzuty ponad 40m, 4g+2" rzuty pod 50m. Szkoda, że nie pasuje idealnie i nie nadaje się niestety do użytkowania.

W dniu wczorajszym zakończyłem kompletowanie multikow.

Ten zestaw pozostanie ze mną niezmieniony na długo (mam nadzieje...) ;)

attachicon.gifIMG_3589.JPG

Choć w głębi szafki jest jeszcze C3 5501 i Scorpion 1501... ;)

Czy aby na pewno....? :P .

Gdyby Kuba naszła Cię ochota na rozstanie się z Zillionem daj znać  ;)

Gratuluję Kuba , piękny arsenał...

Gdyby koś miał na zbyciu korbkę carbonową pasującą do Tatulki 150 HD Custom to poproszę o kontakt....

Dzis jestem po pierwszych łowach Aldebaranem. Sparowany był z 10lb Phenixem SP692L, ubranym na lekko w spirale Torzite. Linka Sunline Super PE 8 Braid 0.6.

Warunki pogodowe były dosc trudne, oprócz ciągłej mżawki, wiał ciagle boczny wiatr.

Lowilem głownie Keitechami 2", małymi ripperkami 4-5cm i twisterkami 3-4cm. Glowki 3-5g, częściej jednak 5g z racji wiatru i ciągnącej na kanale wody.

Dosłownie pierwszy rzut i potężna broda z odstrzelona gumka... 15 minut zajęło mi rozplątywanie ale udało sie odzyskać cała linkę (jedynie poszły ze 3-4m, które strzeliły przy rzucie). Po tym "optymistycznym" poczatku skręciłem magnetyka na maxa. Z rzutu na rzut zmniejszalem jego sile coraz bardziej. Rzuty były dosc ciężkie i trudne ale po godzinie złapałem feeling, dobrałem odpowiednie dla mnie ustawienia docisku i magnetyka i zacząłem naprawdę bardzo przyzwoicie i daleko rzucać (nie chwaląc sie... ;) ). Nie obyło sie bez 2 odstrzałów w trakcie prawie 6h łowienia, no ale to juz kwestia cienkiej linki i dosc siłowych wymachów z bocznym wiatrem.

Polowilismy naprawdę bardzo ładnie. Każdy miał złowionych kilkadziesiąt okoni, w tym kilkanascie ponad 25cm, z czego kilka 30-35cm. Okonie ładne "jesienne", widać, ze opasione na drobnicy. Do tego fajnie walczące.

Nie mniej, w takich warunkach jak dzis, spining ma jednak przewagę przy lekkim łowieniu. Kolega łowiący obok Big Pondem w spinie lepiej kontrolował przynętę i rzuty przy takim wietrze.

Nie mniej bede walczył, cwiczyl i trenował, bo nie można sie poddawać! ;)

Edytowane przez Żbiku

Jak ja bym chciał już tak nie zmieniać, nie szukać ideału itp...:( ;)

Czekałem, czekałem i się doczekałem. Antares DC 2016 5.6:). Teraz czeka mnie ciężki wybór, który zostawić bo będą się dublowały - Antares czy mój piękny i niepowtarzalny Lin;). Wprawdzie Lina wystawiłem ale...zostawiłbym oba. Nie chcę mieć dwóch mulików do tego samego.

Szybka fotka Antaresa dla porównania z innymi moimi... przed małym zabiegiem zamiany korby i gwiazdy od modelu HG bo czarne:))), oraz wodzika od modelu Antares2012 bo czarny:))). Jeszcze pozostaną trzy elementy do wymiany na czarne:))) ale niestety w HS wyprzedane:(((, będę na nie polował.

Ant16 na sucho - przepięknie wykonana maszynka, praca "powietrze". Fajnie nawet leżą z nim knoby fabryczne z tymi nowymi zaślepkami. Sama korba bez knobów 12g a gwiazda 6g. Zawsze kochałem i miałem Antaresy ale ten, bajka.

Może pomożecie co zostawić ;)? Antares/Lin przy kiju 198 20-80g. Oba multy są rewelacyjne i każdy ma coś w sobie jak widać:

post-49556-0-50173200-1476055102_thumb.jpg

Kuba zdięcie robiłeś chyba w toalecie aby żona nie widziała tych skarbów.:-)

Masz je schowane pod wanną?

Zobacz Pilot to się żony nie obawia robi na kanapie.

A nie dał o 1.19 poczekał jak pójdzie spać.

Edytowane przez brig
  • Like 4