Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy na casta. Jestem zakochany w tej metodzie. Poświęciłem dziś cały dzień na naukę rzucania i prowadzenia gum, woblerów i jerków i jest super. Rzucam bardzo daleko na magnetyku na 6, szpuli na "klik" na boki [emoji106]- bez brody!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tego co pamiętam to sprzęt castingowy miał już iść do ''żyda'' :D :D :D .

Moja już chyba ostatnia w tym roku zabawka,Chronarch 151 CI4+,niby cały plasticzany jak T3 jednak różnica po wzięciu do łapy jest odczuwalna tak,jak by tego plastiku tam nie było...wymieniłem korbkę z knobami pod czerwony kolor elementów w multiku,oraz łożyska szpuli na Katobi Air HD.

post-54673-0-04816300-1476641283_thumb.jpg

Z tego co pamiętam to sprzęt castingowy miał już iść do ''żyda'' :D :D :D .

Moja już chyba ostatnia w tym roku zabawka,Chronarch 151 CI4+,niby cały plasticzany jak T3 jednak różnica po wzięciu do łapy jest odczuwalna tak,jak by tego plastiku tam nie było...wymieniłem korbkę z knobami pod czerwony kolor elementów w multiku,oraz łożyska szpuli na Katobi Air HD.

attachicon.gifDSC06567.JPG

No właśnie. Wystarczyła 1 ryba i trochę samozaparcia żeby wpaść jak śliwka w kompot.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tomuś! Dziabnąłeś sobie Ticę Caiman 201 w kolorze gold? Kawał betoniary. Pozrywasz korki na zaporówkach. Ale Ty kawał chłopa jesteś. Jak dłoń zdzierży, czemu nie? Łowiłem Caimanem. Ale sto jedynką. Nie doceniane maszynki. Zniosą, moim zdaniem więcej, niż np. ABU. Tego się zarżnąć nie da. Tylko ta masa i wielkość. Trza predyspozycje mieć. :D Jeżeli już, to i patyk na wykałaczkę nie wygląda. Przy okazji dasz mi rzucić?

Piotruś to 151. Wielkość 200 to w rzeczy samej betoniara i do ręki ni jak nie pasuje. 

Posiadam też 101, która z resztą widziałeś. Nie porównywałem ich ale na oko wydaje mi się że polik mają taki sam. Różnica jedynie w szerokości szpuli no i w ruchomym wodziku. Gold mam nadzieję przyniesie dużo szczęścia najbliższej wiosny a kijek ma sporo mięsa i wchodzi w ugięcie od szczytu po chwyt :)

Ma ktoś taki zestaw? He? :)

Ma ktoś taki zestaw? He? :)

Nie no zestaw elegancki tylko pod jakie rybki przeznaczony,bo ja z takimi armatami mam niewiele doczynienia...kojarzą mi się jedynie z chłopakami za oceanu i ich zestawami pod wielgachne ''maskacze''.

Nie no zestaw elegancki tylko pod jakie rybki przeznaczony,bo ja z takimi armatami mam niewiele doczynienia...kojarzą mi się jedynie z chłopakami za oceanu i ich zestawami pod wielgachne ''maskacze''.

Paweł, zestaw oczywiście pod trolla. Mega uniwersał kijek, który pociągnie sdr'a, płytko gumę i dużego bulla pod szczupaka ale przypuszczam, że wąsa też się nie przestraszy :)

• 2 tygodnie później...

Nie będzie, chyba że kupisz bieżnie od hamulca od zwykłej CC51 lub Te51gt

czesc, tak myslalem

moze uda mi sie wyrwac jakas cc51 w oplakanym Stanie , na czesci przy okazji. Pojemnosc szpoli w 51s troche mnie juz irytuje a availe to juz chyba nigdzie niedostępne. 

2 lata temu nabyłem abu revo sx 2 gen. z zamysłem pod cięższy castin sliderami 50-60 r spisuje się bomba ogarnąłem rzuty przyzwoicie.

teraz chciałem go zaadoptować po twichbaity od 10-25g i zaczął sie kłopot gdyż multik kompletnie nie radzi sobie rzutowo z wymienionymi przynętami.

Szpula rozpędza sie i zawija mi plecionkę...czy ja cos robię źle.

Hamulec rzutowy ustawiam tak żeby n.p. przynęt 12g w miarę swobodnie obracała szpulką a magnetyczny mam ustawiony na pół.

Kij mam 10-28g o co chodzi???

Czyżby czekał mnie zakup nowego młynka?

a mówili że revo ogarnie spokojnie gramatury od 8-10r wzwyż

Ustaw docisk aby przynęta na prawdę powoli opadała spod szczytówki. Przykręć magnetyk na max. Daleko nie poleci ale nie powinno podwijać plecionki. Rzuć tak za 2-3 razy i zacznij minimalne luzowanie ustawień aż do momentu, kiedy znowu przestaniesz panować nad multikiem.

(oczywiście kciuk pracuje i kontroluje szpulkę?)

• Like 2