Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

to co.... sobota jutro czy niedziela po jutrze? :) kto jeszcze chętny na testy.... mogę zabrać tatulkę type R z płytką szpulką i mgxtreme z płytką szpuką i zdjętymi dwoma bloczkami ;)

akurat w ten łeekend jest w rodzinnym mieście :) 

Ale jak już jesteś w wawie będzie łatwiej sie złapać :D

Arek brig napisz coś o swoim Gawasie GB120X-J bo ja to miałem w łapkach i jestem pod wielkim wrażeniem :) Blank będzie dostępny dopiero w styczniu ale ja zdecydowanie robię na tym jerkówkę :)

Xzoge przekładam w bliżej nieokreśloną przyszłości, czaje sie na EG PHASE The Tyrant :P

Edytowane przez rothen

Cały projekt moje byłej Xzogi wykonał Dąbek który naprawdę ma pojęcie o tym co robi . Po moim wyborze blanku powiedział wprost, to nie jest dobry blank pod casta ,ale twój wybór :) Była moda na Xzogę to zrobiłem .Z mojej strony narzuciłem tylko wykonanie w piance i dłuższy dolnik .Połapałem i do widzenia Xzoga . W dalszym ciągu upieram się że Xzoga 8 kg niezależnie od projektu jest be .Zdaje się że Wojtasz podziela moje zdanie :)

Bardzo korciła mnie Xzoga i nawet miałem zamiar odkupić od Tomka (@rothen) Nie wiem czy nie była t nawet ósemka? (a może siódemka?) Jednak był to ewidentnie źle zaprojektowany egzemplarz. Co nie zmienia faktu, że przy teoretycznej mocy, czułem, ze kij kuca przy 100-110g (jerki) i w trudniejszych , wietrznych warunkach nie byłem w stanie wykonać dynamicznego rzutu. Niby rzucałem ale to takie "ciskanie z pod pachy". Obecnie posiadam ATC MU 638 do najcięższych zastosowań i nie ma dla mnie znaczenia czy podepnę 40 czy 120g. Niestety nie trafiłem jeszcze ryby, która była by w stanie go przetestować. Wiem, że to kij o zupełnie innej charakterystyce niż Zoga i nie sposób ich porównywać. Po prostu jedni lubią tak a inni inaczej ;)

Edytowane przez rothen

Xzoga ma swoich zwolenników i miec bedzie - nie każdy lubi sztywne kije.

Widziałem w akcji MarcinZet i Kolegę Radka Dienekes z ich zogami - dla nich takie kija sa dobre i chyba nie szukają czegoś innego :-)

Pamietajmy tylko ze xzogi to kije do jigingu morskiego i pod to sa zbudowane idealnie :-)

mozna przewinąć od razu do 1 minuty :)

Dla mnie Gawas jest wędką pod sandacza,jest bardzo elektryczny.

Fajnie się nim łowi jest dobry do podbicia gumy a jednocześnie ładnie pracuję pod rybką.

W tym roku byłem zmuszony do pracy jedną wędką Gawasem 120 do 70 gramów ,plecionka nie pamiętam ale pancerna przewidziana do 70 gramowych jerków z zapasem .

Podpinałem 8 gramową główkę plus 6 cm gumkę i łowiłem okonie trzydzieści +.

A i fajnie się ładuje.

Edytowane przez brig
  • Like 1