Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj w bardziej popularnym serwisie dźwięk hamulca :-)

PANIE BOBIE, PROSZĘ NIE CYTOWAĆ ZDJĘĆ/FILMÓW ETC...;-)

Michał, zobacz jaki podobny ... chyba przepłaciłeś?! :D

https://www.olx.pl/oferta/kolowrotek-kastking-stealth-do-castingu-nowy-CID767-IDjaYpz.html#6221bb1fa6

• Like 1

Coś pisaliście o xzodze na pysk lecącej, o pałowatości itp.

Że Bob rzucał 8kg a nie 7 już zostało powiedziane, a wersje te mają inną specyfikację - wg tego co doczytałem a nawet sam opis blanku:

8kg to fast

7kg to fast +   :)

chyba tak to szło, już nie chce mi się szukać.

Wspominaliście już o tym, że wywarzenie zależy od wykonania.

Moja 7ka ma środek ciężkości dokładnie pod wodzikiem multika, super leży w ręce i w odróżnieniu do Ultimy Dragona nie leci na pyska.

Przelotki ma tak rozłożone, że w mojej ocenie będzie ładnie pracować już pod niewielkimi rybami,

a ogarnąć powinna bez problemu gumy /podbijanie bez przeciążania nadgarstka/ i jerki.

Jednak to praktyka pokaże, bo dostałem kijek niedawno, a jak pojechałem po zmroku nad wodę to zastałem już cienką warstwę lodu :/

edit:

A o blankach Gawas gdzieś kiedyś czytałem b.pozytywne opinie, ale zbyt mało ich było aby zaryzykować.

Może ktoś powie coś więcej - jak z prowadzeniem przynęt, ich czuciem, praca pod rybą.

....a może lepiej nie :D

Edytowane przez Drac

Widocznie jesteś artystą a ja rzemieślnikiem .

Nowy nick Pilot Zorro :-) bez urazy tak mi przyszło do głowy.

Może jakiś filmik poglądowy z tych zygzaków w powietrzu.

Dokładnie - jak Zorro swoją szpadą. Na YT są filmiki jak Japończycy tak operują, tak w nawyk wchodzi to jakoś:) 

E tam....

Myślisz że robisz to tak

A wrzeczywistości zorro? :D

A to ja, Jedi. Walcze z wnukiem imperatora, tym na obcasach  :lol:

i takie tam z treningu

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 4

Sam miałem xzoge 8 kg, Arek@brig macal na Zarnowcu i powiedział be... kij " sprężysty bardzo" , ale pod przynetami 100 gr naprawde klękał. 7-mki nie miałem ale z opisów słabsza i nie wiem jak wy rzucacie tymi 110 gr:) . Kij poszedł do ludzi. Poprostu mi nie leżał ????

Edytowane przez Wojtasz
  • Like 2

Sam miałem xzoge 8 kg, Arek@brig macal na Zarnowcu i powiedział be... kij " sprężysty bardzo" , ale pod przynetami 100 gr naprawde klękał. 7-mki nie miałem ale z opisów słabsza i nie wiem jak wy rzucacie tymi 110 gr:) . Kij poszedł do ludzi. Poprostu mi nie leżał

Wojtek to ty byłeś ze mną w pokoju na Żarnowcu.

To chyba pierwsze takie opinie?

Wcześniej sami zwolennicy.

Kij super pracuje, cienki, dość lekki, bardzo uniwersalny, i ogólnie same plusy.

Teraz zaczął klekac pod przynetami. Klucha.

Czy coś się zmieniło w tych bankach?

Swoją chęć posiadania zogi, sam opierałem o opinie innych i filmiki youtubowe ;) do czasu aż miałem możliwość oceny w realu. Było to w grudniu, zeszłego roku na Drużnie i o ile się nie mylę pisząc o wyjeździe , napisałem ocenę tego kija (na pewno 8).

Edytowane przez BOB1

Tak Brig- siódemka.

Być może była gdzieś ocena ósemki nieidealna, choć wydawało mi się, że o xzodze wszystko już przeczytałem i obejrzałem.

No nic, sam ocenie w maju. Na sucho zapowiada się super.

Dla mnie najważniejsze jest dobre prowadzenie większych gum i praca pod rybą. To drugie wygląda że jest, prowadzenie- myślę że będzie dobrze.

Na pewno napiszę swoją ocenę, może jakieś foty.

Si ????Tylko takiej rasowej maski niemialem ????

Wojtek na żywo wyglądasz 1000 x lepiej niż na zdjęciu profilowym :-)

Rafał czemu się dziwisz ilu użytkowników tyle opinii najlepiej pomacać osobiście.

Będziesz wiedział czy miękki czy twardy czy wisi czy stoi :-)

Michale, myślę, że w tej kwestii sie nie zawiedziesz..."Dla mnie najważniejsze jest dobre prowadzenie większych gum i praca pod rybą. To drugie wygląda że jest, prowadzenie- myślę że będzie dobrze"...

Cały czas piszę, że mi chodziło o kij do najcięższych moich jerków 110-130g. Z opisu kija wynikało , że będzie OK a w praktyce moim zdaniem nie ogarniał (pomijając fakt, że był źle zaprojektowany)

Omijając świat ciężkich kijow dzis wyskoczyłem potestować nowe kombo w składzie aldebaran + palms molla...

Pomijając fakt ze wiało nie milosniernie 1 rzuty zostały oddane

Zacząłem od 7 gramowych jigow - nie bede tu nic pisał, powinno być wiadomo :)

Dalej schodziłem coraz niżej 4gram + guma, 3 gram + guma i tak dalej do 0.8 gram + guma czyli jakies 1.5 moze 2

Pomijając fakt ze na szpuli był fluorocarbon przez co musiałem lekko skręcić docisk szpuli i łowić na większych wartościach hamulca - maszyna cudna :) o metrach nie pisze bo jeszcze nie czas i nie pora - ale komfortowo sie rzucało w każdej z gramatur - ftb działa bardzo fajne i mozna ładnie to regulować, w ręku leży idealnie, wazy tyle co nic - cały zestaw waży bardzo mało - moja waga pokazała multik 132 gram bez linki a kij 110 gram - wiec całość bardzo lekka :)

Jak bedzie chwila wolnego, bez lodu i z pletka na szpuli napisze więcej :)

• Like 3