Wojtasz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ehh xzoga... spać nie mogłem przez ten kij, kiedy dotarł lekkie zastanowienie, kiedy wziąłem ja na lodke czar prysł, mimo, że wykonanie bajeczne i komponent absolutny top 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Xzoge przekładam w bliżej nieokreśloną przyszłości, czaje sie na EG PHASE The Tyrant Możesz tez rzucić okiem na Mb orochi x4 63 f7 igazu powinienem miec go do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 To na gorze apropo jerkowki bo tyran rozumiesz ze idzie pod gumy ?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 To na gorze apropo jerkowki bo tyran rozumiesz ze idzie pod gumy ?:-) Gumy i jakieś woblery ale mam jeszcze 3 kije na oku z EG zobaczę co tam Kamil powie bo do tej pory kije mi dobierał perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Możesz tez rzucić okiem na Mb orochi x4 63 f7 igazu powinienem miec go do maja Kurde nie kuś, w maju przetestujesz i dasz znać może się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 to jak bedziesz i jakaś kałuża puści dawaj znać to co.... sobota jutro czy niedziela po jutrze? kto jeszcze chętny na testy.... mogę zabrać tatulkę type R z płytką szpulką i mgxtreme z płytką szpuką i zdjętymi dwoma bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 to co.... sobota jutro czy niedziela po jutrze? kto jeszcze chętny na testy.... mogę zabrać tatulkę type R z płytką szpulką i mgxtreme z płytką szpuką i zdjętymi dwoma bloczkami akurat w ten łeekend jest w rodzinnym mieście Ale jak już jesteś w wawie będzie łatwiej sie złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Arek brig napisz coś o swoim Gawasie GB120X-J bo ja to miałem w łapkach i jestem pod wielkim wrażeniem Blank będzie dostępny dopiero w styczniu ale ja zdecydowanie robię na tym jerkówkę Xzoge przekładam w bliżej nieokreśloną przyszłości, czaje sie na EG PHASE The Tyrant Edytowane 9 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Cały projekt moje byłej Xzogi wykonał Dąbek który naprawdę ma pojęcie o tym co robi . Po moim wyborze blanku powiedział wprost, to nie jest dobry blank pod casta ,ale twój wybór Była moda na Xzogę to zrobiłem .Z mojej strony narzuciłem tylko wykonanie w piance i dłuższy dolnik .Połapałem i do widzenia Xzoga . W dalszym ciągu upieram się że Xzoga 8 kg niezależnie od projektu jest be .Zdaje się że Wojtasz podziela moje zdanie Bardzo korciła mnie Xzoga i nawet miałem zamiar odkupić od Tomka (@rothen) Nie wiem czy nie była t nawet ósemka? (a może siódemka?) Jednak był to ewidentnie źle zaprojektowany egzemplarz. Co nie zmienia faktu, że przy teoretycznej mocy, czułem, ze kij kuca przy 100-110g (jerki) i w trudniejszych , wietrznych warunkach nie byłem w stanie wykonać dynamicznego rzutu. Niby rzucałem ale to takie "ciskanie z pod pachy". Obecnie posiadam ATC MU 638 do najcięższych zastosowań i nie ma dla mnie znaczenia czy podepnę 40 czy 120g. Niestety nie trafiłem jeszcze ryby, która była by w stanie go przetestować. Wiem, że to kij o zupełnie innej charakterystyce niż Zoga i nie sposób ich porównywać. Po prostu jedni lubią tak a inni inaczej Edytowane 9 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Chyba mówiłeś, że sam chciałeś tak długi dolnik i to jest podstawowy błąd. To był by pierwszy przypadek jaki widziałem, źle zaprojektowanego kija przez Rafała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Tak to fakt,dolnik i pianka to mój projekt .W żadnym wypadku nie mam pretensji do Rafała.Po prostu przyznaję mu rację odnośnie Xzogi 8 kg , niezależnie czy to będzie krótki czy długi dolnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 I tutaj zgadzam się z Tobą i potwierdzam, Rafał zawsze mi tłumaczył, że ósemka, pomimo swoich parametrów to nie jest blank do ciężkiego jerkowania ( ale kto upartego przekona? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dobra, sam zasiałem ziarno. Przepraszam Rafałku, ale uczmy się na cudzych błędach. O Gawasie może niech się wypowie Hubertus. Hubcio, wzywam Cię do tablicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 O gawasie może się wypowiedzieć @patryk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 @patryka Gawasy miałem w łapkach.I powiem ..Szacun za wykonanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Xzoga ma swoich zwolenników i miec bedzie - nie każdy lubi sztywne kije. Widziałem w akcji MarcinZet i Kolegę Radka Dienekes z ich zogami - dla nich takie kija sa dobre i chyba nie szukają czegoś innego :-) Pamietajmy tylko ze xzogi to kije do jigingu morskiego i pod to sa zbudowane idealnie :-) mozna przewinąć od razu do 1 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Dla mnie Gawas jest wędką pod sandacza,jest bardzo elektryczny.Fajnie się nim łowi jest dobry do podbicia gumy a jednocześnie ładnie pracuję pod rybką.W tym roku byłem zmuszony do pracy jedną wędką Gawasem 120 do 70 gramów ,plecionka nie pamiętam ale pancerna przewidziana do 70 gramowych jerków z zapasem .Podpinałem 8 gramową główkę plus 6 cm gumkę i łowiłem okonie trzydzieści +.A i fajnie się ładuje. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dzięki Arek za wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dzięki Arek za wyczerpującą odpowiedź Czekaj musiałem się rozkręcić.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Arek ja więcej potrafię opisać o twojej wędce jak ty sam :)Brakuje ci weny?To przybywaj do Błonia:)Ps:Tylko do 0.00 bo 4.30 h Ruszam na Mietków Edytowane 9 Grudnia 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 O 4.30 to jest masakra.W ilu jedziecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 O 4:30 to już człowiek łódkę wodował na Mietkowie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) O 4:30 to już człowiek łódkę wodował na Mietkowie xDRafał warto jechać taki kawał drogi i w taką pogodę ? Edytowane 9 Grudnia 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Arek nieważne w ilu i jaka pogoda ,znasz moje klimaty Jedziemy na ryby .Rekonesans przed 01/06/2017 .Ekipa ci jeszcze nieznana Rafał warto jechać taki kawał drogi i w taką pogodę ? Edytowane 9 Grudnia 2016 przez rothen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nad wodą z Błonia będziemy ok 8.00 O 4:30 to już człowiek łódkę wodował na Mietkowie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi